Jumbo - Folder van 18.05.2020 tot 05.07.2020 - Pagina 43
Hier is pagina 43 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 18.05.2020 tot 05.07.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
©
©
Groentesalade met feta
Mesclunsalade met gegrilde nectarine
hoofd- of brunchgerecht - 20 min.
en frambozendressing
(+ 8-10 min. oventijd) - 4-8 pers.
lunchgerecht - 20 min. - A pers.
1 pakje feta (200 g)
4 nectarines of perziken
8 el olijfolie extra vierge
4 el olijfolie extra vierge
1courgette
2el pompoenpitten
1teentje knoflook
1 bakje frambozen (125 g)
1ui
1el crema balsamico
150 g tuinerwten (uit de diepvries)
1zak mesclunmelange (125 g)
sap van 1 citroen
% bakje basilicum (à 20 g)
1tl mosterd
& grillpan
2tlhoning
staafmixer met maatbeker
1zak krulsla melange (100 g)
% tl chilivlokken (specerijen)
1 Verhit de grillpan. Halveer de nectarines (of perziken) en
& bakplaat
bestrijk het snijvlak dun met olijfolie. Gril de nectarines op
bakpapier
het snijvlak 4 min. Rooster intussen de pompoenpitten in een
droge koekenpan en strooi ze op een bord. Draai de nectarines
1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Breek de feta in blokjes
een kwartslag en gril nog 4 min. 2 Neem de nectarines uit de
van 1 cm. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de
grillpan en snijd elke helft in 4 partjes (pas op, kan heet zijn).
feta over de bakplaat. Besprenkel met 1 el olie. Rooster de feta
Pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende
10 min. in de voorverwarmde oven goudgeel. Snijd intussen
olijfolie, de crema balsamico en 3 el water. Breng de dressing
de courgette in blokjes van 2 cm en hak de knoflook fijn. Snijd
op smaak met peper. 3 Verdeel de slamelange over
de ui in fijne, halve ringen. 2 Verhit in een koekenpan 2 el olie.
4 borden. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en meng
Bak de courgette in 4 min. goudgeel en beetgaar. Voeg de
door de sla. Verdeel de nectarinepartjes over de borden.
knoflook en bevroren erwten toe en bak nog 2 min. 3 Klop van
Schep de dressing over de salade en bestrooi met de
het citroensap met de mosterd, honing en de rest van de olie
pompoenpitten.
een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper. 4 Verdeel
de krulsla over 4 borden. Verdeel er de gebakken groenten, de
voedingswaarde p.p. 179 kcal, vet 13 g, waarvan verzadigd
uienringen en de feta over. Besprenkel met de vinaigrette en
2 g, koolhydraten 10 g, waarvan suikers 9 g, vezels 3 g, eiwit 4 g,
bestrooi met chilivlokken.
zout 0,1g, groente 31g
voedingswaarde p.p. 3/8 kcal, vet 30 g, waarvan verzadigd
11g, koolhydraten 13 g, waarvan suikers 6 g, vezels 4 g,
eiwit 12 g, zout 0,9 g, groente 175 g
NECTARINES EN PERZIKEN
SMAKEN BIJNA HETZELFDE
Tip: voeg voor een knapperige beet een handje ongezouten noten
toe aan de salade.
EN ZIJN DAAROM IN VEEL
GERECHTEN INWISSELBAAR
JUMBO 43