PLUS - Folder van 01.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

=

dekker bij de DR

39

van pagina

PER PERSOON

Gratin

van aardappel,

te

>

er.

zoete aardappel

en biet

u

Seer

=

ww

Di

u

Ä

F

A

=.

boter om in te vetten

ed

400 g vastkokende aardappelen

x

7

ns

EL

400 g zoete aardappelen

500 g gekookte bietjes

1 teen knoflook

6 takjes tijm

ol

150 g Zwitserse gruyère kaas

250 ml slagroom

ovenschaal 20x30 cm

Gratin van can |

zoete. aardappel en biet

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Ver de ovenschaal in met beter. Schil

=

de aardappelen en zoete aardappel

Schaaf ze met de biet met een schaaf,

keukenmachine ef mandoline in dunne

plakjes. Verdeel de plakjes naast elkaar.

NS |

x

gegroepeerd over de ovenschaal

F

vr

Bestreoi tussendoor met zout naar

smaak.

Fe

ri

ed

%

LS

:

2. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes

van de tijm (houd twee mocie takjes

>

Wz

achter voor garnering) en verdeel ze

a

over de schaal. Rasp de kaas. Schenk de

?

slagroom erover, bestrooi met de kaas

en dek af met aluminiumfolie. Bak de

»

x

X

gratin in het midden van de oven in ca

+

#

8

1 uur gaar. Verwijder na 30 min. de folie.

A

Garneer met de achtergehouden tijm.

ie

à

Handig: Je kunt de gratin één dag van

As

tevoren bereiden en de dag zelf weer

an

opwarmen. Verwarm de gratin in ca. 20

minuten in een voorverwarmde oven

| LS

Sy

van 180 °C. Wordt het te bruin, dek dan

af met aluminiumfolie.

Romaneseo

lt

VOEDINGSWAARDE PP: 455 KCAL

286 VET (18 G VERZADIGD),

35 G KOOLHYDRATEN (9 G SUIKERS),

met tahin; hazelnoot en: tzatZiki

&G VEZELS, 15 6 EIWIT 1,3 6 ZOUT

34 «PLUS

GA VOOR NOG MEER INSPIRATIE NAAR PLUS.NL/KERSTRECEPTEN