Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Aardappel van a tot z

Warme aardannelsalade

CEE FI

hoofdgerecht — 4 pers

er

10 min. (+ 35 min. oventijd en 5 min

KS

wachttijd)

7

&

m1 kg aardappelen (verschillende

soorten: gourmande, zoete

aardappel)

FA

m 300 ml olijfolie extra vierge

.*

%

m6 eieren

m 1 el fijne mosterd

Hash browns

m 80 ml wittewijnazijn

[vegetarisch | glutenvrij)

m 100 gr kappertjes

ontbijt — 4 pers. — 30 min

m1 bos bosui

m 75 g rucola

m 750 gr aardappelen

IN

ey

m extra nodig: bakplaat, bakpapier,

m3 el zonnebloemolie

staafmixer

nn

m1tl gerookte paprikapoeder

Soep of saus

m4 eieren

1. Verwarm de oven voor op 2108

m 15 gr platte peterselie

te dun? voeg dan

Borstel de aardappelen schoon onder

m extra nodig: rasp of keukenmachine

de kraan, halveer de grote exempla-

een gekookte

n1

ren en snijd in kwarten. Dep de aard-

ne

rdapnel tse. Het

1. Schil de aardappelen en rasp ze grof.

appelen droog met keukenpapier en

etmeel zorgt voor

Gebruik hiervoor eventueel een keu-

verdeel over een met bakpapier

een lichte binding

kenmachine. Spoel onder koud stro-

beklede bakplaat. Besprenkel met

mend water het vrijgekomen zetmeel

Lu all

2 el olijfolie en een beetje zout. B,

weg en dep droog met keukenpapier.

de aardappelen in 35 minuten:

Schep in een kom om met 1 el olie en

perig gaar in de oven

breng op smaak met zout, versgema-

2. Kook de 4 eieren in 8 minuten

len peper en gerookte paprikapoeder.

Laat schrikken onder koud stromend

2. Verwarm een hapjespan met 2 el

water.

olie op middelhoog vuur. Schep een

3. Splits 2 eieren en meng de eidooi-

ruime hoeveelheid van het aardappel-

ers in een maatbeker met de mosterd

mengsel in de pan en bak al omschep-

en de wittewijnazijn. Meng met de

pend 5 minuten aan tot deze begint te

staafmixer en voeg beetje bij beetje

Mi

verkleuren. Voeg indien nodig extra

de resterende olijfolie toe tot een

feit

olie toe

dunne mayonaise ontstaat. Breng

3. Verdeel nu de aardappel in 4 'nest-

smaak met zout en versgemalen

|

s zijn een Belgische

jes’. Breek een ei in het midden van

peper.

uit

ng. Zij eten sinds

elk nestje en bak de hash browns in

4. Haal de aardappelen uit de oven en

eine gefrituurde

5-8 minuten gaar en aan de onder-

schep in een ruime schaal. Snijd de

kant goudbruin. Gaar het ei met het

„ Wanneer het water

bosui in dunne, schuine ringen. Meng

deksel op de pan. Draai zodra het ei

dest is bevroren was en het

de mayonaise, bosui, en de kapper-

gestold is de hash brown om met een

tjes door de aardappelen. Pel de eie-

te gevaarlijk werd om te

spatel en bak nog 1 minuut

ren en snijd ze doormidden. Schep de

vissen, sneed men

4. Hak intussen de peterselie fijn

aardappelsalade om met de rucola

Bestrooi de hash browns met peterse-

aardannelen in de vorm van

lie en serveer warm

Garneer met partjes hardgekookt ei

BEVAT P.P. 4052 KJ/969 KCAL, 78 GR VET WAARVAN

visjes om te frituren. he friet

BEVAT P.P. 1260 KJ/301 KCAL, 12 GR VET WAARVAN

12 GR VERZADIGD, 53 GR KOOLHYDRATEN WAAR

2 GR VERZADIGD, 36 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN

VAN 11 GR SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 7 GR

was gehoren

ee a

2 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR

VOEDINGSVEZEL

ro

nn nn nn a an a

VOEDINGSVEZEL

Dirk 13