Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 79




Hier is pagina 79 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Hollandse nasi met gehaktballetjes N

hoofdgerecht - 30 min. - 4 pers.

1runderbouillonblokje

MN

Ook in deze rubriek?

À

300 g basmatirijst

Mail je recept en dat

f

1schaal rundergehakt (500 g)

van je buurvrouw, vriendin,

1 zakje kruidenmix voor gehakt (40 g)

oom, zoon. naar

lei

LEUTE Lol

1-2 tl sambal manis



o.v.v. Jouw bord,

3elketjap manis

mijnbord

1zak gebroken sperziebonen (400 g)

1el olie

2el pindakaas

1 pakje romige kokosmelk (200 ml)

2el ongezouten pinda's grofgehakt

1komkommer in schijfjes

1Breng een pan met ruim water en het

£

bouillonblokje aan de kook. Kook de rijst volgens

eN

de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon.

2 Meng intussen in een kom het rundergehakt

met de kruidenmix, het ei, de sambal en 1 el ketjap

Draai ca. 20 balletjes van het gehakt. 3 Kook de

af

NT:

sperziebonen in 10-15 min. gaar. Verhit intussen

ineen koekenpan de olie en bak in ca. 10 min. de

gehaktballetjes rondom bruin en gaar. 4 Verwarm

in een steelpan de pindakaas met de resterende

HL

ketjap en de kokosmelk. Roertot een gladde

saus en laat zachtjes tot de gewenste dikte

inkoken. Giet de sperziebonen af. 5 Schep de rijst

JL

en de sperziebonen op 4 borden. Schep er de

1

gehaktballetjes bij en doe er wat van de satésaus

ff

| |

op. Bestrooi met de gehakte pinda's en garneer met

schijfjes komkornmer. Serveer er de rest van de

satésaus en komkommer apart bij.

voedingswaarde p.p. 857 kcal,

vet 41 g, waarvan verzadigd 19 g,

=

Emmie Kaas

koolhydraten 79 g, waarvan

Le

'Als kind vond ik nasi al lekker. Mijn

suikers 12 g, vezels 8 g, eiwit 39 g,

=

moeder maakte het met rijst, een

=

zout 29 g, groente 213 g

zakje nasigroente en iets fris, zoals

EN

komkommer. En bij mijn schoonzoon

eet ik zijn Surinaamse nasi. Wensly kan

lekker koken. Als hij kippenpootjes bij

\

eV

zijn nasi serveert, sla ik deze over. Ik houd

“NASI IS EEN VAN

Ÿ

2

niet van kluiven, en ik wilook minder vlees

ee

eten. Maar voor dit gerecht heb ik nog geen

MIJN FAVORIETE

ven

goede variant zonder vlees gevonden.

fe

GERECHTEN’

u

Pe

ae