Hoogvliet - Folder van 30.08.2021 tot 30.09.2021 - Pagina 26




Hier is pagina 26 van 71 pagina's van de Hoogvliet folder, geldig van 30.08.2021 tot 30.09.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Streek

Woubrugge

1

tl

k

>

er

CE:

ir

je

rijf

nit

je

ij

C

2

HE

en c

Sg:

O0

CO

|

manier

rke

nt

Kiel

u

2

di

®

CC

Bike

worden

2

toe

re

rd. Daarr

AED

dt

EE

gd voo

grond

a

hl

Es

pruit

100

ae

ER

aurlij

Jan:

jv

den

m

elangrijk

me

sen in de regio

Kal

an

Ir

as

genieten van oı

streekproducten. Dat

doen we met veel aandacht voor mens,

\

3,

1

à

dier en milieu. We hebben de natuur

x

5

tenslotte nodig om onswerk te kunnen

Kid

pr

>

doen. Doordatwe lokaal werken, hoeven

IN

ET te

À

8

/

\

vrachtwagen- kilometers af te leggen.

Kif

+

Bovendien belanden ze zo supervers op

|

|

Lif

SE

N

Il

'F

LE

Kl

=

het bord”

A

%

L

milieubewust. Daarom hebben

In Loenen aan de Vecht

we zonnepanelen op de daken.

liggen de boomgaarden van

Daarnaast gaat het houtafval

Erik Drogenbroek. Hier plukt

naar een houtkachel. Daarmee

Erik de sappigste appels en

verwarmen we de werkruimtes.

peren, waar hij ook sap van

En van het fruit maken we ook

maakt. De Vechtgronden zijn

sap. Zo hoeven we bijna niets weg

vruchtbaar en daardoor goed

te gooien. Vervelende beestjes

geschikt voor fruitteelt. Erik

in de boomgaard bestrijden we

vindt het belangrijk dat hij zijn

niet met chemische middelen,

appels en peren zo duurzaam

maar we maken gebruik van

mogelijk verbouwt. “Steeds meer

natuurlijke vijanden. Zo zetten

mensen willen groente en fruit

we nuttige insecten uit in de

‘uit de buurt. Streekproducten

boomgaarden om andere

worden steeds populairder. We

insecten te bestrijden, een

zijn er trots op dat we dat hier

natuurlijke bestrijding dus”

L

kunnen bieden. We werken

Chris Kernpenaar heeft samen met zijn zoon Johan

een biologisch akkerbouwbedrijf. Ze verbouwen veel

verschillende groenten: bieten, pompoen, sjalotten,

winterpeen, spekboontjes, knolselderij, wortels,

pastinaak en gekleurde peen. De groenten zijn

onbewerkt en komen van de volle grond. Alle groenten

+

a

u

hebben een EKO-keurmerk. Zo weet je zeker dat

ze zijn geteeld met aandacht voor de omgeving.

Eet jij ook steeds vaker biologisch? Dan ben je niet

de enige. De vraag naar biologisch groeit. Chris: “We

2

+

gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en

à

HIS

Mi

ook geen kunstmest. Onze groenten krijgen de tijd om

5

4

Jl

te groeien. Dat komt de smaak ten goede. Biologisch

en

Fe

betekent ook dat onze producten niet altijd de knapste

nn.

zijn, maar dat zegt niets over de smaak. Die is namelijk

wél perfect! En door te kiezen voor streekproducten,

kies je voor lokaal. Dat scheelt transport en is beter

voor het milieu. Bovendien weet je waar de groenten

op je bord vandaan komen”

26 LEEN herfst 2021