Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
1.0 md
Æ
ra
74
es
2
TE
pr
à
en
SH
NK
‘à
4
AE ER
(AR
N
A;
he.
EE
{a
{
A
Aardannelsoen
Im
A
x
voorgerecht — 4 pers. — 25 min.
Ir
Ni
m 225 gr kruimige aardappelen
N)
m1 sjalot
m4 el zonnebloemolie
dl
nf)
nei
‘soon
# 200 gr prei fijn (gesneden)
%
m 50 ml witte wijn
#2 kippenbouillonblokjes
# 150 mi slagroom
—
m 125 g bacon
m extra nodig: staafmixer
\:
h
=
1. Schil de aardappelen en snijd in kleine
We
4
gs
blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn.
2. Verhit een ruime soeppan met 2 el olie
bre)
en fruit de sjalot. Voeg de aardappel-
blokjes en twee derde van de prei toe en
dappelpannenkoekjes
bak al omscheppend aan. Laat op laag
Aal
risch|
vuur 10 minuten garen, schep regelmatig
snack - 4 pers. - 20 min.
om. Blus af met de wijn. Voeg 750 ml
water en de bouilonblokjes toe en breng
m 250 g vastkokende aardappelen
het ei. Dep de aardappelen droog en schep
aan de kook. Kook 15 minuten op laag
m 150 g worteljulienne
door het beslag. Meng met de wortel-
vuur tot de aardappel zacht en gaar is.
m1 bos bosui
julienne, de groene peper en de helft van
Pureer de soep glad met de staafmixer
m1 groene peper (pepermix, 3 stuks)
de bosui tot een stevig beslag. Voeg indien
en voeg de slagroom toe. Voeg indien
m5 el bloem
nodig een beetje water toe.
nodig extra water toe. Breng op smaak
m3 el maïszetmeel
3. Verhit een koekenpan met 2 el olie op
miei
met zout en versgemalen peper.
middelhoog vuur. Schep 2 el beslag in de
3. Verhit een koekenpan en bak de bacon
m2 el zonnebloemolie
hete pan en verdeel het gelijkmatig in een
knapperig. Laat uitlekken op keukenpa-
m1 el sojasaus
ronde vorm. Herhaal, afhankelijk van de
mel sesamolie
pier. Dep de rest van de prei droog met
grootte van de pan voor ca. 4 pannen-
keukenpapier. Verhit een koekenpan met
koekjes. Zet het vuur lager en bak ongeveer
2 el olie en bak de prei op hoog vuur goud-
1. Schil de aardappelen en snijd fijn in luci-
2 minuten aan elke kant licht goudbruin.
bruin en knapperig. Verdeel de soep over
fers. Doe ze in een kom en bestrooi met
Herhaal met de rest van het beslag.
4 kommen en garneer met de knapperige
1/2 tl zout zodat het vocht eruit trekt. Snijd
4. Meng de sojasaus met sesamolie en
bacon en prei.
de bosui in ragfijne ringen. Verwijder de
breng op smaak met versgemalen peper.
BEVAT P.P. 1530 KJ/366 KCAL, 28 GR VET WAARVAN 12
steel en de zaadlijsten van de groene
Serveer de pannenkoekjes warm met de
GR VERZADIGD, 16 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 4 GR
SUIKERS, 9 GR EIWIT, 4 GR ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL
peper en snijd in dunne ringen.
rest van de bosui en de dipsaus.
2. Meng in een kom de bloem met het
BEVAT P.P. 1144 KJ/274 KCAL, 13 GR VET WAARVAN 2
GR VERZADIGD, 32 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 7 GR
WIJNTIP Alto Plano Chardonnay
maïszetmeel, 1/4 tl zout en klop los met
SUIKERS, 6 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL
=
15