PLUS - Folder van 17.11.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 31
Hier is pagina 31 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 17.11.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Den
Ere
Ve):
=
ETr
Kerst 1
Ei
ÉPPPECECTE TETE EN
...
a
samen eten
4
C2)
ee
an.)
AE
A
PAPE 6 |
Li
€
>
ae
Jan
“À
Er
|,
"|
Y
iz
x
sr
=
Ri)
4
nn À |
à
u
Wa
Peer!
er
Dr
Naam: Gerrit Knikker (57)
I
L-
Is: ondernemer van
A
FE
Ya
PLUS De Vrijheid in Elburg
&
Gerrit, wie kookt er met kerst?
Dat verschilt per jaar. Meestal
kookt mijn vrouw Jantje en zij kan
fantastisch koken. Soms koken
onze dochters. Geholpen door
onze schoonzoon zetten zij dan
een heerlijke maaltijd op tafel,
Het is dus meestal maar net hoe
het uitkomt.
Wat staat er op het menu?
Crunchy visstieks
We eten eigenlijk altijd vrij
traditioneel. We beginnen met
met erwten-aardappelpuree
een glaasje bubbels. Dan koude
3. Doe de bloem in een diep bord, roer
voorgerechten: carpaccio, zalm
en stokbrood uit de oven met
de eieren los in een ander diep bord,
verschillende dipjes en smeersels.
breek de tortillachips tot kleine stukjes
Dan tomatensoep (van een
400 g iets kruimige aardappelen
van 5 mm en doe ze in een derde bord,
restaurant waar we graag eten; ons
250 g erwten (diepvries)
Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm
hele gezin is echt stapelgek op die
1 winterwortel (250 g)
dik. Dep ze droog, wentel ze door de
soep) en een heerlijke groentesoep
3 el bloem
bloem, dan door het ei en als laatste
2 eieren
die Jantje zelf maakt. Vervolgens
door de chips. Verhit de olijfolie in een
rollade, biefstuk of schnitzel met
75 g tortillachips naturel
ruime koekenpan en bak de vissticks op
champignons en verschillende
(zak 165 9)
middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin
sausjes. En ten slotte ijs van onze
540 g kabeljauwfilet (PLUS)
en gaar. Keer ze halverwege.
favoriete ijssalon. Dat maken ze
5 el olijfolie
daar al 50 jaar volgens een geheim
2 el crème fraîche
4. Giet de aardappelen en erwten af
recept. Geweldig!
pureestamper
maar vang één kopje kookvacht op.
Voeg de crème fraîche toe en stamp
Waar verheug je je het meest op?
LL Schil de aardappelen, snijd ze in
met de pureestamper tot een smeuïge
Het gezellig weer bij elkaar zijn,
gelijke stukken en kook ze in 20 min.
puree. Voeg indien nodig nog wat
spelletjes doen, lekker eten en
in gezouten water gaar. Voeg de
kookvacht toe. Serveer de vissticks met
natuurlijk zien hoe onze
laatste 2 min, de bevroren erwten toe
de puree en de wortellinten. Lekker met
kleinkinderen Finn van acht en Jolie
van vijf hun cadeautjes uitpakken.
2. Schrap de wortel en schaaf er met
En - misschien tegen beter weten
een kaasschaaf of dunschiller in de
VOEDINGSWAARDE P.P. 590 KCAL.
in- hoop ik nog altijd op een
30 G VET (8 G VERZADIGD),
lengte linten van. Doe ze in een kom
&1 G KOOLHYDRATEN (5 G SUIKERS),
witte kerst...
ijskoud water om ze te laten krullen.
9 G VEZELS, 55 G EIWIT, 0,8 G ZOUT
31