Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 16
Hier is pagina 16 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
12
Knolselderijtaco's
hoofdgerecht -4 pers
=)
30 min. (+ 1 uur oventijd)
}*
SAL,
1 knolselderij
RR
B limoen
SR
Da
m1eljalapeñopeper (pot)
N
2
dl
X
N
1125 grcröme fraiche
D
150 gr crispy chickenmix (Santa Maria)
#
k
200 gr bio spitskool
PS
I
À
110 gr korianderblaadjes
a.
it
300 gr kabeljauwfilet
HS,
N
N
1250 gr kastanjechampignons
LE
miel olijfolie
gi
extra nodig: aluminiumfolie,
( t
bakplaat, bakpapier, rasp
ig
Per Stuk
1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Prik met een vork gaatjes in de knol-
N
selderij en verpak in aluminiumfolie.
a
LE
Pof in circa 1 uur gaar in de oven. Hij is
gear als je er makkelik een prikker in
kan steken.
2. Rasp de groene schil van de limoen
en pers de helft van de vrucht uit. Snijd
de rest in kwarten. Snijd de jalapefo-
Geroosterde Chinese kool met pittige dressing
peper fijn. Snijd de spitskool heel fijn.
[vegetarisch glutenvrij}
Meng rasp en sap van de limoen,
hoofdgerecht - 4 pers. - 25 min. (+ 15 - 20 min. oventijd)
jalapeñopeper, 1 el vocht van de
jalapeñopeper, 3 el crème fraîche, wat
750 gr kruimige aardappelen
Breng op smaak met peper en zout.
zout en 1 el crispy chickenmix door de
1400 gr pompoenblokjes
2. Snijd ondertussen de Chinese kool in de
spitskool.
50 gr boter
lengte in 4 parten, maar laat de stronk eraan
3. Snijd de kabeljauw in blokjes van
m1 Chinese kool
zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg op een
2 cm en meng met de crispy chicken-
m3 el olijfolie
met bakpapier beklede bakplaat en bespren-
mix. Schuif de laatste 15 minuten bij de
Ei rode peper
kel met de olijfolie, peper en zout. Rooster
knolselderij in de oven.
m2 cm gemberwortel
in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de
4. Snijd de champignons in kwarten.
m1 limoen
oven.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en
m2 el sojasaus
3. Snijd ondertussen voor de pittige dres-
bak de champignons in 5 minuten
m2 el gembersiroop
sing de peper fijn. Schil en rasp de gember.
goudbruin. Breng op smaak met peper
en zout.
3 takjes munt
Rasp de groene schil van de limoen en pers
m4 el seroendeng
de vrucht uit. Meng de rode peper, gember,
5. Neem de knolselderij en kabeljauw
mextra not
akplaat, bakpapier,
rasp en sap van de limoen, sojasaus en
uit de oven. Snijd de knolselderij in
pureestamper, rasp
gembersiroop tot een dressing. Snijd de
12-16 dunne plakken en beleg achter
muntblaadjes in reepjes.
eenvolgens met de spitskoolsalade,
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de
4. Verdeel de pompoen-aardappelpuree over
kabeljauw en champignons. Garneer
aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook
een schaal en leg er een part geroosterde
met koriander en serveer met limoen-
in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na
kool op. Besprenkel met de dressing en gar-
partjes, de rest van de crème fraîche en
10 minuten de pompoenblokjes toe. Giet af
neer met de seroendeng en munt.
extra jalapeñopeper.
en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de
BEVAT PP. 1962 KJ/469 KCAL, 22 G VET WAARVAN 11 G VER.
BEVAT PP. 1475 KJ/353 KCAL, 16 G VET WAARVAN 7 G
DIGD, 54 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 13 G SUIKERS, 8G
VERZADIGD, 23 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 3 G SUI-
boter tot een smeuïge puree. Voeg eventueel
EIWIT, 1 G ZOUT EN 12 G VOEDINGSVEZEL
KERS, 23 G EIWIT, 3 G ZOUT EN 14 G VOEDINGSVEZEL
wat kookvocht toe als de puree te droog is.
WIJNTIP Codici Bombino
WIJNTIP Bree Riesling
16
k