Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 22




Hier is pagina 22 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Uit het seizoen

Winterse budhabow!

EEEN

lunch-/hoofdgerecht - 4 pers

20 min.

m250 gr quinoa

Tae

m250 gr winterpeen

mi 250 gr rauwe rode biet

mi citroen

m7 el olijfolie

EB teen knoflook

m200 gr boerenkool

m3 tl baharat

300 gr vega balletjes gepaneerd

WINTERGROENTEN

m6 el Griekse yoghurt

extra nodig: rasp

Groenten van het seizoen zijn niet alleen heerlijk

van smaak maar ook heel gezond. De extra

1. Kook de quinoa volgens de aanwij

zingen op de verpakking. Schil en

vitamines kunnen we wel gebruiken in de winter.

rasp de winterpeen. Schil en rasp de

Boerenkool

rode biet, maar houd apart van de

Boerenkool is rijk aan vitamines en mineralen

wortel. Rasp de gele schil van de

en daarmee een van de gezondste groenten.

citroen en pers de vrucht uit. Klop

De boerenkool kan goed tegen koud weer en

een dressing van 3 el olijfolie, het

is zelfs voller van smaak als het heeft gevro-

citroensap, peper en zout. Schep de

ren. Boerenkool kun je tot wel 12 maanden

wortel om met de ene helft van de

bewaren in de diepvries, waar de smaak heer-

dressing en de biet met de andere

lijk vers blijft. Lekker in een traditionele stamp

helft van de dressing.

potof in de winterse budhabowl.

2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el

olie in een koekenpan en roerbak de

Spruitjes

boerenkool met de knoflook en 2 tl

Ook spruitjes zitten boordevol vitamines en

baharat 5 minuten. Schep uit de pan

en houd warm onder aluminiumfolie.

mineralen. Je kunt ze tot 7 dagen in de koel-

kast bewaren, ingevroren zijn ze 12 maanden

Verhit de rest van de olie in de koe-

qui

houdbaar. Spruitjes kook je in 7-12 minuten

kenpan en bak de groenteballetjes

CLR

gaar, afhankelijk van de grootte. Maak ze ook

volgens de aanwijzingen op de ver-

eens in combinatie met ravioli en spekjes

pakking

zoals op pagina 15.

3. Breng de yoghurt op smaak met de

citroenrasp, de rest van de baharat,

Rode kool

zout en peper. Schep de quinoa in

Rode kool is één van de oudste koolsoorten

een schaal en verdeel achtereenvol-

en heeft een echte koolsmaak. Het bevat ver

gens de wortel, biet, boerenkool en

schillende voedingsstoffen, zoals vitamine A,

groenteballetjes erover. Garneer met

K en C. Samen met de hoeveelheid antioxi-

de Griekse yoghurt.

danten draagt rode kool bij aan een goede

BEVAT PP. 2743 KJ/656 KCAL, 34 G VET WAARVAN

gezondheid. Een hele rode kool blijft tot wel

6 G VERZADIGD, 56 G KOOLHYDRATEN WAARVAN

13 G SUIKERS, 24 G EIWIT, 2G ZOUT EN 14 G

2 maanden goed in de koelkast.

VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP Three Oaks Shiraz

22