Deen - Folder van 01.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.07.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

De,

hd

vet

Ä

es

EN

Spinazietaart met ricotta

Li

<

LS

en pijnboompitten

2

N;

ik



9

pr

® ca.15 MINUTEN

TR

+ 35 MINUTEN OVENTIJD

FE:

Ö HOOFDGERECHT

\

Æ VOOR 4 PERSONEN

Wigs

7

CP GEMIDDELD

„A

® ZONDER VLEES OF VIS

l

IA

INGREDIËNTEN

ze!

He



= dé

er

«1 eetl. olijfolie

Pr

1

?

A

AY

« 600 g spinazie, panklaar

«4 eieren

Me

4

8

J

«250 g ricotta

Sn

=

Á |

« Y2 potje zongedroogde tomaten,

1

pe

N

fijngesneden

EN

“75 g Parmezaanse kaas, geraspt

%

Ve

-1rol hartigetaartdeeg, koelvers

À ARE

2 eetl. pijnboompitten

à de

EC

We

« quichevorm, ingevet

Ars ge

it

El

nn

À

ke

VA

BEREIDEN

R

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

KA

4

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan

5

en laat de spinazie handje voor

MA

2

handje slinken in de pan. 2. Klop

EN

intussen de eieren losen roer de

ricotta, tomaten en de helft van de

dh

Parmezaanse kaas erdoor. Breng

x

op smaak met zout en peper.

=

en

3. Schep de spinazie in een zeef

en druk het vocht eruit. Roer de

spinazie door het ricottamengsel.

Kr

Bekleed de quichevorm met het

AN

taartdeeg en prik een paar keer in

da

met een vork. 4. Schenk het spinazie-

ricottamengsel erover en bestrooi

met de overige Parmezaanse kaas

en pijnboompitten. Bak in de oven in

RICOTTA

circa 35 minuten gaar en goudbruin.

De vertaling van ricotta is ‘opnieuw gekookt’.

voedingswaarde per persoon

Ricotta bestaat dan ook uit de wei die overblijft

755 kcal, vet 45 g (waarvan verzadigd

tijdens het kaasmaken. Deze wei wordt

ss

21 9), koolhydraten 49 g, eiwit 33 g,

opnieuw verhit waardoor een korrelige verse

aen

vezels 6 g, zout 2,8 g

kaas ontstaat. Officieel is de milde ricotta

75 g groente p.p.

eigenlijk geen kaas, maar hij smaakt wel erg

lekker door de pasta, in taarten en toetjes.

B:

E

Scan de QR-code

Lekker met: doperwten - citroen - courgette

=

om naar het

fi

recept te gaan

#

EI

x

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG