Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 43




Hier is pagina 43 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Wortelhummus

wordt

de wortel

poor

.

bijgerecht -4 pers. - 15 min.

wwwmvus g lekker zoe

de hum

m200 gr winterpeen

m200 gr kikkererwten

m2 tl gemalen komijn

m2 el tahin

m1 teen knoflook

Zer

m4 el olijfolie

m3%el citroensap

ur

% tl gemalen koriander

m2 el sriracha

mextra not

staafmixer

1. Schil de winterpeen en snijd in

plakken van circa 1 cm. Kook in water

met zout in 10 minuten gaar. Giet af.

2. Laat intussen de kikkererwten uit

lekken en spoel onder koud stromend

23

water. Doe met de wortel, 1% tl komijn,

de tahin, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie en

2% el citroensap in een hoge beker.

FA

Pureer met een staafmixer tot een gladde

hummus. Breng op smaak met peper en

ne

zout.

3. Snijd voor de pittige dressing de rest

van de knoflook fijn en meng met de rest

van de komijn, de rest van de olijfolie, de

Maak met

rest van het citroensap en de gemalen

de rest van de

koriander door de sriracha. Breng op

tahin

smaak met zout. Schep de hummus in

saladedressing

een schaaltje en garneer met de pittige

met citroensap

dressing en extra olijfolie.

en

folie.

BEVAT PP. 909 KJ/217 KCAL, 13 G VET WAARVAN 2 G VER.

ZADIGD, 14 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 2 G SUIKERS,

7GEIWIT, 1 GZOUT EN6 G VOEDINGSVEZEL

EEE

LAURA THAN

rei

Kikkererwten lijken op hazelnoten: rond,

eel

stéVig'en een goudgele kleur: Ze hebben een



nootachtige. smaak en bevatten vitamines,

I

pe

mn

mineralen, veel vezels en eiwitten. Je kunt

CEE OT ONCE

A

Ei

Kikkererwten in blik zijn al voorgeweekten

PMD: ER TECHN EUREN GELTEN

Ze vormen de basis voor hummus en falafel

7.4

N

ir

maar voeg deze voedzame peulvruchten ook

eens toe aan salades, curry’s en gerechten

m

Fr

met couscous. Je kunt kikkererwten

LA

ook roosteren en eten als snack.

DT.

Dirk 43

LA