Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

WIJNTOER

ak

y

|

2

|

dl |

|

A

B A

AW

NY

elij

el

MAARTEN VREESWIJK

AT

n.

CON:

wijninkoper bij

N

To’

14

Albert Heijn

Geu

CH

risz

de

ijk

Sinds 1 jaar is Maarten

lige

jor

VA

tie

wijninkoper bij Albert Heijn.

1

Ni

Op dit moment ishij

in

yaı

LL

verantwoordelijk voor de

constan

dit

orthuis

wijnen uit Spanje. Portugal en

ine

dan

Zuid-Amerika. Hij reist de

wijnwereld door op zoek

naar parels voor de klanten

van Albert Heijn. Na zijn studie

filosofie is hij ook vinoloog

geworden. Zijn wens voor de

toekomst: zelf een keer wijn

of port maken.

RS

za

rs

|

voegden ze er alcohol aan toe en dat bleek

heel lekker. Britse handelaars zagen geld

in dit product en begonnen handelshuizen

in Portugal. Vandaar dat je vaak Engelse

JT IMA

namen op portflessen ziet staan.’

Dat geldt ook voor de portsoorten die je

bij Albert Heijn vindt. Zoals Maartens

KOPK

0

|

ESTA

favoriet: de ro jaar oude Tawny ‘Otima’

HAINE RUBY

van Warre’s. ‘Een heel verfijnde port,

IE

N

TAW

CONQUEROP,

die ik altijd drink bij een kaasplankje.

PORTO

PORT

Bijvoorbeeld met harde Nederlandse

kazen. Ook blauwschimmelkazen zoals

CE

gorgonzola en roquefort passen heel goed

Mao

=

er

bij een Tawny port. Het zout van de kazen

ank

is geweldig met het zoet van de port.”



Heerlijk bij een Ruby port is (bittere)

chocolade. ‘De Conqueror bijvoorbeeld,

die we samen met de oude portfamilie

ft

Symington hebben ontwikkeld en die je

kunt zien als een perfecte eerste kennis-

=:

>

4:

making met Ruby port, drink ik graag bij

een chocoladedessert. En ook weleens na



47

ne

(4

een lange werkdag. Het is een mythe dat

port alleen voor na het eten is. Of dat je

Ee

er altijd iets bij moet eten. Port is juist

one ©" ©

enorm veelzijdig!’

allerhande