Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 79
Hier is pagina 79 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Hollandse nasi met gehaktballetjes N
hoofdgerecht - 30 min. - 4 pers.
1runderbouillonblokje
MN
Ook in deze rubriek?
À
300 g basmatirijst
Mail je recept en dat
f
1schaal rundergehakt (500 g)
van je buurvrouw, vriendin,
1 zakje kruidenmix voor gehakt (40 g)
oom, zoon. naar
lei
LEUTE Lol
1-2 tl sambal manis
—
o.v.v. Jouw bord,
3elketjap manis
mijnbord
1zak gebroken sperziebonen (400 g)
1el olie
2el pindakaas
1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
2el ongezouten pinda's grofgehakt
1komkommer in schijfjes
1Breng een pan met ruim water en het
£
bouillonblokje aan de kook. Kook de rijst volgens
eN
de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon.
2 Meng intussen in een kom het rundergehakt
met de kruidenmix, het ei, de sambal en 1 el ketjap
Draai ca. 20 balletjes van het gehakt. 3 Kook de
af
NT:
sperziebonen in 10-15 min. gaar. Verhit intussen
ineen koekenpan de olie en bak in ca. 10 min. de
gehaktballetjes rondom bruin en gaar. 4 Verwarm
in een steelpan de pindakaas met de resterende
HL
ketjap en de kokosmelk. Roertot een gladde
saus en laat zachtjes tot de gewenste dikte
inkoken. Giet de sperziebonen af. 5 Schep de rijst
JL
en de sperziebonen op 4 borden. Schep er de
1
gehaktballetjes bij en doe er wat van de satésaus
ff
| |
op. Bestrooi met de gehakte pinda's en garneer met
schijfjes komkornmer. Serveer er de rest van de
satésaus en komkommer apart bij.
voedingswaarde p.p. 857 kcal,
vet 41 g, waarvan verzadigd 19 g,
=
Emmie Kaas
koolhydraten 79 g, waarvan
Le
'Als kind vond ik nasi al lekker. Mijn
suikers 12 g, vezels 8 g, eiwit 39 g,
=
moeder maakte het met rijst, een
=
zout 29 g, groente 213 g
zakje nasigroente en iets fris, zoals
EN
komkommer. En bij mijn schoonzoon
eet ik zijn Surinaamse nasi. Wensly kan
lekker koken. Als hij kippenpootjes bij
\
eV
zijn nasi serveert, sla ik deze over. Ik houd
“NASI IS EEN VAN
Ÿ
2
niet van kluiven, en ik wilook minder vlees
ee
eten. Maar voor dit gerecht heb ik nog geen
MIJN FAVORIETE
ven
goede variant zonder vlees gevonden.
fe
GERECHTEN’
u
Pe
ae