Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Trendkijken

Hoe hoog of laag het kwik staat, doet niet ter zake.

Tegenwoordig poken we het hele jaar rond de

kooltjes op. De winterbarbecue is ‘hotter’ dan ooit.

En vanzelfsprekend passen we daar ook in de

nazomer tot aan de late herfst de gerechten op aan!

X

Wat leggen we d’r op?

Grote stukken kwaliteitsvlees zoals

onze Buitengewoon bavette en vlees

dat urenlang op de BBQ moet liggen

#53

zoals pulled pork. Ook groentes doen

En

het goed. Paprika, artisjok, venkel,



aubergine maar ook gemarineerde

spitskool. Schaal- en schelpdieren,

zijn in trek, net als hele vissen in

een korst van zout en in het najaar

a”

a

‘ook pompoen en paddenstoelen.

BBQ met een C?

In de tijd van Asterix en Obelix,

werden in Frankrijk zwijnen aan het

spit geroosterd. Het braadspit ging

erin bij de baard (barbe) en eruit bij

In vuur en vlam

BBQ

de staart (queue). In het Frans was

Een kartonnen eierdoos is hét

TIP

het dus barbe-et-queue met een Q.

perfecte middel om je vuur aan te

De Dikke van Dale houdt bar-be:cue

maken. Vul 'm ret houtskool en leg

Mosselen

de doos in de barbecue. Steek de doos

aan, maar voor de afkorting gebruiken

van de barbecue

we wel de Franse Q.

aan, de kooltjes zullen snel volgen.

Vul de barbecue vervolgens met

ret venkel en chorizo

meer kooltjes.

Op smaak

© 2kilo mosselen

Door je favoriete kruiden of

> 2 eetlepels olijfolie

houtsnippers aan de brandende

© 1ui (gesnipperd)

kolen toe te voegen, ruikt het niet

+ 1teentje knoflook (geperst)

alleen meteen heerlijk, de smaak

+ 150 gram chorizo

gaat ook in je eten zitten. Daarnaast

+ 1venkelknol (in stukken)

wek je de indruk een professionele

» Maurik

laadje

BBQ braadmeester te zijn.

«100 m

er witte wijn

125 milliliter crème fraîche

+ 1bosje platte peterselie

(fijngehakt)

DES

di

Na

et 4

Steek de barbecue (met deksel) aan.

Spannend

CR SAUCE

er mak

te

=

Spoel de mosselen in ruim koud water.

sausje

n. Kijk

der

HN

aioli en andere,

1 op ho

Tran

Verwijder beschadigde exemplaren. Zet

een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-

bakplaat met olijfolie op de barbecue

7

en fruit hierin de ui en knoflook circa

u)

al

3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak

ok |

deze rondom knapperig. Voeg vervolgens

N

de venkel, laurier en mosselen toe en

Gj

=

blus af met de wijn. Gaar met deksel op

7

de pan of in een gesloten barbecue circa

Bi

Nt

77

8 minuten, tot de mosselen zich openen.

TENEN

URRY

NUS

Schud halverwege even om. Serveer met

ND

crème fraîche en bestrooi met peterselie.



LEEN herfst 2021

47