Jumbo - Folder van 18.05.2020 tot 05.07.2020 - Pagina 43




Hier is pagina 43 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 18.05.2020 tot 05.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

©

©

Groentesalade met feta

Mesclunsalade met gegrilde nectarine

hoofd- of brunchgerecht - 20 min.

en frambozendressing

(+ 8-10 min. oventijd) - 4-8 pers.

lunchgerecht - 20 min. - A pers.

1 pakje feta (200 g)

4 nectarines of perziken

8 el olijfolie extra vierge

4 el olijfolie extra vierge

1courgette

2el pompoenpitten

1teentje knoflook

1 bakje frambozen (125 g)

1ui

1el crema balsamico

150 g tuinerwten (uit de diepvries)

1zak mesclunmelange (125 g)

sap van 1 citroen

% bakje basilicum (à 20 g)

1tl mosterd

& grillpan

2tlhoning

staafmixer met maatbeker

1zak krulsla melange (100 g)

% tl chilivlokken (specerijen)

1 Verhit de grillpan. Halveer de nectarines (of perziken) en

& bakplaat

bestrijk het snijvlak dun met olijfolie. Gril de nectarines op

bakpapier

het snijvlak 4 min. Rooster intussen de pompoenpitten in een

droge koekenpan en strooi ze op een bord. Draai de nectarines

1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Breek de feta in blokjes

een kwartslag en gril nog 4 min. 2 Neem de nectarines uit de

van 1 cm. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de

grillpan en snijd elke helft in 4 partjes (pas op, kan heet zijn).

feta over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Rooster de feta

Pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende

10 min. in de voorverwarmde oven goudgeel. Snijd intussen

olijfolie, de crema balsamico en 3 el water. Breng de dressing

de courgette in blokjes van 2 cm en hak de knoflook fijn. Snijd

op smaak met peper. 3 Verdeel de slamelange over

de ui in fijne, halve ringen. 2 Verhit in een koekenpan 2 el olie.

4 borden. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en meng

Bak de courgette in 4 min. goudgeel en beetgaar. Voeg de

door de sla. Verdeel de nectarinepartjes over de borden.

knoflook en bevroren erwten toe en bak nog 2 min. 3 Klop van

Schep de dressing over de salade en bestrooi met de

het citroensap met de mosterd, honing en de rest van de olie

pompoenpitten.

een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper. 4 Verdeel

de krulsla over 4 borden. Verdeel er de gebakken groenten, de

voedingswaarde p.p. 179 kcal, vet 13 g, waarvan verzadigd

uienringen en de feta over. Besprenkel met de vinaigrette en

2 g, koolhydraten 10 g, waarvan suikers 9 g, vezels 3 g, eiwit 4 g,

bestrooi met chilivlokken.

zout 0,1g, groente 31g

voedingswaarde p.p. 3/8 kcal, vet 30 g, waarvan verzadigd

11g, koolhydraten 13 g, waarvan suikers 6 g, vezels 4 g,

eiwit 12 g, zout 0,9 g, groente 175 g

NECTARINES EN PERZIKEN

SMAKEN BIJNA HETZELFDE

Tip: voeg voor een knapperige beet een handje ongezouten noten

toe aan de salade.

EN ZIJN DAAROM IN VEEL

GERECHTEN INWISSELBAAR

JUMBO 43