Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 22
Hier is pagina 22 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Uit het seizoen
Winterse budhabow!
EEEN
lunch-/hoofdgerecht - 4 pers
20 min.
m250 gr quinoa
Tae
m250 gr winterpeen
mi 250 gr rauwe rode biet
mi citroen
m7 el olijfolie
EB teen knoflook
m200 gr boerenkool
m3 tl baharat
300 gr vega balletjes gepaneerd
WINTERGROENTEN
m6 el Griekse yoghurt
extra nodig: rasp
Groenten van het seizoen zijn niet alleen heerlijk
van smaak maar ook heel gezond. De extra
1. Kook de quinoa volgens de aanwij
zingen op de verpakking. Schil en
vitamines kunnen we wel gebruiken in de winter.
rasp de winterpeen. Schil en rasp de
Boerenkool
rode biet, maar houd apart van de
Boerenkool is rijk aan vitamines en mineralen
wortel. Rasp de gele schil van de
en daarmee een van de gezondste groenten.
citroen en pers de vrucht uit. Klop
De boerenkool kan goed tegen koud weer en
een dressing van 3 el olijfolie, het
is zelfs voller van smaak als het heeft gevro-
citroensap, peper en zout. Schep de
ren. Boerenkool kun je tot wel 12 maanden
wortel om met de ene helft van de
bewaren in de diepvries, waar de smaak heer-
dressing en de biet met de andere
lijk vers blijft. Lekker in een traditionele stamp
helft van de dressing.
potof in de winterse budhabowl.
2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el
olie in een koekenpan en roerbak de
Spruitjes
boerenkool met de knoflook en 2 tl
Ook spruitjes zitten boordevol vitamines en
baharat 5 minuten. Schep uit de pan
en houd warm onder aluminiumfolie.
mineralen. Je kunt ze tot 7 dagen in de koel-
kast bewaren, ingevroren zijn ze 12 maanden
Verhit de rest van de olie in de koe-
qui
houdbaar. Spruitjes kook je in 7-12 minuten
kenpan en bak de groenteballetjes
CLR
gaar, afhankelijk van de grootte. Maak ze ook
volgens de aanwijzingen op de ver-
eens in combinatie met ravioli en spekjes
pakking
zoals op pagina 15.
3. Breng de yoghurt op smaak met de
citroenrasp, de rest van de baharat,
Rode kool
zout en peper. Schep de quinoa in
Rode kool is één van de oudste koolsoorten
een schaal en verdeel achtereenvol-
en heeft een echte koolsmaak. Het bevat ver
gens de wortel, biet, boerenkool en
schillende voedingsstoffen, zoals vitamine A,
groenteballetjes erover. Garneer met
K en C. Samen met de hoeveelheid antioxi-
de Griekse yoghurt.
danten draagt rode kool bij aan een goede
BEVAT PP. 2743 KJ/656 KCAL, 34 G VET WAARVAN
gezondheid. Een hele rode kool blijft tot wel
6 G VERZADIGD, 56 G KOOLHYDRATEN WAARVAN
13 G SUIKERS, 24 G EIWIT, 2G ZOUT EN 14 G
2 maanden goed in de koelkast.
VOEDINGSVEZEL
WIJNTIP Three Oaks Shiraz
22