Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 24

Hier is pagina 24 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
PEPERNOTENTAART
MET MARSEPEINSTRIK
MAAK HET COVERREGEPT
5
E
« 350 g zachte roomboter
+ 100 g witte basterdsuiker
Jd
« 2tl vanille-extract
« Imespunt zout
En
« 3eieren
« 200 g tarwebloem
« 2tlbakpoeder
« 150 g poedersuiker
* 2el aardbeienjam
« 100 g rode marsepein (pakje. Voila)
« 150 g kruidnoten
Je kunt in de taart een holte maken voor
« springvorm (16 x 16 cm, ingevet)
5 Bestuif het werkblad met de rest van de
een klein cadeautje of een briefje met een
« bakpapier
poedersuiker. Snijd de marsepein in de
hint naar een groter cadeau.
« satéprikker
lengte in 5 plakjes. Rol de plakjes uit tot
=
linten van lem breed en 10 cm lang. Snijd
®
1 Verwarm de oven voor op 175 °C.Doe
eventueel bij om recht te maken. Haal de
=
200 gboter met de suiker, | tl vanille-
taart uit de koelkast. Leg 4 linten als
extract en het zout in een kom en klop met
cadeaulint in een kruis op de botercrème.
een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.
Snijd het laatste lint in de breedte in
Klop l voor 1de eieren erdoor. Zeef de
4 stukken, vouw van 2 stukjes een lus en
bloem en bakpoeder erboven en
knijp de uiteinden iets naar binnen. Leg ze
spatel erdoor.
op het kruis als strik. Snijd driehoekjes uit de
uiteinden van de laatste 2 stukjes en leg die
2 Bekleed de bodem van de springvorm
met het bakpapier. Schep het stevige
stukjes eronder als uiteinden van het
beslag gelijkmatig in de springvorm en
cadeaulint.
bak de cake in het midden van de oven in
6 Verdeel de kruidnoten over alle lege
RAe
ca. 40 min. goudbruin en gaar. Prik na
vlakken van de taart waar botercrème op
30 min. met de satéprikker in het midden
zit. Zorg ervoor dat alles bedekt is.
‚an de cake. Komt deze er schoon uit, dan is
TIP Geen vierkante springvorm? Je kunt
Van rode marsepein maak je een strik door
de cake gaar. Laat in 2 uur afkoelen.
deze taart maken in elke vorm die je maar
5 plakjes uit te rollen tot lange linten van 10 cm.
3 Maak ondertussen de botercrème. Klop
wilt. Je kunt dezelfde hoeveelheid beslag
de rest van de boter en voeg in delen
ookin een rechthoekige cakevorm van
130 g poedersuiker toe. Voeg de rest van het
30 cm of een ronde springvorm van 18 cm
bakken.
vanille-extract toe en klop alles nog 1 min.
4 Snijd de cake aan de bovenkant bij en
TIP Besmeer voor een snelle versie
keer de cake om. Snijd overlangs door-
2 kant-en-klare cakes van 400 g met de
midden. Maak eventueel met de uitsteek-
botercrèême en versier vanaf stap 5.
ring of glas een holte voor een cadeautje.
TIP Cupcakes maak je door dezelfde
Leg dat er nu in. Besmeer de ene helft met
hoeveelheid beslag te verdelen over
de jam en de andere helft met Vs van de
12 holten in een muffinvorm (gebruik
botercrème. Leg de helften op elkaar en
cupcakevormpjes). Maak de helft van
do
bestrijk de gehele taart gelijkmatig met de
de botercrème om te versieren en beleg
rest van de botercrème. Zet de taart in de
naar keuze met gekleurd marsepein,
koelkast en rol ondertussen de marsepein uit
kruidnoten of sint-snoepgoed.
Leg een marsepeinen lint kruislings over de taart
BEVAT p.p. 560 kcal - 5 g eiwit - 33 g vet,
en maak van de overige rode marsepeinreepjes
waarvan 21 g verz. 60 g koolhydraten,
een strik met 2 linten.
Fotografie Rolinda Windhorst. foodstyling Goran Todorovic. styling Marjolein Vonk. visagie Shao-Lin Kretz
waarvan 39 g suikers - 0.6 g zout: 1g vezels
- Pris pp. € 0.75