Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Trendkijken
Hoe hoog of laag het kwik staat, doet niet ter zake.
Tegenwoordig poken we het hele jaar rond de
kooltjes op. De winterbarbecue is ‘hotter’ dan ooit.
En vanzelfsprekend passen we daar ook in de
nazomer tot aan de late herfst de gerechten op aan!
X
Wat leggen we d’r op?
Grote stukken kwaliteitsvlees zoals
onze Buitengewoon bavette en vlees
dat urenlang op de BBQ moet liggen
#53
zoals pulled pork. Ook groentes doen
En
het goed. Paprika, artisjok, venkel,
—
aubergine maar ook gemarineerde
spitskool. Schaal- en schelpdieren,
zijn in trek, net als hele vissen in
een korst van zout en in het najaar
a”
a
‘ook pompoen en paddenstoelen.
BBQ met een C?
In de tijd van Asterix en Obelix,
werden in Frankrijk zwijnen aan het
spit geroosterd. Het braadspit ging
erin bij de baard (barbe) en eruit bij
In vuur en vlam
BBQ
de staart (queue). In het Frans was
Een kartonnen eierdoos is hét
TIP
het dus barbe-et-queue met een Q.
perfecte middel om je vuur aan te
De Dikke van Dale houdt bar-be:cue
maken. Vul 'm ret houtskool en leg
Mosselen
de doos in de barbecue. Steek de doos
aan, maar voor de afkorting gebruiken
van de barbecue
we wel de Franse Q.
aan, de kooltjes zullen snel volgen.
Vul de barbecue vervolgens met
ret venkel en chorizo
meer kooltjes.
Op smaak
© 2kilo mosselen
Door je favoriete kruiden of
> 2 eetlepels olijfolie
houtsnippers aan de brandende
© 1ui (gesnipperd)
kolen toe te voegen, ruikt het niet
+ 1teentje knoflook (geperst)
alleen meteen heerlijk, de smaak
+ 150 gram chorizo
gaat ook in je eten zitten. Daarnaast
+ 1venkelknol (in stukken)
wek je de indruk een professionele
» Maurik
laadje
BBQ braadmeester te zijn.
«100 m
er witte wijn
125 milliliter crème fraîche
+ 1bosje platte peterselie
(fijngehakt)
DES
di
Na
et 4
Steek de barbecue (met deksel) aan.
Spannend
CR SAUCE
er mak
te
=
Spoel de mosselen in ruim koud water.
sausje
n. Kijk
der
HN
aioli en andere,
1 op ho
Tran
Verwijder beschadigde exemplaren. Zet
een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-
bakplaat met olijfolie op de barbecue
7
en fruit hierin de ui en knoflook circa
u)
al
3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak
ok |
deze rondom knapperig. Voeg vervolgens
N
de venkel, laurier en mosselen toe en
Gj
=
blus af met de wijn. Gaar met deksel op
7
de pan of in een gesloten barbecue circa
Bi
Nt
77
8 minuten, tot de mosselen zich openen.
TENEN
URRY
NUS
Schud halverwege even om. Serveer met
ND
crème fraîche en bestrooi met peterselie.
—
LEEN herfst 2021
47