Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 68
Hier is pagina 68 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
wechend
ke
2
=
Salade van rauwe
u
Vissoep op
groenten met
Sardijnse wijze
pecorino
© ca. 40 MINUTEN
en zeef het stoofvocht door een
© cA.15 MINUTEN
BEREIDEN
D VOORGERECHT
schone doek. Bewaar de gekookte
Ö TUSSENGERECHT
1. Was en droog de courgette
en venkel en schaaf ze op
Æ VOOR 4 PERSONEN
mosselen en het kookvocht apart
LA VOOR 4 PERSONEN
van elkaar tot later gebruik.
de dunste stand van de
© UITDAGEND
3. Snijd het deeg in 8 gelijke
Q GEMIDDELD
mandoline of met een (kaas-)
schaaf. Doe dit ook met de ui,
SG vs
stukjes en rol tot balletjes, Dek af
® ZONDER VLEES
en laat rusten tot later gebruik.
OF VIS
Snijd de artisjokken in dunne
plakjes. Meng alle groenten
INGREDIËNTEN
BEREIDEN
in een schaal met de groene
*1kg mosselen
1. Verhit de olie in een grote pan
INGREDIËNTEN
kruiden en rucola. 2. Klop de
«4 eetl. olijfolie + extra
met dikke bodem en fruit hierin
«courgette
ingredienten voor de dressing
«1 grote ui, in halve ringen
de ui op middelhoge stand in circa
+1 venkelknol
door elkaar en schep door de
+ 4 teentjes knoflook, geperst
S minuten glazig en goudbruin.
»Trode ui
groenten. Breng op smaak
« mespunt chilipoeder
Voeg de knoflook, chili en
- 1 blik artisjokken,
met zout en peper. Verdeel de
« mespunt paprikapoeder
paprikapoeder toe en fruit
uitgelekt
salade over borden en schaaf
«eetl. tomatenpuree
1 minuut mee op een lage stand.
» Xs bosje platte peterselie
de pecorino in dunne plakjes
«100 ml droge witte wijn
2. Fruit de tornatenpuree kort
+» 2 takjes dragon
erover,
« 1 blik tomatenblokjes
mee en blus af met de wijn.
« Ì handje rucola
+ 500 g gemengde visfilet
Breng aan de kook en voeg
-100 g pecorino
voedingswaarde per persoon
naar keuze,
het mosselkookvocht en de
voor de dressing:
250 kcal, vet 18 g (waarvan
in grote stukken
tomatenblokjes toe. Laat deze
+ 1theel fine mosterd
verzadigd 2 g), koolhydraten
+500 g gemengde
saus minimaal 15 minuten
* 1 mespunt honing
10 g, eiwit 9 g, vezels 4 g,
zeevruchten,
pruttelen op een lage stand.
+ 2 eetl. (witte)
zout 12g
ontdooid en uitgelekt
3. Schep de vis en zeevruchten
balsamicoazijn
125 g groente p.p.
« rasp van % citroen
door de saus en leg de mosselen
» 4 eetl. olijfolie
+ 2 bosje platte peterselie
erbovenop. Leg het deksel op de
de QR-code
mandoline
om naar het
« l bosje basilicum
pan en laat de gevulde soep nog
recept te gaan
voor het brood:
circa 10 minuten stoven op een
» 250 q bloem
lage stand.
«175g griesmeel
4. Rol intussen de deegballetjes
+2 eetl.olijfolie
tussen 2 stukken bakpapier uit tot
MET DE KAAS
flinterdunne lapjes. Bestrijk een
«bakpapier
koekenpan met olijfolie en bak
de deeglapjes op een hoge stand
PECORINO GEEF JE
in circa 2 minuten om en om
VOORBEREIDEN
lichtbruin.
DE GROENTEN NÉT
1. Kneed voor het platbrood
5. Schep de soep in kommen en
de bloem met het gries-
giet een straaltje olijfolie erover.
DAT BEETJE PIT
meel, een snufje zout en
Bestrooi met de citroenrasp en
250 ml handwarm water in
groene kruiden. Serveer met het
minimaal 5 minuten tot een
warme platbrood.
zachte deegbal. Dek af en
laat rusten.
voedingswaarde per persoon
KRAKEND BROOD
2. Spoel de mosselen in
850 kcal, vet 24 g (waarvan
Dit flinterdunne brood heet ‘pane carasau’
(
koud water en verwijder
verzadigd 5 g), koolhydraten 89 g,
en is typisch Sardijns. Het knapp:
kapotte exemplaren. Stoom
eiwit 62 g, vezels 5 g, zout 29
werd oorspronkelijk gegeten door he
ers in
de mosselen, zonder
75 g groente p.p.
de bergen, omdat het lang houdbaar en lekker
toevoeging van water, in
licht was. Hoe dunner dit brood, hoe beter
een pan met deksel in circa
vinden ze op Sardinië, Omdat het zo krokant is
10 minuten open. Schep
Scan de QR-code
en kraakt tij
et eten noemen Itallanen het
om naar het
de mosselen met een
recept te
brood ook wei 'carta di musica
: muziekpapier
schuimspaan uit de pan
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG