Jumbo - Folder van 18.05.2020 tot 05.07.2020 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 140 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 18.05.2020 tot 05.07.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À)

is

&

2

|

&

e

FG

"

»

2

à

o3

va

A

LES

.

1

I

x

|

c

EX

EN

bd

"4

ER

ge

oe

Pittige sambal met aardbei

Aardbeien van de BBQ

bijgerecht - 25 min. (+ afkoelen) - 4 pers.

nagerecht - 10 min. (+ 6-8 min. BBQ'en + afkoelen) - 4 pers.

4 rode pepers

1bak aardbeien (400 g)

1teentje knoflook

125 g Frisia marshmallows cream vanilla in stukjes

2 tl zonnebloemolie

75 g pure chocolade grofgehakt

1 bakje aardbeien (250 g)

& 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30 x 30 crn

& staafmixer met hakmolen

4 bamboe tapasprikkers (of cocktailprikkers)

schoon (jam)potje (ca. 125 ml)

1Steek de barbecue aan. Houd 2 mooie aardbeien achter

1 Halveer de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

voor het garneren en snijd de rest in stukjes. Snijd ook de

Doe samen met het teentje knoflook in de hakmolen van de

marshmallows en chocolade in stukjes. Verdeel de stukjes

staafmixer en maal fijn. 2 Verhit in een koekenpan de olie.

aardbei, marshmallow en chocolade over het midden van

Bak de peperpasta 2 min. zachtjes. 3 Snijd de aardbeien in

de stukken aluminiumfolie. Vouw het aluminium boven de

stukjes en schep door de gebakken peperpasta. Bak nog

ingrediënten samen en knijp de randen goed dicht. 2 Leg de

10 min. zachtjes tot het vocht is verdampt en een dikke sambal

pakketjes 6-8 min. op de barbecue tot de aardbeien zacht en

is ontstaan. 4 Schep de sambal in het potje. Sluit het potje en

sappig zijn en de marshmallows en chocolade zijn gesmolten.

laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de sambal in de

Schep de aardbeien in 4 glaasjes. Halveer de achtergehouden

koelkast. Schenk evt. een dun laagje zonnebloemolie op de

aardbeien, steek de helften aan de prikkers en zet de prikkers

sambal om hem houdbaarder te maken. De sambal is zo ca.

in de glaasjes.

1week houdbaar.

voedingswaarde p.p. 148 kcal, vet 4 g, waarvan verzadigd 3 g,

voedingswaarde p.p. 40 kcal, vet 2 g, waarvan verzadigd Og,

koolhydraten 25 g, waarvan suikers 22 g, vezels 2 g, eiwit 2 g,

koolhydraten 4 g, waarvan suikers 3 g, vezels 1 g, eiwit 19,

zout Og

zout 0,39

Tip: lekker in marinades of als pittige smaakmaker op gegrild vlees.

JUMBO 93