Jumbo - Folder van 10.07.2020 tot 31.07.2020 - Pagina 111




Hier is pagina 111 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 10.07.2020 tot 31.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

rn

BE

“+

LL

N



Lu

Pr -

re

u

à”

LS

wrd

+

)

Be

ee

©

Griekse yoghurttaart met passievrucht

Gevulde citroen met sorbetijs

gebak - 30 min. (+4 uur wachten) - 8 pers

nagerecht - 10 min. - 4 pers.

100 groomboter

3 Week intussen in koud water de

4 citroenen

175 g haverkoekjes

blaadjes gelatine 5 min. Pers de citroen

1 beker citroensorbetijs

4 blaadjes gelatine

uit. Verwarm in een steelpan al roerend

(à 500 mi)

1citroen

de suiker met het citroensap. Knijp de

1takje basilicum (bakje à 15 g)

125 g suiker

blaadjes gelatine uit en los ze al roerend

1beker verse slagroom (250 ml)

op in de citroensiroop. 4 Klop met de

1 Snijd elke citroen op % door,

600 g Griekse yoghurt

mixer de slagroom stijf. Doe de yoghurt

bewaar de kapjes. Schep met een

6 passievruchten

in een schaal. Roer er de citroensiroop

lepel zo veel mogelijk vruchtvlees

& staafmixer met hakmolen

door. Spatel er de slagroom door.

uit de grootste delen van de citroen.

bakpapier

Schenk het mengsel op de koekbodem.

Spoel ze af met koud water en laat

springvorm (@ 24 cm)

5 Halveer de passievruchten en schep

uitlekken. 2 Snijd een dun plakje van

mixer

de pulp op de taart. Verdeel er met een

de onderkant van de citroenhelften,

lepel over, zodat een marmereffect

zodat ze stevig staan. Vul de

1 Smelt in een steelpan de boter. Maal

ontstaat. 6 Zet de taart minimaal 4 uur

citroenhelften met het sorbetijs.

intussen in 2 porties in de hakmolen van

in de koelkast. Verwijder voor het

3 Garneer de gevulde citroenen met

de staafmixer de koekjes fijn. Schep het

serveren de rand van de vorm en de

een paar (kleine) basilicumblaadjes.

koekkruim door de gesmolten boter.

reep bakpapier.

Zet de kapjes weer op de citroenen.

2 Knip eerst een reep van het bakpapier

voor de rand van de vorm. Leg de rest

voedingswaarde p.p. 457 kcal, vet 33 g,

voedingswaarde p.p. 156 kcal,

van het papier op de bodem van de

waarvan verzadigd 20 g, koolhydraten

vet O g, waarvan verzadigd Og,

springvorm, knip bij en sluit de vorm.

34 g, waarvan suikers 26 g, vezels 2 g,

koolhydraten 39 g, waarvan suikers

Zet de reep bakpapier tegen de rand

eiwit 5 g, zout 0,3 g

38 g, vezels O g, eiwit Og, zout Og

van de vorm. Schep het koekmengsel

op de bodem en duw aan met de bolle

Tip: schep voor een extra frisse taart ook

Variatietip: vul de citroenen met

kant van een lepel. Duw daarbij ook

de rasp van de citroen door de yoghurt. Boen

frambozensorbetijs en garneer met

wat koekkruim tegen de randen, zodat

dan eerst de citroen schoon.

verse frambozen en basilicum.

een opstaande rand ontstaat. Zet de

koekbodem 15 min. in de koelkast.

JUMBO

111