PLUS - Folder van 01.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ETr

Kerst ıs

KI PE €

f

samen eten

Te,

..

nn

rd

on

fa

#

A

7

ee

ix

=

Naam: Gerrit Knikker (57)

ede ed

ak

as

PLUS De Vrijheid in Elburg

Gerrit, wie kookt er met kerst?

Dat verschilt per jaar. Meestal

kookt mijn vrouw Jantje en zij kan

fantastisch koken. Soms koken

onze dochters. Geholpen door

)

9

onze schoonzoon zetten zij dan

een heerlijke maaltijd op tafel,

Het is dus meestal maar net hoe

het uitkomt.

Wat staat er op het menu?

Crunchy visstteks

We eten eigenlijk altijd vrij

traditioneel. We beginnen met

met erwten-aardappelpuree

een glaasje bubbels. Dan koude

voorgerechten: carpaccio, zalm

3, Doe de bloem in een diep bord, roer

en stokbrood uit de oven met

de eieren los in een ander diep bord,

verschillende dipjes en smeersels.

breek de tortillachips tot kleine stukjes

van & mm en doe ze in een derde bord.

Dan tomatensoep (van een

400 g iets kruimige aardappelen

restaurant waar we graag eten; ons

250 g erwten (diepvries)

Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm

hele gezin is echt stapelgek op die.

1 winterwortel (250 9)

dik. Dep ze droog, wentel ze door de

soep) en een heerlijke groentesoep

3 el bloem

bleem, dan door het ei en als laatste

die Jantje zelf maakt. Vervolgens

2 eieren

door de chips. Verhit de olijfolie in een

rollade, biefstuk of schnitzel met

75 g tortillachips naturel

ruime koekenpan en bak de vissticks op

champignons en verschillende.

(zak 165 9)

middelheog vuur in ca. 6 min. goudbruin

sausjes. En ten slotte ijs van onze

540 g kabeljauwfilet (PLUS)

en gaar. Keer ze halverwege.

favoriete ijssalon. Dat maken ze

5 el olijfolie

daar al 50 jaar volgens een geheim

2 el crème fraîche

4,

iet de aardappelen en erwten af

recept. Geweldig!

pureestamper

maar vang één kopje kookvocht op.

Voeg de crème fraiche toe en stamp

Waar verheug je je het meest op?

1 Schil de aardappelen, snijd ze in

met de pureestamper tot een smeuïge

Het gezellig weer bij elkaar zijn,

gelijke stukken en kook ze in 20 min

puree. Voeg indien nodig nog wat

spelletjes doen, lekker eten en

kaokvocht toe. Serveer de vissticks met

In gezouten water gaar. Voeg de

natuurlijk zien hoe onze

laatste 2 min. de bevroren erwten toe

de puree en de wortellinten. Lekker met

kleinkinderen Finn van acht en Jolie

van vijf hun cadeautjes uitpakken

2. Schrap de wortel en schaaf er met

En - misschien tegen beter weten

VOEDINGSWAARDE PP: 590 KCAL.

een kaasschaaf of dunschiller in de

in - hoop ik nog altijd op een

lengte linten van. Doe ze in een kom

30 G VET (8 G VERZADIGD),

witte kerst…

&1.G KOOLHYDRATEN (5 G SUIKERS),

ijskoud water om ze te laten krullen

96 VEZELS, 35 GEIWIT, 086 ZOUT

31