Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Feitelijk

Ze worden al sinds 9000

Op hoogrliet.com/ recepten staan

verschillen recepten met vijgen; hartig

v. Chr. gekweekt in Azië,

en zoet. Wat dacht je van vijgensalade

met walnoten?

kwamen kort daarna naar

het Middellandse Zeegebied

Het vijgenblad werd op schilderijen gebruikt om Adam en Eva,

die eigenlijk naakt waren, te bedekken. Veel bladeren zijn niet door

en doen het inmiddels ook

de eerste schilder aangebracht, maar pas toen men zich begon te

‘schamen bijgeschilderd. Ook op standbeelden werden naderhand

goed in Nederlandse tuinen.

vijgenbladeren geplakt.

Meer feiten over vijgen?

I

zijn honderden verschillende soorten

_

Alsjeblieft!

rijgen. De schil kan wit, groen,

rood en donkerpaars zijn.

Se

Vijgen aardig.

De vijg is een van de Speciale Zeven; planten die sarnen al het

voedsel opleveren wat je nodig hebt. De andere zijn tarwe, gerst,

druif, granaatappel, olijf en dadel.

Rijpe vijgeu kneuzen snel en lun je het

best in de koelkast bewaren. Ourijpe

rijgen rijpen verder door ze juist op

ka mertemperatuur te bewaren.

Vijgen zijn supergezond. Door het hoge vezelgehalte helpen.

ze tegen indigestie en maagpijn. Vijgen werken goed voor

de spijsvertering in het algerneen. De verse vijg is beperkt

verkrijgbaar, maar de gedroogde variant is er het hele jaar door.

2

Boeddha kreeg zijn inzichten ouder

_

een bodhi boom, een grote heilige vijg

met hartvormige bladeren die vooral

in Azië groeit en wel 30 meter hoog

kau worden.

Uk

Je kunt de schil van verse vijgen eten, de meeste vitamines en

vezels zitten hier vlak onder. Maar je kunt ze ook uitlepelen.

Rauw of gaar, ze smaken altijd heerlijk fruitig.

Je kuur bij het bakeken suiker

vervangen door gedroogde vijgen

in water te weken, heel fijn te snijden

en aan het deeg toe te voegen.

Gedroogde vijgen zijn plat doordat het vocht eruit gelopen is.

Ook de samenstelling van de voedingsstoffen verandert

hierdoor. In gedroogde vijgen zitten meer koolhydraten en

dus meer calorieën dan in de verse.

LEEN herfst 2021 13