Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 65
Hier is pagina 65 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Gehaktballen
Kip-courgetteballeties
Kingehakt, half-om-half en
EE
rundergehakt zijn vrij neutraal
hoofdgerecht — 4 pers
van smaak en combineren
40 min. (+ 30 min. oventijd)
daarcm goed met allerlei
nde kruiden en
m1 courgette
m 100 gr feta
N.
m 1 kg vastkokende aardappelen
m8 el olijfolie
m 400 gr Italiaanse roerbakgroente
=
m 260 gr pastasaus Toscana
m 10 gr munt, fijngesneden
GE
m 1 tl komijn
aba
m 300 gr kipgehakt
©,
m extra nodig: bakplaat, bakpapier, rasp
Le
1. Rasp de helft van de courgette
0
>
voeg wat zout toe en laat in een ver-
de
NN
giet 30 minuten uitlekken. Duw er
>
Ke
CE
zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de
SN
andere helft in blokjes. Snijd de helft
N
\
van de feta in 8 gelijke blokjes
\
a
2. Verwarm de oven voor op 200°C
X
Snijd de aardappelen in parten, meng
Maak je handen
S
met 4 el olijfolie, peper en zout
N
x
>
iets vochtig als
Verdeel over een met bakpapier
à |
je gehakthallen
beklede bakplaat en rooster 30 minu-
8
ten in de oven
gaat rollen, dan
3. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in
4
Be
plakt het
een pan en roerbak de groente en de
I
gehakt niet aan
courgetteblokjes 3 minuten. Voeg de
Re
je handen
pastasaus toe, laat 15 minuten met
de deksel op de pan zachtjes stoven
m
Breng op smaak met peper en zout
D
“dé
4. Meng de munt, komijn, geraspte
6
courgette, peper en zout door het
5
gehakt. Verdeel het mengsel in
ek
Pi
8 gelijke porties. Maak je handen
Le
5
EN
AN
vochtig. Leg een blokje feta in het
we
k
er
midden van een portie gehakt en
nr
Ü
ia
vouw het gehakt er omheen tot een
balletje. Maak er zo nog 7. Verhit de
LAC
rest van de olie in een pan en bak de
gehaktballetjes in 12-15 minuten
CAE
goudbruin en gaar. Serveer met de
Ken
aardappelen en groenteratatouille en
garneer met de rest van de feta
Gehakt is onwijs veelzijdig. ie Kunt het
BEVAT P.P. 2834 KJ/677 KCAL, 34 GR VET WAARVAN
8 GR VERZADIGD, 62 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN
bijvoorbeeld gebruiken in sauzen, als
14 GR SUIKERS, 27 GR EIWIT, 3 GR ZOUT EN 9 GR
toofschetels of als kleine
VOEDINGSVEZEL
IE
balleties i
WIJNTIP Park Villa Merlot
balleties v
or in de soen
k
Dirk 65
*