Albert Heijn - Folder van 08.11.2021 tot 05.12.2021 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 105 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 08.11.2021 tot 05.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PEPERNOTENTAART

MET MARSEPEINSTRIK

MAAK HET COVERREGEPT

5

E

« 350 g zachte roomboter

+ 100 g witte basterdsuiker

Jd

« 2tl vanille-extract

« Imespunt zout

En

« 3eieren

« 200 g tarwebloem

« 2tlbakpoeder

« 150 g poedersuiker

* 2el aardbeienjam

« 100 g rode marsepein (pakje. Voila)

« 150 g kruidnoten

Je kunt in de taart een holte maken voor

« springvorm (16 x 16 cm, ingevet)

5 Bestuif het werkblad met de rest van de

een klein cadeautje of een briefje met een

« bakpapier

poedersuiker. Snijd de marsepein in de

hint naar een groter cadeau.

« satéprikker

lengte in 5 plakjes. Rol de plakjes uit tot

=

linten van lem breed en 10 cm lang. Snijd

®

1 Verwarm de oven voor op 175 °C.Doe

eventueel bij om recht te maken. Haal de

=

200 gboter met de suiker, | tl vanille-

taart uit de koelkast. Leg 4 linten als

extract en het zout in een kom en klop met

cadeaulint in een kruis op de botercrème.

een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.

Snijd het laatste lint in de breedte in

Klop l voor 1de eieren erdoor. Zeef de

4 stukken, vouw van 2 stukjes een lus en

bloem en bakpoeder erboven en

knijp de uiteinden iets naar binnen. Leg ze

spatel erdoor.

op het kruis als strik. Snijd driehoekjes uit de

uiteinden van de laatste 2 stukjes en leg die

2 Bekleed de bodem van de springvorm

met het bakpapier. Schep het stevige

stukjes eronder als uiteinden van het

beslag gelijkmatig in de springvorm en

cadeaulint.

bak de cake in het midden van de oven in

6 Verdeel de kruidnoten over alle lege

RAe

ca. 40 min. goudbruin en gaar. Prik na

vlakken van de taart waar botercrème op

30 min. met de satéprikker in het midden

zit. Zorg ervoor dat alles bedekt is.

‚an de cake. Komt deze er schoon uit, dan is

TIP Geen vierkante springvorm? Je kunt

Van rode marsepein maak je een strik door

de cake gaar. Laat in 2 uur afkoelen.

deze taart maken in elke vorm die je maar

5 plakjes uit te rollen tot lange linten van 10 cm.

3 Maak ondertussen de botercrème. Klop

wilt. Je kunt dezelfde hoeveelheid beslag

de rest van de boter en voeg in delen

ookin een rechthoekige cakevorm van

130 g poedersuiker toe. Voeg de rest van het

30 cm of een ronde springvorm van 18 cm

bakken.

vanille-extract toe en klop alles nog 1 min.

4 Snijd de cake aan de bovenkant bij en

TIP Besmeer voor een snelle versie

keer de cake om. Snijd overlangs door-

2 kant-en-klare cakes van 400 g met de

midden. Maak eventueel met de uitsteek-

botercrèême en versier vanaf stap 5.

ring of glas een holte voor een cadeautje.

TIP Cupcakes maak je door dezelfde

Leg dat er nu in. Besmeer de ene helft met

hoeveelheid beslag te verdelen over

de jam en de andere helft met Vs van de

12 holten in een muffinvorm (gebruik

botercrème. Leg de helften op elkaar en

cupcakevormpjes). Maak de helft van

do

bestrijk de gehele taart gelijkmatig met de

de botercrème om te versieren en beleg

rest van de botercrème. Zet de taart in de

naar keuze met gekleurd marsepein,

koelkast en rol ondertussen de marsepein uit

kruidnoten of sint-snoepgoed.

Leg een marsepeinen lint kruislings over de taart

BEVAT p.p. 560 kcal - 5 g eiwit - 33 g vet,

en maak van de overige rode marsepeinreepjes

waarvan 21 g verz. 60 g koolhydraten,

een strik met 2 linten.

Fotografie Rolinda Windhorst. foodstyling Goran Todorovic. styling Marjolein Vonk. visagie Shao-Lin Kretz

waarvan 39 g suikers - 0.6 g zout: 1g vezels

- Pris pp. € 0.75