Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.

Hier is pagina 47 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 47
Trendkijken Hoe hoog of laag het kwik staat, doet niet ter zake. Tegenwoordig poken we het hele jaar rond de kooltjes op. De winterbarbecue is ‘hotter’ dan ooit. En vanzelfsprekend passen we daar ook in de nazomer tot aan de late herfst de gerechten op aan! X Wat leggen we d’r op? Grote stukken kwaliteitsvlees zoals onze Buitengewoon bavette en vlees dat urenlang op de BBQ moet liggen #53 zoals pulled pork. Ook groentes doen En het goed. Paprika, artisjok, venkel, — aubergine maar ook gemarineerde spitskool. Schaal- en schelpdieren, zijn in trek, net als hele vissen in een korst van zout en in het najaar a” a ‘ook pompoen en paddenstoelen. BBQ met een C? In de tijd van Asterix en Obelix, werden in Frankrijk zwijnen aan het spit geroosterd. Het braadspit ging erin bij de baard (barbe) en eruit bij In vuur en vlam BBQ de staart (queue). In het Frans was Een kartonnen eierdoos is hét TIP het dus barbe-et-queue met een Q. perfecte middel om je vuur aan te De Dikke van Dale houdt bar-be:cue maken. Vul 'm ret houtskool en leg Mosselen de doos in de barbecue. Steek de doos aan, maar voor de afkorting gebruiken van de barbecue we wel de Franse Q. aan, de kooltjes zullen snel volgen. Vul de barbecue vervolgens met ret venkel en chorizo meer kooltjes. Op smaak © 2kilo mosselen Door je favoriete kruiden of > 2 eetlepels olijfolie houtsnippers aan de brandende © 1ui (gesnipperd) kolen toe te voegen, ruikt het niet + 1teentje knoflook (geperst) alleen meteen heerlijk, de smaak + 150 gram chorizo gaat ook in je eten zitten. Daarnaast + 1venkelknol (in stukken) wek je de indruk een professionele » Maurik laadje BBQ braadmeester te zijn. «100 m er witte wijn 125 milliliter crème fraîche + 1bosje platte peterselie (fijngehakt) DES di Na et 4 Steek de barbecue (met deksel) aan. Spannend CR SAUCE er mak te = Spoel de mosselen in ruim koud water. sausje n. Kijk der HN aioli en andere, 1 op ho Tran Verwijder beschadigde exemplaren. Zet een vuurvaste (mossel)pan of barbecue- bakplaat met olijfolie op de barbecue 7 en fruit hierin de ui en knoflook circa u) al 3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak ok | deze rondom knapperig. Voeg vervolgens N de venkel, laurier en mosselen toe en Gj = blus af met de wijn. Gaar met deksel op 7 de pan of in een gesloten barbecue circa Bi Nt 77 8 minuten, tot de mosselen zich openen. TENEN URRY NUS Schud halverwege even om. Serveer met ND crème fraîche en bestrooi met peterselie. — LEEN herfst 2021 47
Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 47