Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VERDURA DI STAGIONE

f

0

Tuinb

Het is even een werkje om ze te

doppen, maar met het frisgroene

resultaat krijg je de hele familie zo aan

de tuinboon. Vergeet die bittere, grijze

en taaie bonen van vroeger: met de

juiste bereiding maak je met tuinbonen

de lekkerste voorjaarsgerechten.

Ze zijn nog nét niet in

gebruiken. Tuinbonen groeien

het seizoen, maar het

als eetbare zaden in een wat

tuinbonenseizoen staat al wel

viltige en dikke peul. Ze komen

in de startblokken. Vanaf april

oorspronkelijk uit Afrika en het

komen de tuinbonen weer vers

Midden-Oosten. Naast deze

op de markt en ze zijn dan de

gebieden zijn tuinbonen al

hele zomer verkrijgbaar. In juni

jarenlang populair in landen

tot en met augustus vind je

rondom de Middellandse Zee.

verse tuinbonen uit Nederland

Wat dacht je van crostini met

Maar buiten die periode

een frisse tuinbonenspread,

kun je natuurlijk wel altijd

een goed gevulde minestrone

ER ZITTEN ZO'N

tuinbonen uit de diepvries

of gnocchi met tuinbonen en

of gedroogde exemplaren

spekjes?

2 TOT 5 TUINBONEN

IN EEN PEUL

De Latijnse naam voor

?

tuinbonen is faba',

FA

....

de Italiaanse 'fave' en

hiervandaan komt ook

DOPPERDEDOP

de naam van de ziekte

favisme: bonenziekte.

Allereerst druk je de tuinbonen uit de grote peul. Daarna kun

Er zijn mensen die een

je ze prima koken of op andere manieren bereiden. Maar er

aangeboren gebrek

zit dan nog wel een dik, beetje taai en grijsbruin velletje om.

aan een bepaald enzym

Dit smaakt ook nog eens bitter en hierdoor waren tuinbonen

hebben, waardoor ze

jarenlang niet zo populair. Maar wanneer je dit extra velletje

sommige stoffen uit

bonen niet goed kunnen

voor het eten verwijdert, blijft er een prachtig frisgroen

verteren wat leidt tot

boontje over. Dit heet ook wel dubbel doppen en gaat het

geelzucht en afbraak

van rode bloedcellen. Dit

beste na kort blancheren. Ontdooide diepvriestuinbonen druk

komt echter zelden voor

je overigens heel makkelijk uit hun velletje. Het kost wat extra

in Nederland.

tijd, maar de smaak is het dubbel en dwars waard!

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG