Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 36
Hier is pagina 36 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VERDURA DI STAGIONE
f
0
Tuinb
Het is even een werkje om ze te
doppen, maar met het frisgroene
resultaat krijg je de hele familie zo aan
de tuinboon. Vergeet die bittere, grijze
en taaie bonen van vroeger: met de
juiste bereiding maak je met tuinbonen
de lekkerste voorjaarsgerechten.
Ze zijn nog nét niet in
gebruiken. Tuinbonen groeien
het seizoen, maar het
als eetbare zaden in een wat
tuinbonenseizoen staat al wel
viltige en dikke peul. Ze komen
in de startblokken. Vanaf april
oorspronkelijk uit Afrika en het
komen de tuinbonen weer vers
Midden-Oosten. Naast deze
op de markt en ze zijn dan de
gebieden zijn tuinbonen al
hele zomer verkrijgbaar. In juni
jarenlang populair in landen
tot en met augustus vind je
rondom de Middellandse Zee.
verse tuinbonen uit Nederland
Wat dacht je van crostini met
Maar buiten die periode
een frisse tuinbonenspread,
kun je natuurlijk wel altijd
een goed gevulde minestrone
ER ZITTEN ZO'N
tuinbonen uit de diepvries
of gnocchi met tuinbonen en
of gedroogde exemplaren
spekjes?
2 TOT 5 TUINBONEN
IN EEN PEUL
De Latijnse naam voor
?
tuinbonen is faba',
FA
....
de Italiaanse 'fave' en
hiervandaan komt ook
DOPPERDEDOP
de naam van de ziekte
favisme: bonenziekte.
Allereerst druk je de tuinbonen uit de grote peul. Daarna kun
Er zijn mensen die een
je ze prima koken of op andere manieren bereiden. Maar er
aangeboren gebrek
zit dan nog wel een dik, beetje taai en grijsbruin velletje om.
aan een bepaald enzym
Dit smaakt ook nog eens bitter en hierdoor waren tuinbonen
hebben, waardoor ze
jarenlang niet zo populair. Maar wanneer je dit extra velletje
sommige stoffen uit
bonen niet goed kunnen
voor het eten verwijdert, blijft er een prachtig frisgroen
verteren wat leidt tot
boontje over. Dit heet ook wel dubbel doppen en gaat het
geelzucht en afbraak
van rode bloedcellen. Dit
beste na kort blancheren. Ontdooide diepvriestuinbonen druk
komt echter zelden voor
je overigens heel makkelijk uit hun velletje. Het kost wat extra
in Nederland.
tijd, maar de smaak is het dubbel en dwars waard!
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG