Jumbo - Folder van 10.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 110




Hier is pagina 110 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 10.07.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

5

EEE

;

L

id

x

Ld

|

Nr

afel

may

lo

LES

00

©e

Gegrilde gemarineerde ananas met vanille-ijs

Citroen-muntgranita

nagerecht « 25 min. (+1uur marineren) « 4 pers.

nagerecht « 15 min. (+ 6 uur wachten) « 4 pers.

75 g suiker

150 g suiker

8 kruidnagels

5 citroenen

ananas

2 takjes munt (zakje à 15 g)

& zeef

2 el olijfolie

4 bollen vanilleschepijs

lage diepvriesdoos

& barbecue

1 Verwarm in een steelpan de suiker met 150 ml water.

1 Verwarm in een steelpan de suiker met 75 ml water

Los de suiker al roerend op. Neem de suikersiroop van

en de kruidnagels. Los de suiker al roerend op. Neem

het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 2 Pers

de kruidnagelsiroop van het vuur en laat afkoelen tot

de citroenen uit. 3 Schenk het citroensap door de zeef

gebruik. 2 Snijd de halve ananas in de lengte in 4 parten.

bij de suikersiroop. Hak de munt fijn en voeg toe. Schenk

Verwijder de harde kern en snijd ook de schil en kroon

de citroensiroop in de diepvriesdoos en zet in de vriezer.

eraf. 3 Leg de ananasparten in een schaal en schenk er

4 Roer na 2 uur de bevroren massa los met een vork en zet

de kruidnagelsiroop over. Zet de ananas afgedekt in de

terug in de vriezer. Roer vervolgens met een vork elk uur

koelkast en laat minimaal 1 uur marineren. Keer de parten

goed door. Herhaal dit tot de granita helemaal bevroren

af en toe en schep er de siroop over. 4 Steek de barbecue

is. Dit duurt ca. 4 uur. B Neem de granita uit de diepvries

aan. Neem de ananas uit de siroop en bewaar de siroop.

en roer nogmaals goed door. Schep de granita in kleine

Bestrijk de ananasparten aan beide kanten dun met de

glazen en garneer eventueel met een blaadje munt.

olie. Gril de ananas op de hete barbecue 2-3 min. per

kant, tot het fruit mooie grillstrepen heeft. 5 Leg de

voedingswaarde p.p. 168 kcal, vet O g, waarvan

gegrilde ananas op 4 borden en schep er het vanille-ijs

verzadigd O g, koolhydraten 42 g, waarvan

m

bij. Schep een beetje kruidnagelsiroop over deananasen

suikers 39 g, vezels O g, eiwit O g, zout Og

het is.

Een citroentoetje vraagt om limoncello. Deze

voedingswaarde p.p. 186 kcal, vet 6 g, waarvan

van Li bevat met zijn 14,5% alcohol net even wat

verzadigd 3 g, koolhydraten 319, waarvan suikers 30 g,

minder alcohol dan gewone limoncello's.

vezels 2 g, eiwit 1 g, zout O1 g

Li limoncellow 70 cl 9,79

10 JUMBO