Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Aardappel van a tot z

nn na a a a a

KE

-

"mn

I

| Aardannelen zijn duizenden jaren oud. Uit onderzoek blijkt

I

I dat 4500 5aar voor Christus al aardappelen werden gegeten. !

Lo

nn nn nn in nn in a an a

Aardappelfocaccia

Biologische

kruimige aardappel

bijgerecht — 4 pers. — 20 min. (+ 30 min. wachttijd, 20 min. oventijd)

m5 takjes rozemarijn

de rand met 5 gr zout. Schenk

3. Verwarm de oven voor op

m 200 gr bloem

120 ml lauwwarm water in het

190°C. Verspreid het deeg over

m5 gr zout

midden van de cirkel en los hier

de met bakpapier beklede bak-

m7 gr instantgist

de gist met de suiker al roerend

plaat en druk met de vingertop-

m5 gr suiker

in op. Voeg de rozemarijn en 2 el

pen kuiltjes in het deeg. Druk er

m 20 ml extra vierge olijfolie

olie toe. Meng met een draaien-

de olijven en zongedroogde

m 125 gr aardappelpuree

de beweging steeds een beetje

tomaat uit de olijven Italiamix in.

m 50 gr olijven Italiamix

bloem door het water tot een

Bestrijk het brood met de rest van

Vastkokende aardappel

m extra nodig: bakblik,

deegbal ontstaat.

de olijfolie en besprenkel met 2 el

bakpapier, zeef

2. Voeg de aardappelpuree toe

water. Bestrooi met grof zeezout.

aan het deeg. Kneed in 15 minu-

Bak de aardappelfocaccia in onge-

1. Ris de naaldjes van de roze-

ten tot een elastisch deeg. Dek

veer 20 minuten goudbruin en

marijn en hak fijn. Zeef de bloem

af met een vochtige theedoek

knapperig in de oven.

in een ruime kom. Maak een

en laat het brood 30 minuten op

BEVAT P.P. 1553 KJ/371 KCAL, 8 GR VET W/

kuiltje in het midden en bestrooi

een warme plek rijzen.

VAN 2 GR VERZADIGD, 61 GR KOOLHYDR

WAARVAN 2 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT,

ZOUT EN 5 GR VOEDINGSVEZEL

_



_

mm TE 7:

ï

[TA

Kruimige aardappel

1 Rond 1570 Kwam de eerste aardanpel naar EurGna.

1 Ocrspronkeli;k komt de aardappelplant uit Zuid-

1 Amerika. Ge plant heeft witte en roze bloemen,

ı daarsm werd de plant voor de sier in de tuin gezet.

En nn nn nn nn nn nn m a m



Krielaardappel

2

Zoete aardappel

ü