Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 58




Hier is pagina 58 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Proos

!

a

Mag een naam hebben

1

In Nederland kennen wij al heel

lang het fenorneen tapas, alleen

el

noemen wij het borrelhapjes. Denk

Elke Spaanse regio heeft

wete

aan de bitterbal, het blokje kaas of

zijn eigen voorkeuren.

stukje leverworst. Min of meer

In Catalonië eet men

hetzelfde idee! In Italië kennen we

het liefst een geroosterd

de welbekende antipasti en even

broodje met tomaat. In

verderop in Griekenland noemt

Andalusië gefrituurde

men het mezze. Hoe en waar dan

vis en in Madrid een

‚ook; het samen delen van kleine

schaaltje met gefrituurde

Op wereldreis

hapjes is lekker en gezellig!

aardappelblokjes en een

Tapas vonden hun weg naar het

w

pittig sausje. Toeristen zijn

buitenland. Het tapasrestaurant is

vooral gek op tortilla.

niet meer weg te denken uit steden,

wereldwijd. Spaanse hapjes

aangevuld ret nationale of lokale

gerechtjes. In Chiliis men

bijvoorbeeld gek op empanadas;

deeghapsjes gevuld met vlees, vis

T



n

wrr

W

en

D

]

e

m

ee:

al

]

Ë



-

a

: de

'D

groenten of kaas. De meest gegeten

ege

zo

in

variant is met gehakt, die heerlijk is

b

arg

l

N

mbin

a

Ë

TE

2 mer een

goed a

=

tas

Irc

met een glas Tunupa cabernet

ri

wi

in

ij

IC

u

]

he

LE

T

Zi

1

id

ei

N

)

m

À

e

carmenère. Daarnaast eeteen

Chileen ook graag ceviche (in

Je,

e,

e

-

TE

e

-

7

rnae sherr

JE

Mr

Z

a

I

I

ronte

il

T

7

n

I

een

ol

a

NE

I

ditroen of limoen gegaarde vis) en

pan amasado (geknede broodjes).





mi

me

2

s

en

a

li

En

rs

a

N

BR

MH

20

Ri

}

m m

(|

A

jp

P

Je

JN

M

j

/

a

IH

EN

TUN!

HP}

Co

/

N

3

À

2)

ij

N

W

2

I

ze

en

I

®

Fi

$

Tapas y vino!

a.

Je zult met al die verschillende

2a

®

/

1

&

gerechtjes hetkiezen van een



Bar}

bijpassende wijn misschien wat

de

Dl

lastig vinden. Maarneem de

"I

ij

N

Tunupa merlot cabernet, die gaat

en

id

uitstekend bij gekruide tapas met

ES

vlees en gefrituurde aardappeltjes.

li

De Tunupa reserva carmenère

B

TS

1e

combineert weer goed met (pittige)

A

8

f

4

worst zoals chorizo of gerijpte ham

er

en diverse kazen, zoals manchego.

=

D

u

Bij gerechten met vis, gamba's

N

4

Ë

2

en groenten komt de Tanupa.

chardonnay semillon mooi tot zijn

7

ri

recht. Probeer het gewoon eens uit

en je vindt vanzelf de perfecte

td

match tussen tapas & Tunupal

herfst 2021

55