Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 30
Hier is pagina 30 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
(
a
7
a
Thaise cur
met
krokant tofukruim
sy
NEN
hoofdgerecht - 25 min.
Bron van eiwit
N
tegen. Daarom ishet
(+ 15 min. oventijd) - 4 pers.
4
Vlees, visen schaaldieren
belangrijk eerst zoveel
zijn rijk aan eiwit. Als je
mogelijk van dit vocht
300 g zilvervliesrijst
minder vlees wilt eten, is
kwijt te raken. Wil je snel
1 pak tofu naturel (500 g)
het belangrijk dat je een
aan de gang, wikkel dan
% tl gemalen komijn
andere bron van eiwit
de tofu in een theedoek
%tlkerrie
kiest. Sojaproducten
en druk er voorzichtig
5 el zonnebloemolie
als tofu en tempé zijn
zoveel mogelijk vocht
200 g prei in ringen
daarom perfect, omdat
uit. Heb je meer tijd?
1zak Thaise wokgroente (400 g)
ze rijk zijn aan plantaardig
Wikkel de tofu in een
2 el Koh Thai Thaise rode currypasta
eiwit en ook nogeens
chone theedoek, leg
(potje à 225 g)
ijzer en vitamine B1
tussen twee snijplanken
1blik kokosmelk (400 ml)
bevatten.
en plaats een gewicht
1bakje koriander (15 g) grofgehakt
op de bovenste plank.
& keukenpapier
Knapperige tofu
Laat minstens Î uur staan
bakplaat bekleed met bakpapier
Tofu bevat veel water.
voordat je de tofu verder
Dat vocht houdt het
verwerkt.
1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Kook
opnemen van smaken
de rijst volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Snijd 350 g tofu in blokjes.
Verkruimel de rest van de tofu grof. Dep de
tofublokjes en -kruimels met keukenpapier
goed droog. 2 Meng in een kom de
tofu gemaakt
urn
De productie vantofu
tofukruimels met de komijn, kerrie en 1el
lijkt veel op die van kaas.
Pr
olie. Verdeel de kruimels over de bakplaat
Net als in kaas is melk
en rooster ze in de voorverwarmde oven
het hoofdingrediënt,
in 15 min. goudgeel en knapperig. 3 Verhit
maar dan de melk van
er
P
in een wok 2 el olie. Bak de tofublokjes in
gemalen sojabonen.
4 min. al omscheppend goudgeel. Schep
nm
De sojamelk wordt
ze uit de pan. 4 Schenk de laatste 2 el olie
verwarmd en gemengd
inde wok. Bak de prei en wokgroente
met plantaardige,
al omscheppend 4 min. Schep er de
stremmende
currypasta door en bak nog 1 min. 5 Voeg
ingrediënten. Er ontstaat
de tofublokjes en kokosmelk toe en breng
een dikke massa die in
D
tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof
de curry in 8 min. zachtjes gaar. 6 Schep de
een doek wordt geschept
en wordt geperst tot een
rijst op 4 borden. Verdeel er de tofucurry
over en bestrooi met de koriander en
snijdbare massa.
1
krokante tofukruimels.
voedingswaarde p.p. 619 kcal, vet 27 g,
waarvan verzadigd 8 g, koolhydraten 64 g,
a
waarvan suikers 6 g, vezels 8 g, eiwit 26 g,
zout 0,7 g, groente 150 g
ET
u;
Pa,
Tip: stoof voor extra groenten nog een handje
Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder Fotografie Eddy Haitjema Styling Cindy Berg, Marijn Visser (cover) Kok Hanneke Boers
Le mee.
30 JUMBO