PLUS - Folder van 17.11.2020 tot 30.11.2020 - Pagina 34
Hier is pagina 34 van 116 pagina's van de PLUS folder, geldig van 17.11.2020 tot 30.11.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
hertenbiefsluk
|
dekker bij de
39
85.
PER PERSOON
Gratin
=
van aardappel,
1
+
zoete aardappel
si.
en biet
Po,
sens
e
6
a
FD: :
NE
Eve
ze
boter om in te vetten
eh
KC
400 g vastkokende aardappelen
ll
400 g zoete aardappelen
500 g gekookte bietjes
a
me
1 teen knoflook
4
6 takjes tijm
a,
150 g Zwitserse gruyère kaas
Fe
250 ml slagroom
ovenschaal 20x30 cm
Gratin van rarr |
zoete.aardappel en biet
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de ovenschaal in met beter. Schil
de aardappelen en zoete aardappel.
en
Schaaf ze met de biet met een schaaf,
keukenmachine of mandoline in dunne
plakjes. Verdeel de plakjes naast elkaar,
UE
a‘
gegroepeerd over de ovenschaal.
+
A.
€
w
Bestrooi tussendoor met zout naar
smaak.
rer
=
>» a,
hr
zh
N
di, ®
2. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes
van de tijm (houd twee macie takjes
#
a
achter voor garnering) en verdeel ze
over de schaal. Rasp de kaas. Schenk de
>
slagroom erover, bestrooi met de kaas
=
ms
en dek af met aluminiumfolie. Bak de
14
gratin in het midden van de oven in ca.
St
2,8
€
<]
1 uur gaar. Verwijder na 30 min. de folie.
Garneer met de achtergehouden tijrn.
&
5
x
Handig: Je kunt de gratin één dag van
a)
tevoren bereiden en de dag zelf weer
opwarmen. Verwarm de gratin in ca. 20
minuten in een voorverwarmde oven
0
van 180 °C, Wordt het te bruin, dek dan
af met aluminiumfolie.
nr cost: in
VOEDINGSWAARDE P.P.: 455 KCAL.
28 G VET (18 G VERZADIGD),
35 G KOOLHYDRATEN (9 G SUIKERS),
6 G VEZELS, 15 G EIWIT 1,3 G ZOUT
met tahin, hazelnoot en À
34 PLUS
GA VOOR NOG MEER INSPIRATIE NAAR PLUS.NL/KERSTRECEPTEN