Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 103

Hier is pagina 103 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
WIJNTOER
ak
y
|
2
|
dl |
|
A
B A
AW
NY
elij
el
MAARTEN VREESWIJK
AT
n.
CON:
wijninkoper bij
N
To’
14
Albert Heijn
Geu
CH
risz
de
ijk
Sinds 1 jaar is Maarten
lige
jor
VA
tie
wijninkoper bij Albert Heijn.
1
Ni
Op dit moment ishij
in
yaı
LL
verantwoordelijk voor de
constan
dit
orthuis
wijnen uit Spanje. Portugal en
ine
dan
Zuid-Amerika. Hij reist de
wijnwereld door op zoek
naar parels voor de klanten
van Albert Heijn. Na zijn studie
filosofie is hij ook vinoloog
geworden. Zijn wens voor de
toekomst: zelf een keer wijn
of port maken.
RS
za
rs
|
voegden ze er alcohol aan toe en dat bleek
heel lekker. Britse handelaars zagen geld
in dit product en begonnen handelshuizen
in Portugal. Vandaar dat je vaak Engelse
JT IMA
namen op portflessen ziet staan.’
Dat geldt ook voor de portsoorten die je
bij Albert Heijn vindt. Zoals Maartens
KOPK
0
|
ESTA
favoriet: de ro jaar oude Tawny ‘Otima’
HAINE RUBY
van Warre’s. ‘Een heel verfijnde port,
IE
N
TAW
CONQUEROP,
die ik altijd drink bij een kaasplankje.
PORTO
PORT
Bijvoorbeeld met harde Nederlandse
kazen. Ook blauwschimmelkazen zoals
CE
gorgonzola en roquefort passen heel goed
Mao
=
er
bij een Tawny port. Het zout van de kazen
ank
is geweldig met het zoet van de port.”
L°
Heerlijk bij een Ruby port is (bittere)
chocolade. ‘De Conqueror bijvoorbeeld,
die we samen met de oude portfamilie
ft
Symington hebben ontwikkeld en die je
kunt zien als een perfecte eerste kennis-
=:
>
4:
making met Ruby port, drink ik graag bij
een chocoladedessert. En ook weleens na
—
47
ne
(4
een lange werkdag. Het is een mythe dat
port alleen voor na het eten is. Of dat je
Ee
er altijd iets bij moet eten. Port is juist
one ©" ©
enorm veelzijdig!’
allerhande