Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Zo zit dat

End

EC: hi

Heeft een naam

Bank

43 zoekresultaten krijg je als je op

hoogvliet.com op hagelslag zoekt.

a

Maar hier komt dus lang niet altijd

À

chocola aan te pas! Hagelslag die

=

\f

minder dan 52% cacao bevat, mag

geen chocoladehagelslag genoemd

Het handle het hagelt

worden, maar cacaofantasie.

In 1919 verzon de directeur van dropfabriek Venco

à

witte korrels met anijssmaak als broodbeleg en

noemde het hagelslag, In 1928 ging ook De Ruijter

&

ermee aan de haal. Pas enkele jaren later werd de

eerste hagelslag van chocola gemaakt. Het gerucht

gaat dat een jongen brieven naar Venz had gestuurd.

Of zij broodbeleg van chocola konden maken? In

z

1936 kwam chocoladehagel op de markt De naam

N

ereldw,

Ca

hagelslag was al gepatenteerd door Venco.

Glaasje

Belgi

bekend om zijn bonbons,

seculatie?

Leonidas en Côte d’Or zijn de bekendste

Chocolade werd in Nederland

merken. In België staat ook de grootste

bekend omdat het meereisde

chocoladefabriek ter wereld. Zwitserland

met de hertog van Alva. De

doet het goed met merken als Lindt,

chocoladedrank werd seculatie

Nestlé, Milka en Toblerone. De Italianen

scoren met Ferrero.

genoemd, In 1660 hingen

in Amsterdam uithangborden:

Hier schenckt men seculatie.

Klinkt toch minder lekker dan

warme chocomelk.



Nederlanders

»9

©

eten gemiddeld

Smelt in de mond

lo

Door het lage smeltpunt van

4,5 k

cacaoboter - ongeveer lichaams-

temperatuur - smelt chocola zo

chocola per jaa.

heerlijk in de mond. Vroeger

moest chocola uitsluitend met

cacaoboter worden geraakt.

|

Nu mag maximaal 5% van andere

tropische plantaardige vetten

Le

worden gebruikt. Cacaoboter wordt

daarnaast gebruikt in cosmetica

als lippenstift en crèmes.

S

(Al

4

M

Wi

Eerlijk delen

+

Fairtrade zet zich in voor cacaoboeren, zodat ze een

#7]

aa

4

leefbaar inkomen krijgen en de werkomstandigheden

Abracadabra

d

verbeteren. Door te kiezen voor Fairtrade chocola

‘Daar kan ik geen chocola van

®

investeer je mee in kennis, infrastructuur,

maken’ betekent zoveel als

RS

onderwijs, gezondheidszorg en milieu.

Allemaal zaken waar in landen als Ivoorkust,

‘Dit is zo onsamenhangend,

-

G

Ghana, Nigeria, Kameroen en

ierra Leone

onbegrijpelijk of raar dat ik

grote behoefte aan is. Ook in Zuid-Amerika

er niets mee kan!

FAIRTRADE

en Azië wordt steeds meer cacao verbouwd.

in

|

il

11