Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 26
Hier is pagina 26 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
D)
N
OD
À
4
\ mi
Van 9 t/m 15 maart is het weer
SS
de Nationale Week Zonder
Vlees. Doe je ook mee? De
À
ÈS
lekkerste vegarecepten vind je
=
S
op Jumbo.com/vegetarisch
KS
a
=
etnieuwe
Voedingsstoffen
Gedroogde bonen
decennium is
Peulvruchten zijn een perfect
Kies bij bonen ook eens voor
nog maartwee
alternatief voor vlees, omdat
gedroogde bonen in plaats van
maanden oud, toch
ze vol eiwitten, vezels, ijzer en
voor bonen uit pot of blik. Als je zelf
durven wij vast een stevige
mineralen zitten. Op die dag dat
de bonen welt en kookt, nemen
voorspelling te doen: dit
je je gehaktbal inruilt voor linzen
ze extra veel smaak op. Zet de
wordt het decennium
en kikkererwten kom je dus niets
gedroogde bonen 's avonds of
van meer groenten. Dat
tekort.
's ochtends al in de week, dan kun
we steeds minder vlees
je er een paar uur later mee koken
eten en juist meer granen,
Smaakvolle sponsjes
Het wellen van gedroogde bonen
peulvruchten en noten
Door bonen te gebruiken, krijgt
is nodig om het stugge, gedroogde
is geen bevlieging van
je gerecht ook een betere bite. En
velletje zachter te maken.
een paar fitgirls, maar een
dat wil je natuurlijk op je vega-dag
manier van koken die je
Bovendien nemen peulvruchten
overal ziet opduiken.
als een soort sponsjes smaak
op. Als je ze combineert met
specerijen en verse kruiden, heb
LE
Toch blijft het soms lastig
hoe je je gerechten zónder
3
je snel de heerlijkste smaken.
ff
N
N
FS
à
vlees of vis net zo lekker
krijgt als mét vlees of vis.
der
ARS
De belangrijkste tip: kies
Le”
Rr
a AA
voor ingrediënten die
7
zorgen voor een stevige
5
À
bite, lekker knapperig zijn
LR
N
en je maag goed vullen. En
3
à,
juist granen, tofu, bonen
;
».
Resttip 1
en paddenstoelen doen
NE
a à
de truc!
à
3
Van (restjes) gekookte peulvruchten maak je supersnel een
er
lekkere dip. Kikkererwten, linzen, cannellinibonen… elke
Om het je makkelijk te
soort is bruikbaar. Je hebt verder niet meer nodig dan een
maken, presenteren wij
kneep citroensap, een scheut olijfolie en een snuf specerijen
Peulvruchten
echte, lekkere klassiekers
of (verse) kruiden. Pureer de ingrediënten en serveer de
die we helemaal vega
versus vlees
spread op toast of brood.
hebben gemaakt: een
Peulvruchten bevatten
veel vezels maar
Resttip 2
goulash, friet met ‘steak’
en een curry. Zo ontdek
nauwelijks verzadigd
Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar bonen zijn een
je dat de stap naar meer
vet. Samen met hun
uitstekende vuller voor een shake of smoothie. Vanwege
vega koken lekkerder en
lage milieubelasting
hun neutrale smaak en zachte structuur lenen vooral witte
makkelijker is dan je denkt
genoeg redenen om
bonen zich hier goed voor. Pureer ze met je fruit mee inde
ze eensteetenals
blender en het resultaat is een romig ontbijtje vol eiwitten
alternatief voor vlees.
en vezels.
26
JUMBO