Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5.

Ia the spotlight

2

A

mal

LINS

is

le

A

|

|

Ee

ee.

LE

LL

4

ki

A

B

ee il | N

A

pu

Su

Dr

®

u

Dn

C

pr

BE?

F

a

mn

EL

Es

ot

er

LE

Yo

Een

2 kds

“RÉ

ih

Ka

7

“Er is geen direct verband tussen de schilen

2e

28

a =

de smaak van de aardappel. Uiteraard is de

smaak wel afhankelijk van het ras”

2

4

Au

ER

es

a

“De keuze voor een vastkokende of kruimige

od

vr

aardappel is persoonlijk. Sommigen houden

»

van een aardappel die mooi heel blijft na het

koken en anderen willen juist een aardappel

Léa:

die lekker uit elkaar valt. Een vastkokende

aardappel is daarom meer geschikt voor in

x

een salade, terwijl kruimige aardappelen

beter geschikt zijn om te stampen, prakken

of pureren. Zowel een vastkokende als een

“De keuze voor

kruimige aardappel kan prima gekookt of

vastk

gebakken gegeten worden”

(el

l

L

I

oen

>

“Het consumeren van aardappelen in

de schil is zeker een goed idee. Behalve

Le

Ta:

à

veel smaak bevat de schil ook veel goede

voedingsstoffen”

bepalend kan zijn of de aardappel een

>

gladde of wat ruwere schil krijgt”

ij

“Uiteraard is het lekkerder om de aardappel

LI

zo vers mogelijk te eten, dus om zete

bereiden wanneer deze nog ongekookt en

“Vanaf de teler transporteren wij in eigen

ongeschild zijn. Wanneer de aardappelen

beheer de aardappelen naar Hillegom Dit

aleen voorbereiding hebben ondergaan, zal

kan in bulk (meer dan 38.000 kg per vracht)

dat toch altijd iets ten koste van de smaak

maar ook in kleinere hoeveelheden in

gaan”

een kuubskist (1.200 kg). Bij binnenkomst

worden de aardappelen eerst gekeurd in ons

laboratorium. Na een zeer zorgvuldig proces

“De aardappel is erg veelzijdig en dat

van maatsorteren, wassen en kwaliteit

maakt het zo'n fantastisch product. Juist

sorteren worden de aardappelen kortstondig

de afwisseling die je met een aardappel

geconditioneerd opgeslagen. Afhankelijk

kan realiseren bevalt mij zo goed. Dus de

van de wensen van de afnemer worden de

ene keer heerlijk uit de oven, de dag daarna

aardappelen vervolgens verpakt in de juiste

in een smeuïge stamppot en vervolgens

verpakkingseenheid en dagvers aan de

lekker traditioneel gekookt met een

distributiecentra geleverd”

zelfgemaakte jus”

herfst 2021 35