Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

(

a

7

a

Thaise cur

met

krokant tofukruim

sy

NEN

hoofdgerecht - 25 min.

Bron van eiwit

N

tegen. Daarom ishet

(+ 15 min. oventijd) - 4 pers.

4

Vlees, visen schaaldieren

belangrijk eerst zoveel

zijn rijk aan eiwit. Als je

mogelijk van dit vocht

300 g zilvervliesrijst

minder vlees wilt eten, is

kwijt te raken. Wil je snel

1 pak tofu naturel (500 g)

het belangrijk dat je een

aan de gang, wikkel dan

% tl gemalen komijn

andere bron van eiwit

de tofu in een theedoek

%tlkerrie

kiest. Sojaproducten

en druk er voorzichtig

5 el zonnebloemolie

als tofu en tempé zijn

zoveel mogelijk vocht

200 g prei in ringen

daarom perfect, omdat

uit. Heb je meer tijd?

1zak Thaise wokgroente (400 g)

ze rijk zijn aan plantaardig

Wikkel de tofu in een

2 el Koh Thai Thaise rode currypasta

eiwit en ook nogeens

chone theedoek, leg

(potje à 225 g)

ijzer en vitamine B1

tussen twee snijplanken

1blik kokosmelk (400 ml)

bevatten.

en plaats een gewicht

1bakje koriander (15 g) grofgehakt

op de bovenste plank.

& keukenpapier

Knapperige tofu

Laat minstens Î uur staan

bakplaat bekleed met bakpapier

Tofu bevat veel water.

voordat je de tofu verder

Dat vocht houdt het

verwerkt.

1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Kook

opnemen van smaken

de rijst volgens de aanwijzingen op de

verpakking. Snijd 350 g tofu in blokjes.

Verkruimel de rest van de tofu grof. Dep de

tofublokjes en -kruimels met keukenpapier

goed droog. 2 Meng in een kom de

tofu gemaakt

urn

De productie vantofu

tofukruimels met de komijn, kerrie en 1el

lijkt veel op die van kaas.

Pr

olie. Verdeel de kruimels over de bakplaat

Net als in kaas is melk

en rooster ze in de voorverwarmde oven

het hoofdingrediënt,

in 15 min. goudgeel en knapperig. 3 Verhit

maar dan de melk van

er

P

in een wok 2 el olie. Bak de tofublokjes in

gemalen sojabonen.

4 min. al omscheppend goudgeel. Schep

nm

De sojamelk wordt

ze uit de pan. 4 Schenk de laatste 2 el olie

verwarmd en gemengd

inde wok. Bak de prei en wokgroente

met plantaardige,

al omscheppend 4 min. Schep er de

stremmende

currypasta door en bak nog 1 min. 5 Voeg

ingrediënten. Er ontstaat

de tofublokjes en kokosmelk toe en breng

een dikke massa die in

D

tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof

de curry in 8 min. zachtjes gaar. 6 Schep de

een doek wordt geschept

en wordt geperst tot een

rijst op 4 borden. Verdeel er de tofucurry

over en bestrooi met de koriander en

snijdbare massa.

1

krokante tofukruimels.

voedingswaarde p.p. 619 kcal, vet 27 g,

waarvan verzadigd 8 g, koolhydraten 64 g,

a

waarvan suikers 6 g, vezels 8 g, eiwit 26 g,

zout 0,7 g, groente 150 g

ET

u;

Pa,

Tip: stoof voor extra groenten nog een handje

Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder Fotografie Eddy Haitjema Styling Cindy Berg, Marijn Visser (cover) Kok Hanneke Boers

Le mee.

30 JUMBO