PLUS - Folder van 17.11.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 31




Hier is pagina 31 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 17.11.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Den

Ere

Ve):

=

ETr

Kerst 1

Ei

ÉPPPECECTE TETE EN

...

a

samen eten

4

C2)

ee

an.)

AE

A

PAPE 6 |

Li



>

ae

Jan

“À

Er

|,

"|

Y

iz

x

sr

=

Ri)

4

nn À |

à

u

Wa

Peer!

er

Dr

Naam: Gerrit Knikker (57)

I

L-

Is: ondernemer van

A

FE

Ya

PLUS De Vrijheid in Elburg

&

Gerrit, wie kookt er met kerst?

Dat verschilt per jaar. Meestal

kookt mijn vrouw Jantje en zij kan

fantastisch koken. Soms koken

onze dochters. Geholpen door

onze schoonzoon zetten zij dan

een heerlijke maaltijd op tafel,

Het is dus meestal maar net hoe

het uitkomt.

Wat staat er op het menu?

Crunchy visstieks

We eten eigenlijk altijd vrij

traditioneel. We beginnen met

met erwten-aardappelpuree

een glaasje bubbels. Dan koude

3. Doe de bloem in een diep bord, roer

voorgerechten: carpaccio, zalm

en stokbrood uit de oven met

de eieren los in een ander diep bord,

verschillende dipjes en smeersels.

breek de tortillachips tot kleine stukjes

Dan tomatensoep (van een

400 g iets kruimige aardappelen

van 5 mm en doe ze in een derde bord,

restaurant waar we graag eten; ons

250 g erwten (diepvries)

Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm

hele gezin is echt stapelgek op die

1 winterwortel (250 g)

dik. Dep ze droog, wentel ze door de

soep) en een heerlijke groentesoep

3 el bloem

bloem, dan door het ei en als laatste

2 eieren

die Jantje zelf maakt. Vervolgens

door de chips. Verhit de olijfolie in een

rollade, biefstuk of schnitzel met

75 g tortillachips naturel

ruime koekenpan en bak de vissticks op

champignons en verschillende

(zak 165 9)

middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin

sausjes. En ten slotte ijs van onze

540 g kabeljauwfilet (PLUS)

en gaar. Keer ze halverwege.

favoriete ijssalon. Dat maken ze

5 el olijfolie

daar al 50 jaar volgens een geheim

2 el crème fraîche

4. Giet de aardappelen en erwten af

recept. Geweldig!

pureestamper

maar vang één kopje kookvacht op.

Voeg de crème fraîche toe en stamp

Waar verheug je je het meest op?

LL Schil de aardappelen, snijd ze in

met de pureestamper tot een smeuïge

Het gezellig weer bij elkaar zijn,

gelijke stukken en kook ze in 20 min.

puree. Voeg indien nodig nog wat

spelletjes doen, lekker eten en

in gezouten water gaar. Voeg de

kookvacht toe. Serveer de vissticks met

natuurlijk zien hoe onze

laatste 2 min, de bevroren erwten toe

de puree en de wortellinten. Lekker met

kleinkinderen Finn van acht en Jolie

van vijf hun cadeautjes uitpakken.

2. Schrap de wortel en schaaf er met

En - misschien tegen beter weten

een kaasschaaf of dunschiller in de

VOEDINGSWAARDE P.P. 590 KCAL.

in- hoop ik nog altijd op een

30 G VET (8 G VERZADIGD),

lengte linten van. Doe ze in een kom

&1 G KOOLHYDRATEN (5 G SUIKERS),

witte kerst...

ijskoud water om ze te laten krullen.

9 G VEZELS, 55 G EIWIT, 0,8 G ZOUT

31