Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 42
Hier is pagina 42 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
koken
voor elke
De,
hd
vet
Ä
es
EN
Spinazietaart met ricotta
Li
<
LS
en pijnboompitten
2
N;
ik
dé
9
pr
® ca.15 MINUTEN
TR
+ 35 MINUTEN OVENTIJD
FE:
Ö HOOFDGERECHT
\
Æ VOOR 4 PERSONEN
Wigs
7
CP GEMIDDELD
„A
® ZONDER VLEES OF VIS
l
IA
INGREDIËNTEN
ze!
He
—
= dé
er
«1 eetl. olijfolie
Pr
1
?
A
AY
« 600 g spinazie, panklaar
«4 eieren
Me
4
8
J
«250 g ricotta
Sn
=
Á |
« Y2 potje zongedroogde tomaten,
1
pe
N
fijngesneden
EN
“75 g Parmezaanse kaas, geraspt
%
Ve
-1rol hartigetaartdeeg, koelvers
À ARE
2 eetl. pijnboompitten
à de
EC
We
« quichevorm, ingevet
Ars ge
it
El
nn
À
ke
VA
BEREIDEN
R
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
KA
4
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan
5
en laat de spinazie handje voor
MA
2
handje slinken in de pan. 2. Klop
EN
intussen de eieren losen roer de
ricotta, tomaten en de helft van de
dh
Parmezaanse kaas erdoor. Breng
x
op smaak met zout en peper.
=
en
3. Schep de spinazie in een zeef
en druk het vocht eruit. Roer de
spinazie door het ricottamengsel.
Kr
Bekleed de quichevorm met het
AN
taartdeeg en prik een paar keer in
da
met een vork. 4. Schenk het spinazie-
ricottamengsel erover en bestrooi
met de overige Parmezaanse kaas
en pijnboompitten. Bak in de oven in
RICOTTA
circa 35 minuten gaar en goudbruin.
De vertaling van ricotta is ‘opnieuw gekookt’.
voedingswaarde per persoon
Ricotta bestaat dan ook uit de wei die overblijft
755 kcal, vet 45 g (waarvan verzadigd
tijdens het kaasmaken. Deze wei wordt
ss
21 9), koolhydraten 49 g, eiwit 33 g,
opnieuw verhit waardoor een korrelige verse
aen
vezels 6 g, zout 2,8 g
kaas ontstaat. Officieel is de milde ricotta
75 g groente p.p.
eigenlijk geen kaas, maar hij smaakt wel erg
lekker door de pasta, in taarten en toetjes.
B:
E
Scan de QR-code
Lekker met: doperwten - citroen - courgette
=
om naar het
fi
recept te gaan
#
EI
x
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG