Jumbo - Folder van 24.02.2020 tot 29.03.2020 - Pagina 78




Hier is pagina 78 van 108 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 24.02.2020 tot 29.03.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Her KOKEN HEB IK VAN

MIJN VADER GELEERD’

fi

a

Nasi met kip, paprika en mais

hoofdgerecht - 35 min. (+ 24 uurwachten) - 4 pers.

300 g basmatirijst

3 cm gemberwortel geschild en geraspt

1ui gesnipperd

1teentje knoflook fijngehakt

2el ketjap manis

AS

VE

1schaal Nieuwe Standaard Kip dijfilet

blokjes (350 g)

5elolie

1 nasipakket (450 g)

1rode paprika in reepjes

1 blikje maïskorrels (150 g) uitgelekt

bn -

1zakje kruidenmix nasi (23,2 g)

1tl gemalen laos (specerijen)

FF

eh

&

13

4eieren

A7

u,

2 takjes peterselie (optioneel) fijngehakt

&rasp

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de

verpakking. Roer in een kom de gember, ui,

Ÿ

knoflook en ketjap tot een marinade en schep

er de kip door. Laat de kip 1 nacht afgedekt in

de koelkast marineren. Laat de rijst afkoelen en

bewaar in de koelkast. 2 Verhit 1 el olie in een

koekenpan. Bak de kip al omscheppend in 4 min.

ec

bruin. Voeg 2 el water toe en laat het vlees

ca. 7 min. sudderen. 3 Verhit de rest van de olie in

\-

een wok of hapjespan. Bak de nasigroente, paprika

Sf

x

maïs al omscheppend 2 min. 4 Schep de

4

Wensly Hew-A-Kee

nasikruiden en de laos door de groenten

‘Van mijn vader leerde ik dat je liefde en tijd in j

=

en bak 1 min. mee. Bak de rijst al

5

gerechten moet stoppen. Alleen dan wordt

omscheppend 3 min. mee. Bak

het lekker. Als ik snel iets op tafel wil krijgen,

intussen in een koekenpan in 1el

maak ik pasta of een preischotel, maar

olie 4 spiegeleieren. Schep de

geen nasi. Nasi is een gerecht dat tijd

kip door de nasi. 5 Bestrooi de

kost. Ik bereid veel voor; de kip moet een

nasi evt. met de peterselie en

dag van tevoren gemarineerd worden en



leg er de eieren op.

voordat je de rijst bakt, moet die goed

8

afgekoeld zijn. De combinatie van laos,

voedingswaarde p.p. 705 kcal

gember, nasi-kruiden en zoute ketjap

vet 29 g, waarvan verzadigd 7 g,

is ook typerend voor mijn nasi. En tijd hè,

koolhydraten 76 g, waarvan

neem de tijd!’

suikers 10 g, vezels 6 g, eiwit 329,

zout 2,2g, groente 190 g

+

78

s