Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Feitelijk
Ze worden al sinds 9000
Op hoogrliet.com/ recepten staan
verschillen recepten met vijgen; hartig
v. Chr. gekweekt in Azië,
en zoet. Wat dacht je van vijgensalade
met walnoten?
kwamen kort daarna naar
het Middellandse Zeegebied
Het vijgenblad werd op schilderijen gebruikt om Adam en Eva,
die eigenlijk naakt waren, te bedekken. Veel bladeren zijn niet door
en doen het inmiddels ook
de eerste schilder aangebracht, maar pas toen men zich begon te
‘schamen bijgeschilderd. Ook op standbeelden werden naderhand
goed in Nederlandse tuinen.
vijgenbladeren geplakt.
Meer feiten over vijgen?
I
zijn honderden verschillende soorten
_
Alsjeblieft!
rijgen. De schil kan wit, groen,
rood en donkerpaars zijn.
Se
Vijgen aardig.
De vijg is een van de Speciale Zeven; planten die sarnen al het
voedsel opleveren wat je nodig hebt. De andere zijn tarwe, gerst,
druif, granaatappel, olijf en dadel.
Rijpe vijgeu kneuzen snel en lun je het
best in de koelkast bewaren. Ourijpe
rijgen rijpen verder door ze juist op
ka mertemperatuur te bewaren.
Vijgen zijn supergezond. Door het hoge vezelgehalte helpen.
ze tegen indigestie en maagpijn. Vijgen werken goed voor
de spijsvertering in het algerneen. De verse vijg is beperkt
verkrijgbaar, maar de gedroogde variant is er het hele jaar door.
2
Boeddha kreeg zijn inzichten ouder
_
een bodhi boom, een grote heilige vijg
met hartvormige bladeren die vooral
in Azië groeit en wel 30 meter hoog
kau worden.
Uk
Je kunt de schil van verse vijgen eten, de meeste vitamines en
vezels zitten hier vlak onder. Maar je kunt ze ook uitlepelen.
Rauw of gaar, ze smaken altijd heerlijk fruitig.
Je kuur bij het bakeken suiker
vervangen door gedroogde vijgen
in water te weken, heel fijn te snijden
en aan het deeg toe te voegen.
Gedroogde vijgen zijn plat doordat het vocht eruit gelopen is.
Ook de samenstelling van de voedingsstoffen verandert
hierdoor. In gedroogde vijgen zitten meer koolhydraten en
dus meer calorieën dan in de verse.
LEEN herfst 2021 13