Dirk - Folder van 24.01.2021 tot 28.02.2021 - Pagina 21




Hier is pagina 21 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 24.01.2021 tot 28.02.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Jt

5

/

Wes

D

25

NU

7%

#

3

Broodje Buffalo bloemkool

sf

lunchgerecht -4 pers. - 15 min.

a

a

ie

m2 rode uien

x

m2 el rodewijnazijn

À

"4

ne

1% bloemkool

m4 el bloem

1 tl gerookt paprikapoeder

EM,

200 ml yoghurt

m2tl Sriracha hot chilisaus

FE

m6 el mayonaise

7

M5 gr platte peterselie

u

Le

à

300 ml zonnebloemolie

m4 witte bollen

Je

mextra nodig: bakplaat, bakpapier

1. Snijd de uien in ringen en meng

Gehaktballen in knapperige korst met preistamn

met de azijn en een snufje zout.

Laat marineren tot gebruik. Verdeel

hoofdgerecht -4 pers. -30 min. (+ 25-30 min. oventijd)

de bloemkool in kleine roosjes.

Meng de bloem, het paprikapoeder

120 gr basilicum

2. Schil intussen de aardappelen en snijd in

en % tl zout door de yoghurt. Meng

1100 gr panko

gelijke stukken. Kook in water met zout in

ondertussen de sriracha door de

miei

20 minuten gaar. Giet af en laat met de

mayonaise. Snijd de peterselie grof.

m4 rundergehaktballen

deksel op de pan staan tot gebruik.

2. Verhit de zonnebloemolie in een

1 kg kruimige aardappelen

3. Was intussen de preien en snijd in stuk-

steelpan. De olie is heet genoeg als

1600 gr prei

ken van 1 cm. Snijd de zongedroogde

het begint te bruisen wanneer je er

m6 zongedroogde tomaatjes op olie

tomaten in reepjes en de olijven in ringe-

een stukje brood in steekt. Haal de

120 gr zwarte olijven kalamata

tjes. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan

bloemkoolroosjes door het yoghurt-

m5 el olijfolie

en roerbak de prei 5 minuten. Voeg samen

beslag en frituur in delen in circa

Hextra nodig: bakplaat, bakpapier,

met de tomaatjes, olijven en de rest van

3 minuten goudbruin en beetgaar.

pureestamper

de olijfolie toe aan de aardappelen en

Laat uitlekken op keukenpapier.

stamp met een pureestamper tot een

3. Snijd de broodjes open, verdeel

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd

smeuïge stamppot. Breng op smaak met

de Buffalo bloemkool over de

twee derde van de basilicum fijn, meng door

peper en zout. Serveer met de gehakt-

broodjes en garneer met de rode ui,

de panko en doe in een diep bord. Klop het ei

ballen en garneer met de rest van de

sriracha-mayonaise en peterselie.

los in een ander bord. Rol de gehaktballen

basilicum.

BEVAT PP. 2593 KJ/620 KCAL, 45 G VET WAARVAN

eerst door het ei en vervolgens door het

6 G VERZADIGD, 40 G KOOLHYDRATEN WAARVAN

BEVAT PP. 3412 KJ/816 KCAL, 40 G VET WAARVAN 11 GVER-

11 G SUIKERS, 11 G EIWIT, 1 G ZOUTEN 5G

broodkruim. Leg op een met bakpapier

ZADIGD, 74 G KOOLHYDRATEN WAARVAN 10 G SUIKERS,

VOEDINGSVEZEL

34 G EIWIT, 2 G ZOUT EN 15 G VOEDINGSVEZEL

beklede bakplaat en bak in 25-30 minuten

WIJNTIP Dominique Duclos rose

goudbruin en gaar in de oven.

WIJNTIP Pampas del Sur red

21