Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Aardappel van a tot z
Warme aardannelsalade
CEE FI
hoofdgerecht — 4 pers
er
10 min. (+ 35 min. oventijd en 5 min
KS
wachttijd)
7
&
m1 kg aardappelen (verschillende
soorten: gourmande, zoete
aardappel)
FA
m 300 ml olijfolie extra vierge
.*
%
m6 eieren
m 1 el fijne mosterd
Hash browns
m 80 ml wittewijnazijn
[vegetarisch | glutenvrij)
m 100 gr kappertjes
ontbijt — 4 pers. — 30 min
m1 bos bosui
m 75 g rucola
m 750 gr aardappelen
IN
ey
m extra nodig: bakplaat, bakpapier,
m3 el zonnebloemolie
staafmixer
nn
m1tl gerookte paprikapoeder
Soep of saus
m4 eieren
1. Verwarm de oven voor op 2108
m 15 gr platte peterselie
te dun? voeg dan
Borstel de aardappelen schoon onder
m extra nodig: rasp of keukenmachine
de kraan, halveer de grote exempla-
een gekookte
n1
ren en snijd in kwarten. Dep de aard-
ne
rdapnel tse. Het
1. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
appelen droog met keukenpapier en
etmeel zorgt voor
Gebruik hiervoor eventueel een keu-
verdeel over een met bakpapier
een lichte binding
kenmachine. Spoel onder koud stro-
beklede bakplaat. Besprenkel met
mend water het vrijgekomen zetmeel
Lu all
2 el olijfolie en een beetje zout. B,
weg en dep droog met keukenpapier.
de aardappelen in 35 minuten:
Schep in een kom om met 1 el olie en
perig gaar in de oven
breng op smaak met zout, versgema-
2. Kook de 4 eieren in 8 minuten
len peper en gerookte paprikapoeder.
Laat schrikken onder koud stromend
2. Verwarm een hapjespan met 2 el
water.
olie op middelhoog vuur. Schep een
3. Splits 2 eieren en meng de eidooi-
ruime hoeveelheid van het aardappel-
ers in een maatbeker met de mosterd
mengsel in de pan en bak al omschep-
en de wittewijnazijn. Meng met de
pend 5 minuten aan tot deze begint te
staafmixer en voeg beetje bij beetje
Mi
verkleuren. Voeg indien nodig extra
de resterende olijfolie toe tot een
feit
olie toe
dunne mayonaise ontstaat. Breng
3. Verdeel nu de aardappel in 4 'nest-
smaak met zout en versgemalen
|
s zijn een Belgische
jes’. Breek een ei in het midden van
peper.
uit
ng. Zij eten sinds
elk nestje en bak de hash browns in
4. Haal de aardappelen uit de oven en
eine gefrituurde
5-8 minuten gaar en aan de onder-
schep in een ruime schaal. Snijd de
kant goudbruin. Gaar het ei met het
„ Wanneer het water
bosui in dunne, schuine ringen. Meng
deksel op de pan. Draai zodra het ei
dest is bevroren was en het
de mayonaise, bosui, en de kapper-
gestold is de hash brown om met een
tjes door de aardappelen. Pel de eie-
te gevaarlijk werd om te
spatel en bak nog 1 minuut
ren en snijd ze doormidden. Schep de
vissen, sneed men
4. Hak intussen de peterselie fijn
aardappelsalade om met de rucola
Bestrooi de hash browns met peterse-
aardannelen in de vorm van
lie en serveer warm
Garneer met partjes hardgekookt ei
BEVAT P.P. 4052 KJ/969 KCAL, 78 GR VET WAARVAN
visjes om te frituren. he friet
BEVAT P.P. 1260 KJ/301 KCAL, 12 GR VET WAARVAN
12 GR VERZADIGD, 53 GR KOOLHYDRATEN WAAR
2 GR VERZADIGD, 36 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN
VAN 11 GR SUIKERS, 9 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 7 GR
was gehoren
ee a
2 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR
VOEDINGSVEZEL
ro
nn nn nn a an a
VOEDINGSVEZEL
Dirk 13