Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 52




Hier is pagina 52 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENGEHEIMEN

ZALIGE GROENTEN

MANDARIJNEN-

UIT DE OVEN

DROOMCAKE

+ 3uien

« 250 g zachte boter

« 3 tenen knoflook

« 250 g vloeibare honing

« olijfolie

« 250 g zelfrijzend bakmeel

* 3tl gemalen koriander

« 200 gamandelmeel

« 3tlolijventapenade

- lel vanillepasta of vanille-extract

à

« 3 verschillend gekleurde paprika's

« ó grote. biologische eieren

« 3zoete aardappels

AA

« 4 mandarijnen

« 3 grote portobello's

El

- 100 g poedersuiker

+ 3courgettes

|

« desgewenst: biologische yoghurt.

« 3blikken van 400 g gepelde tomaten

voor erbij

« 3 grote eieren

CHR

« 500 g yoghurt Griekse stijl

1 Verhit de oven tot 180 °C en vet een

AE

« 100 g feta

1%

LIN

tulbandvorm met antiaanbaklaag en een

+ 1bos oregano

ú

7

inhoud van 2liter royaal inmet boter.

« lpak filodeeg

SZ

2 Doe de rest van de boter met de honing,

« mok basmatirijst

het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel,

« lblik van 400 g witte bonen

pe | ED

de vanillepasta en een snufje zeezout in een

keukenmachine. Breek de eieren in de kom,

‘Lekkere manieren om aan onze dagelijkse dosis

1 Voorbereiden: pel en snijd de uien en

gezonde dingen te komen zijn altijd welkom. dus ik

rasp de schil van de mandarijnen erbij

knoflook in dunne ringen en plakjes en doe

word hier wel blij van.”

(bewaar een klein beetje als garnering) en

samen met l eetlepel olijfolie. de gemalen

mix alles door elkaar. Giet het beslag in de

koriander en de olijventapenade in een

Gebruik de helft van de bos oregano om een

tulband, schraap de kom met een spatel

grote, zware braadpan op matig vuur en

grote braadslede of bakplaat met olie in te

leeg en tik de vorm op het werkblad om het

roer regelmatig.

vetten. Leg op een na alle vellen filodeeg

oppervlak glad te maken.

overlappend, met overhangende randen,

2 Om de smaak van de groenten intenser te

3 Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij

maken, gaan we ze even schroeien in een

erin en kwast ze gaandeweg in met olie.

goudbruin is en een prikker er schoon uit

grote droge pan met antiaanbaklaag op

Strooi de basmatirijst in een egale laag erin.

komt. Laat hem een paar minuten staan.

hoog vuur. Verwijder daarvoor de zaadjes

4 Laat de witte bonen uitlekken, spreid ze uit

stort hem op een rooster en laat volledig

uit de paprika's, boen de zoete aardappels

over de rijst en giet je groentestoof erop. Leg

afkoelen.

schoon en snijd ze samen met de porto-

het resterende vel filodeeg verkreukeld erop.

4 Zeef de poedersuiker in een kom en roer

bello's en courgettes in stukjes van 3 cm.

Vouw de overhangende randen eroverheen.

zoveel mandarijnensap erdoor dat je een

Rooster de groenten nu per soort, tot ze licht

kwast de bovenkant in met olie en dek af tot

dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur

geschroeid zijn, en doe ze in de braadpan.

gebruik.

over de afgekoelde cake, laat het er rondom

Doe de tomaten erbij, prik ze stuk met een

5 Serveren: verhit de oven tot 180 °C en zet de

sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de

lepel en voeg 2 blikjes water toe. Laat de

pan groenten Ì uur onder in de oven. Haal de

apart gehouden geraspte mandarijnenschil.

groenten 30 minuten pruttelen, of tot de

pan uit de oven, breek het krokante deeg

5 Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in

zoete aardappels zacht zijn. Voeg naar

met een lepel en schep de romige topping

schijfjes en serveer ze bij de cake. Een schep

smaak peper en zout toe, laat ze afkoelen en

erop. Wrijf de overgebleven oreganoblaad-

yoghurt past er ook erg goed bij.

dek ze af. Klop de eieren intussen in een kom

jes in met wat olie, strooi erover en zet de

door de yoghurt. kruimel de feta erbij. dek de

pan nog 40 minuten in het midden van de

Geen nood als je geen tulbandvorm hebt.

kom af en zet beide een nacht in de koelkast.

oven, of tot alles goudbruin is. Heerlijk met

Een springvorm van 25 cm met bakpapier

3 Op de dag zelf. bouw de schotelnu op.

een simpele salade.

werkt ook prima.

BEVAT p.p.580 kcal « 24 g eiwit 14 g vet,

BEVAT p.p. 360 kcal - 8 g eiwit « 22 g vet,

waarvan 5 g verz. 96 g koolhydraten,

waarvan 10 g verz. - 32 g koolhydraten,

waarvan 21 g suikers «1.3 g zout

waarvan 21 g suikers : 0.4 g zout 2g vezels

Samen Eten van Jamie Oliver en vallen niet onder

Deze recepten zijn afkomstig uit

- 1 g vezels : Prijs p.p. € 2.45

+ Pris pp. € 0.95

Fotografie David Loftus, Levon Biss, Paul Stuart

de verantwoordelijkheid van Allerhande.