Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 16




Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

12

Knolselderijtaco's

hoofdgerecht -4 pers

=)

30 min. (+ 1 uur oventijd)

}*

SAL,

1 knolselderij

RR

B limoen

SR

Da

m1eljalapeñopeper (pot)

N

2

dl

X

N

1125 grcröme fraiche

D

150 gr crispy chickenmix (Santa Maria)

#

k

200 gr bio spitskool

PS

I

À

110 gr korianderblaadjes

a.

it

300 gr kabeljauwfilet

HS,

N

N

1250 gr kastanjechampignons

LE

miel olijfolie

gi

extra nodig: aluminiumfolie,

( t

bakplaat, bakpapier, rasp

ig

Per Stuk

1. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Prik met een vork gaatjes in de knol-

N

selderij en verpak in aluminiumfolie.

a

LE

Pof in circa 1 uur gaar in de oven. Hij is

gear als je er makkelik een prikker in

kan steken.

2. Rasp de groene schil van de limoen

en pers de helft van de vrucht uit. Snijd

de rest in kwarten. Snijd de jalapefo-

Geroosterde Chinese kool met pittige dressing

peper fijn. Snijd de spitskool heel fijn.

[vegetarisch glutenvrij}

Meng rasp en sap van de limoen,

hoofdgerecht - 4 pers. - 25 min. (+ 15 - 20 min. oventijd)

jalapeñopeper, 1 el vocht van de

jalapeñopeper, 3 el crème fraîche, wat

750 gr kruimige aardappelen

Breng op smaak met peper en zout.

zout en 1 el crispy chickenmix door de

1400 gr pompoenblokjes

2. Snijd ondertussen de Chinese kool in de

spitskool.

50 gr boter

lengte in 4 parten, maar laat de stronk eraan

3. Snijd de kabeljauw in blokjes van

m1 Chinese kool

zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg op een

2 cm en meng met de crispy chicken-

m3 el olijfolie

met bakpapier beklede bakplaat en bespren-

mix. Schuif de laatste 15 minuten bij de

Ei rode peper

kel met de olijfolie, peper en zout. Rooster

knolselderij in de oven.

m2 cm gemberwortel

in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de

4. Snijd de champignons in kwarten.

m1 limoen

oven.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en

m2 el sojasaus

3. Snijd ondertussen voor de pittige dres-

bak de champignons in 5 minuten

m2 el gembersiroop

sing de peper fijn. Schil en rasp de gember.

goudbruin. Breng op smaak met peper

en zout.

3 takjes munt

Rasp de groene schil van de limoen en pers

m4 el seroendeng

de vrucht uit. Meng de rode peper, gember,

5. Neem de knolselderij en kabeljauw

mextra not

akplaat, bakpapier,

rasp en sap van de limoen, sojasaus en

uit de oven. Snijd de knolselderij in

pureestamper, rasp

gembersiroop tot een dressing. Snijd de

12-16 dunne plakken en beleg achter

muntblaadjes in reepjes.

eenvolgens met de spitskoolsalade,

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de

4. Verdeel de pompoen-aardappelpuree over

kabeljauw en champignons. Garneer

aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook

een schaal en leg er een part geroosterde

met koriander en serveer met limoen-

in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na

kool op. Besprenkel met de dressing en gar-

partjes, de rest van de crème fraîche en

10 minuten de pompoenblokjes toe. Giet af

neer met de seroendeng en munt.

extra jalapeñopeper.

en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de

BEVAT PP. 1962 KJ/469 KCAL, 22 G VET WAARVAN 11 G VER.

BEVAT PP. 1475 KJ/353 KCAL, 16 G VET WAARVAN 7 G

DIGD, 54 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 13 G SUIKERS, 8G

VERZADIGD, 23 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUI-

boter tot een smeuïge puree. Voeg eventueel

EIWIT, 1 G ZOUT EN 12 G VOEDINGSVEZEL

KERS, 23 G EIWIT, 3 G ZOUT EN 14 G VOEDINGSVEZEL

wat kookvocht toe als de puree te droog is.

WIJNTIP Codici Bombino

WIJNTIP Bree Riesling

16

k