Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 26
Hier is pagina 26 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Streek
Woubrugge
1
tl
k
>
er
CE:
ir
je
rijf
nit
je
ij
C
2
HE
en c
Sg:
O0
CO
|
manier
rke
nt
Kiel
u
2
di
®
CC
Bike
worden
2
toe
re
rd. Daarr
AED
dt
EE
gd voo
grond
a
hl
Es
pruit
100
ae
ER
aurlij
Jan:
jv
den
m
elangrijk
me
sen in de regio
Kal
an
Ir
as
genieten van oı
streekproducten. Dat
doen we met veel aandacht voor mens,
\
3,
1
à
dier en milieu. We hebben de natuur
x
5
tenslotte nodig om onswerk te kunnen
Kid
pr
>
doen. Doordatwe lokaal werken, hoeven
IN
ET te
À
8
/
\
vrachtwagen- kilometers af te leggen.
Kif
+
Bovendien belanden ze zo supervers op
|
|
Lif
SE
N
Il
'F
LE
Kl
=
het bord”
A
%
L
milieubewust. Daarom hebben
In Loenen aan de Vecht
we zonnepanelen op de daken.
liggen de boomgaarden van
Daarnaast gaat het houtafval
Erik Drogenbroek. Hier plukt
naar een houtkachel. Daarmee
Erik de sappigste appels en
verwarmen we de werkruimtes.
peren, waar hij ook sap van
En van het fruit maken we ook
maakt. De Vechtgronden zijn
sap. Zo hoeven we bijna niets weg
vruchtbaar en daardoor goed
te gooien. Vervelende beestjes
geschikt voor fruitteelt. Erik
in de boomgaard bestrijden we
vindt het belangrijk dat hij zijn
niet met chemische middelen,
appels en peren zo duurzaam
maar we maken gebruik van
mogelijk verbouwt. “Steeds meer
natuurlijke vijanden. Zo zetten
mensen willen groente en fruit
we nuttige insecten uit in de
‘uit de buurt. Streekproducten
boomgaarden om andere
worden steeds populairder. We
insecten te bestrijden, een
zijn er trots op dat we dat hier
natuurlijke bestrijding dus”
L
kunnen bieden. We werken
Chris Kernpenaar heeft samen met zijn zoon Johan
een biologisch akkerbouwbedrijf. Ze verbouwen veel
verschillende groenten: bieten, pompoen, sjalotten,
winterpeen, spekboontjes, knolselderij, wortels,
pastinaak en gekleurde peen. De groenten zijn
onbewerkt en komen van de volle grond. Alle groenten
+
a
u
hebben een EKO-keurmerk. Zo weet je zeker dat
ze zijn geteeld met aandacht voor de omgeving.
Eet jij ook steeds vaker biologisch? Dan ben je niet
de enige. De vraag naar biologisch groeit. Chris: “We
2
+
gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en
à
HIS
Mi
ook geen kunstmest. Onze groenten krijgen de tijd om
5
4
Jl
te groeien. Dat komt de smaak ten goede. Biologisch
en
Fe
betekent ook dat onze producten niet altijd de knapste
nn.
zijn, maar dat zegt niets over de smaak. Die is namelijk
wél perfect! En door te kiezen voor streekproducten,
kies je voor lokaal. Dat scheelt transport en is beter
voor het milieu. Bovendien weet je waar de groenten
op je bord vandaan komen”
26 LEEN herfst 2021