PLUS - Folder van 17.11.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 17.11.2020 tot 30.11.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

hertenbiefsluk

|

dekker bij de

39

85.

PER PERSOON

Gratin

=

van aardappel,

1

+

zoete aardappel

si.

en biet

Po,

sens

e

6

a

FD: :

NE

Eve

ze

boter om in te vetten

eh

KC

400 g vastkokende aardappelen

ll

400 g zoete aardappelen

500 g gekookte bietjes

a

me

1 teen knoflook

4

6 takjes tijm

a,

150 g Zwitserse gruyère kaas

Fe

250 ml slagroom

ovenschaal 20x30 cm

Gratin van rarr |

zoete.aardappel en biet

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de ovenschaal in met beter. Schil

de aardappelen en zoete aardappel.

en

Schaaf ze met de biet met een schaaf,

keukenmachine of mandoline in dunne

plakjes. Verdeel de plakjes naast elkaar,

UE

a‘

gegroepeerd over de ovenschaal.

+

A.



w

Bestrooi tussendoor met zout naar

smaak.

rer

=

>» a,

hr

zh

N

di, ®

2. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes

van de tijm (houd twee macie takjes

#

a

achter voor garnering) en verdeel ze

over de schaal. Rasp de kaas. Schenk de

>

slagroom erover, bestrooi met de kaas

=

ms

en dek af met aluminiumfolie. Bak de

14

gratin in het midden van de oven in ca.

St

2,8



<]

1 uur gaar. Verwijder na 30 min. de folie.

Garneer met de achtergehouden tijrn.

&

5

x

Handig: Je kunt de gratin één dag van

a)

tevoren bereiden en de dag zelf weer

opwarmen. Verwarm de gratin in ca. 20

minuten in een voorverwarmde oven

0

van 180 °C, Wordt het te bruin, dek dan

af met aluminiumfolie.

nr cost: in

VOEDINGSWAARDE P.P.: 455 KCAL.

28 G VET (18 G VERZADIGD),

35 G KOOLHYDRATEN (9 G SUIKERS),

6 G VEZELS, 15 G EIWIT 1,3 G ZOUT

met tahin, hazelnoot en À

34 PLUS

GA VOOR NOG MEER INSPIRATIE NAAR PLUS.NL/KERSTRECEPTEN