Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 78
Hier is pagina 78 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Her KOKEN HEB IK VAN
MIJN VADER GELEERD’
fi
a
Nasi met kip, paprika en mais
hoofdgerecht - 35 min. (+ 24 uurwachten) - 4 pers.
300 g basmatirijst
3 cm gemberwortel geschild en geraspt
1ui gesnipperd
1teentje knoflook fijngehakt
2el ketjap manis
AS
VE
1schaal Nieuwe Standaard Kip dijfilet
blokjes (350 g)
5elolie
1 nasipakket (450 g)
1rode paprika in reepjes
1 blikje maïskorrels (150 g) uitgelekt
bn -
1zakje kruidenmix nasi (23,2 g)
1tl gemalen laos (specerijen)
FF
eh
&
13
4eieren
A7
u,
2 takjes peterselie (optioneel) fijngehakt
&rasp
1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Roer in een kom de gember, ui,
Ÿ
knoflook en ketjap tot een marinade en schep
er de kip door. Laat de kip 1 nacht afgedekt in
de koelkast marineren. Laat de rijst afkoelen en
bewaar in de koelkast. 2 Verhit 1 el olie in een
koekenpan. Bak de kip al omscheppend in 4 min.
ec
bruin. Voeg 2 el water toe en laat het vlees
ca. 7 min. sudderen. 3 Verhit de rest van de olie in
\-
een wok of hapjespan. Bak de nasigroente, paprika
Sf
x
maïs al omscheppend 2 min. 4 Schep de
4
Wensly Hew-A-Kee
nasikruiden en de laos door de groenten
‘Van mijn vader leerde ik dat je liefde en tijd in j
=
en bak 1 min. mee. Bak de rijst al
5
gerechten moet stoppen. Alleen dan wordt
omscheppend 3 min. mee. Bak
het lekker. Als ik snel iets op tafel wil krijgen,
intussen in een koekenpan in 1el
maak ik pasta of een preischotel, maar
olie 4 spiegeleieren. Schep de
geen nasi. Nasi is een gerecht dat tijd
kip door de nasi. 5 Bestrooi de
kost. Ik bereid veel voor; de kip moet een
nasi evt. met de peterselie en
dag van tevoren gemarineerd worden en
—
leg er de eieren op.
voordat je de rijst bakt, moet die goed
8
afgekoeld zijn. De combinatie van laos,
voedingswaarde p.p. 705 kcal
gember, nasi-kruiden en zoute ketjap
vet 29 g, waarvan verzadigd 7 g,
is ook typerend voor mijn nasi. En tijd hè,
koolhydraten 76 g, waarvan
neem de tijd!’
suikers 10 g, vezels 6 g, eiwit 329,
zout 2,2g, groente 190 g
+
78
s