Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 26




Hier is pagina 26 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

D)

N

OD

À

4

\ mi

Van 9 t/m 15 maart is het weer

SS

de Nationale Week Zonder

Vlees. Doe je ook mee? De

À

ÈS

lekkerste vegarecepten vind je

=

S

op Jumbo.com/vegetarisch

KS

a

=

etnieuwe

Voedingsstoffen

Gedroogde bonen

decennium is

Peulvruchten zijn een perfect

Kies bij bonen ook eens voor

nog maartwee

alternatief voor vlees, omdat

gedroogde bonen in plaats van

maanden oud, toch

ze vol eiwitten, vezels, ijzer en

voor bonen uit pot of blik. Als je zelf

durven wij vast een stevige

mineralen zitten. Op die dag dat

de bonen welt en kookt, nemen

voorspelling te doen: dit

je je gehaktbal inruilt voor linzen

ze extra veel smaak op. Zet de

wordt het decennium

en kikkererwten kom je dus niets

gedroogde bonen 's avonds of

van meer groenten. Dat

tekort.

's ochtends al in de week, dan kun

we steeds minder vlees

je er een paar uur later mee koken

eten en juist meer granen,

Smaakvolle sponsjes

Het wellen van gedroogde bonen

peulvruchten en noten

Door bonen te gebruiken, krijgt

is nodig om het stugge, gedroogde

is geen bevlieging van

je gerecht ook een betere bite. En

velletje zachter te maken.

een paar fitgirls, maar een

dat wil je natuurlijk op je vega-dag

manier van koken die je

Bovendien nemen peulvruchten

overal ziet opduiken.

als een soort sponsjes smaak

op. Als je ze combineert met

specerijen en verse kruiden, heb

LE

Toch blijft het soms lastig

hoe je je gerechten zónder

3

je snel de heerlijkste smaken.

ff

N

N

FS

à

vlees of vis net zo lekker

krijgt als mét vlees of vis.

der

ARS

De belangrijkste tip: kies

Le”

Rr

a AA

voor ingrediënten die

7

zorgen voor een stevige

5

À

bite, lekker knapperig zijn

LR

N

en je maag goed vullen. En

3

à,

juist granen, tofu, bonen

;

».

Resttip 1

en paddenstoelen doen

NE

a à

de truc!

à

3

Van (restjes) gekookte peulvruchten maak je supersnel een

er

lekkere dip. Kikkererwten, linzen, cannellinibonen… elke

Om het je makkelijk te

soort is bruikbaar. Je hebt verder niet meer nodig dan een

maken, presenteren wij

kneep citroensap, een scheut olijfolie en een snuf specerijen

Peulvruchten

echte, lekkere klassiekers

of (verse) kruiden. Pureer de ingrediënten en serveer de

die we helemaal vega

versus vlees

spread op toast of brood.

hebben gemaakt: een

Peulvruchten bevatten

veel vezels maar

Resttip 2

goulash, friet met ‘steak’

en een curry. Zo ontdek

nauwelijks verzadigd

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar bonen zijn een

je dat de stap naar meer

vet. Samen met hun

uitstekende vuller voor een shake of smoothie. Vanwege

vega koken lekkerder en

lage milieubelasting

hun neutrale smaak en zachte structuur lenen vooral witte

makkelijker is dan je denkt

genoeg redenen om

bonen zich hier goed voor. Pureer ze met je fruit mee inde

ze eensteetenals

blender en het resultaat is een romig ontbijtje vol eiwitten

alternatief voor vlees.

en vezels.

26

JUMBO