Jumbo - Folder van 18.05.2020 tot 05.07.2020 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 18.05.2020 tot 05.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

WIJN BIJ JE MENU

De juiste wijn bij het juiste gerecht zorgt ervoor dat

|

ze allebei nog beter smaken! En net zoals je je menu

|

op een bepaalde manier opbouwt, doe je dat ook met

de wijn. Van fris en licht tot wat vollere en zwaardere

| |

wijnen, met als afsluiter een zoete dessertwijn

In het wijnschap zijn de wijnen onderverdeeld in

verschillende smaakprofielen. Van fris naar robuust.

Dat helpt in het maken van de juiste keuze!

Aperitief

Start met een licht aperitief. Mousserende wijnen zoals

cava zijn altijd goed om mee te beginnen. De koele

bubbels activeren je smaakpapillen en wekken je

SERVET VOUWEN

eetlustop.

Veor- enhoofdgerecht

Afhankelijk van wat het hoofdingrediënt is en hoe dit

bereid is, kies je de wijn. Uitgangspunt hierbij is dat je

kiest voor harmonie en evenwicht. Een delicaat en licht

gerecht vraagt om een delicate

wijn, zoals een pinot grigio of

LZ DM

m

een lichte grüner veltliner.

Bij een fris gerecht hoort een

frisse wijn, zoals een sauvignon

vgl

blanc of een pinot blanc



part naar

binnen,

Bij een zacht en mals gerecht met vis, gevogelte of

wit vlees past een zachte, romige en wat meer volle

witte wijn. Denk aan een chardonnay of viognier. Of

serveer een soepele rode

wijn zoals een beaujolais of

vga)

spätburgunder.

mu

Part naar

binnen,

Bij een krachtig gerecht drink je een krachtige wijn

Een pinotage shiraz of primitivo

is dan een perfecte match!

il

Na

Bij desserts met fruit kun je heel goed een

lichte, fruitige en lichtzoete bubbel schenken

Bijvoorbeeld een Italiaanse moscato. Bij een zwaarder

dessert bijvoorbeeld

met kaas, kies je voor een

draai

krachtige (licht)zoete wijn

|

en

LI

a

Ook leuk voor een avondje thuis: je eigen wijnproeverij

Kijk op Jumbo.com/inspiratie/wijn/wijn-proeve

20 JUMBO