Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 52

Hier is pagina 52 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENGEHEIMEN
ZALIGE GROENTEN
MANDARIJNEN-
UIT DE OVEN
DROOMCAKE
+ 3uien
« 250 g zachte boter
« 3 tenen knoflook
« 250 g vloeibare honing
« olijfolie
« 250 g zelfrijzend bakmeel
* 3tl gemalen koriander
« 200 gamandelmeel
« 3tlolijventapenade
- lel vanillepasta of vanille-extract
à
« 3 verschillend gekleurde paprika's
« ó grote. biologische eieren
« 3zoete aardappels
AA
« 4 mandarijnen
« 3 grote portobello's
El
- 100 g poedersuiker
+ 3courgettes
|
« desgewenst: biologische yoghurt.
« 3blikken van 400 g gepelde tomaten
voor erbij
« 3 grote eieren
CHR
« 500 g yoghurt Griekse stijl
1 Verhit de oven tot 180 °C en vet een
AE
« 100 g feta
1%
LIN
tulbandvorm met antiaanbaklaag en een
+ 1bos oregano
ú
7
inhoud van 2liter royaal inmet boter.
« lpak filodeeg
SZ
2 Doe de rest van de boter met de honing,
« mok basmatirijst
het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel,
« lblik van 400 g witte bonen
pe | ED
de vanillepasta en een snufje zeezout in een
keukenmachine. Breek de eieren in de kom,
‘Lekkere manieren om aan onze dagelijkse dosis
1 Voorbereiden: pel en snijd de uien en
gezonde dingen te komen zijn altijd welkom. dus ik
rasp de schil van de mandarijnen erbij
knoflook in dunne ringen en plakjes en doe
word hier wel blij van.”
(bewaar een klein beetje als garnering) en
samen met l eetlepel olijfolie. de gemalen
mix alles door elkaar. Giet het beslag in de
koriander en de olijventapenade in een
Gebruik de helft van de bos oregano om een
tulband, schraap de kom met een spatel
grote, zware braadpan op matig vuur en
grote braadslede of bakplaat met olie in te
leeg en tik de vorm op het werkblad om het
roer regelmatig.
vetten. Leg op een na alle vellen filodeeg
oppervlak glad te maken.
overlappend, met overhangende randen,
2 Om de smaak van de groenten intenser te
3 Bak de cake 30 tot 35 minuten, of tot hij
maken, gaan we ze even schroeien in een
erin en kwast ze gaandeweg in met olie.
goudbruin is en een prikker er schoon uit
grote droge pan met antiaanbaklaag op
Strooi de basmatirijst in een egale laag erin.
komt. Laat hem een paar minuten staan.
hoog vuur. Verwijder daarvoor de zaadjes
4 Laat de witte bonen uitlekken, spreid ze uit
stort hem op een rooster en laat volledig
uit de paprika's, boen de zoete aardappels
over de rijst en giet je groentestoof erop. Leg
afkoelen.
schoon en snijd ze samen met de porto-
het resterende vel filodeeg verkreukeld erop.
4 Zeef de poedersuiker in een kom en roer
bello's en courgettes in stukjes van 3 cm.
Vouw de overhangende randen eroverheen.
zoveel mandarijnensap erdoor dat je een
Rooster de groenten nu per soort, tot ze licht
kwast de bovenkant in met olie en dek af tot
dik glazuur hebt. Schenk of schep het glazuur
geschroeid zijn, en doe ze in de braadpan.
gebruik.
over de afgekoelde cake, laat het er rondom
Doe de tomaten erbij, prik ze stuk met een
5 Serveren: verhit de oven tot 180 °C en zet de
sierlijk afdruipen, en bestrooi de cake met de
lepel en voeg 2 blikjes water toe. Laat de
pan groenten Ì uur onder in de oven. Haal de
apart gehouden geraspte mandarijnenschil.
groenten 30 minuten pruttelen, of tot de
pan uit de oven, breek het krokante deeg
5 Pel de resterende mandarijnen, snijd ze in
zoete aardappels zacht zijn. Voeg naar
met een lepel en schep de romige topping
schijfjes en serveer ze bij de cake. Een schep
smaak peper en zout toe, laat ze afkoelen en
erop. Wrijf de overgebleven oreganoblaad-
yoghurt past er ook erg goed bij.
dek ze af. Klop de eieren intussen in een kom
jes in met wat olie, strooi erover en zet de
door de yoghurt. kruimel de feta erbij. dek de
pan nog 40 minuten in het midden van de
Geen nood als je geen tulbandvorm hebt.
kom af en zet beide een nacht in de koelkast.
oven, of tot alles goudbruin is. Heerlijk met
Een springvorm van 25 cm met bakpapier
3 Op de dag zelf. bouw de schotelnu op.
een simpele salade.
werkt ook prima.
BEVAT p.p.580 kcal « 24 g eiwit 14 g vet,
BEVAT p.p. 360 kcal - 8 g eiwit « 22 g vet,
waarvan 5 g verz. 96 g koolhydraten,
waarvan 10 g verz. - 32 g koolhydraten,
waarvan 21 g suikers «1.3 g zout
waarvan 21 g suikers : 0.4 g zout 2g vezels
Samen Eten van Jamie Oliver en vallen niet onder
Deze recepten zijn afkomstig uit
- 1 g vezels : Prijs p.p. € 2.45
+ Pris pp. € 0.95
Fotografie David Loftus, Levon Biss, Paul Stuart
de verantwoordelijkheid van Allerhande.