Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 68




Hier is pagina 68 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

wechend

ke

2

=

Salade van rauwe

u

Vissoep op

groenten met

Sardijnse wijze

pecorino

© ca. 40 MINUTEN

en zeef het stoofvocht door een

© cA.15 MINUTEN

BEREIDEN

D VOORGERECHT

schone doek. Bewaar de gekookte

Ö TUSSENGERECHT

1. Was en droog de courgette

en venkel en schaaf ze op

Æ VOOR 4 PERSONEN

mosselen en het kookvocht apart

LA VOOR 4 PERSONEN

van elkaar tot later gebruik.

de dunste stand van de

© UITDAGEND

3. Snijd het deeg in 8 gelijke

Q GEMIDDELD

mandoline of met een (kaas-)

schaaf. Doe dit ook met de ui,

SG vs

stukjes en rol tot balletjes, Dek af

® ZONDER VLEES

en laat rusten tot later gebruik.

OF VIS

Snijd de artisjokken in dunne

plakjes. Meng alle groenten

INGREDIËNTEN

BEREIDEN

in een schaal met de groene

*1kg mosselen

1. Verhit de olie in een grote pan

INGREDIËNTEN

kruiden en rucola. 2. Klop de

«4 eetl. olijfolie + extra

met dikke bodem en fruit hierin

«courgette

ingredienten voor de dressing

«1 grote ui, in halve ringen

de ui op middelhoge stand in circa

+1 venkelknol

door elkaar en schep door de

+ 4 teentjes knoflook, geperst

S minuten glazig en goudbruin.

»Trode ui

groenten. Breng op smaak

« mespunt chilipoeder

Voeg de knoflook, chili en

- 1 blik artisjokken,

met zout en peper. Verdeel de

« mespunt paprikapoeder

paprikapoeder toe en fruit

uitgelekt

salade over borden en schaaf

«eetl. tomatenpuree

1 minuut mee op een lage stand.

» Xs bosje platte peterselie

de pecorino in dunne plakjes

«100 ml droge witte wijn

2. Fruit de tornatenpuree kort

+» 2 takjes dragon

erover,

« 1 blik tomatenblokjes

mee en blus af met de wijn.

« Ì handje rucola

+ 500 g gemengde visfilet

Breng aan de kook en voeg

-100 g pecorino

voedingswaarde per persoon

naar keuze,

het mosselkookvocht en de

voor de dressing:

250 kcal, vet 18 g (waarvan

in grote stukken

tomatenblokjes toe. Laat deze

+ 1theel fine mosterd

verzadigd 2 g), koolhydraten

+500 g gemengde

saus minimaal 15 minuten

* 1 mespunt honing

10 g, eiwit 9 g, vezels 4 g,

zeevruchten,

pruttelen op een lage stand.

+ 2 eetl. (witte)

zout 12g

ontdooid en uitgelekt

3. Schep de vis en zeevruchten

balsamicoazijn

125 g groente p.p.

« rasp van % citroen

door de saus en leg de mosselen

» 4 eetl. olijfolie

+ 2 bosje platte peterselie

erbovenop. Leg het deksel op de

de QR-code

mandoline

om naar het

« l bosje basilicum

pan en laat de gevulde soep nog

recept te gaan

voor het brood:

circa 10 minuten stoven op een

» 250 q bloem

lage stand.

«175g griesmeel

4. Rol intussen de deegballetjes

+2 eetl.olijfolie

tussen 2 stukken bakpapier uit tot

MET DE KAAS

flinterdunne lapjes. Bestrijk een

«bakpapier

koekenpan met olijfolie en bak

de deeglapjes op een hoge stand

PECORINO GEEF JE

in circa 2 minuten om en om

VOORBEREIDEN

lichtbruin.

DE GROENTEN NÉT

1. Kneed voor het platbrood

5. Schep de soep in kommen en

de bloem met het gries-

giet een straaltje olijfolie erover.

DAT BEETJE PIT

meel, een snufje zout en

Bestrooi met de citroenrasp en

250 ml handwarm water in

groene kruiden. Serveer met het

minimaal 5 minuten tot een

warme platbrood.

zachte deegbal. Dek af en

laat rusten.

voedingswaarde per persoon

KRAKEND BROOD

2. Spoel de mosselen in

850 kcal, vet 24 g (waarvan

Dit flinterdunne brood heet ‘pane carasau’

(

koud water en verwijder

verzadigd 5 g), koolhydraten 89 g,

en is typisch Sardijns. Het knapp:

kapotte exemplaren. Stoom

eiwit 62 g, vezels 5 g, zout 29

werd oorspronkelijk gegeten door he

ers in

de mosselen, zonder

75 g groente p.p.

de bergen, omdat het lang houdbaar en lekker

toevoeging van water, in

licht was. Hoe dunner dit brood, hoe beter

een pan met deksel in circa

vinden ze op Sardinië, Omdat het zo krokant is

10 minuten open. Schep

Scan de QR-code

en kraakt tij

et eten noemen Itallanen het

om naar het

de mosselen met een

recept te

brood ook wei 'carta di musica

: muziekpapier

schuimspaan uit de pan

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG