Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 89




Hier is pagina 89 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Brioche con

en

gelato al limone

oe

© cA.1S MINUTEN

+ 5 UUR VRIEZEN

T

|

Ü NAGERECHT OF SNACK

3 VOOR 4 PERSONEN

SCIdS 8 NCIM

|

© EENVOUDIG

pe |

>

INGREDIËNTEN

* 250 mi slagroom

u

+ % blikje gecondenseerde melk

Le

À

«rasp van 2 citroenen

»sap van 1 citroen

«evt. 3 eetl limoncello

«1 briochebrood

x

« vershoudfolie

vu

VOORBEREIDEN

y

Klop de slagroorn lobbig en klop de

gecondenseerde melk erdoor. Roer

de citroenrasp, -sap en eventueel

limoncello erdoor. Giet in een brede,

DROOG, DROGER, DROOGST

niet al te hoge diepvriesbak Bedek

Vroeger waren mousserende wijn zoet. En dan bedoelen we ook echt

met folie en zet minirnaal 5 uur in de

flink zoet. Er kwam een tegenbeweging die steeds meer richting droog

diepvries.

ging. De eerste wat minder zoete wijnen werden ‘dry’ genoemd, Maar

die waren nog lang niet zo droog als de ‘extra dry’. Het smaaktype dat

BEREIDEN

we tegenwoordig droog noemen, gaat nog een stapje verder en wordt

LSnijd het briochebrood in plakken

e

op de fles aangegeven als ‘brut’. Verwarrend? Proef de verschillende

van circa 5 cm dik. Snijd de plak

prosecco's eens naast elkaar en je weet voor altijd het verschil.

vervolgens tot iets meer dan

halverwege door, zodat je een opening

creëert voor het ijs. Rooster het brood

licht in een broodrooster of oven.

2. Schep bolletjes van het ijs in de

a

opening van de geroosterde broodjes

en serveer direct.

Tiresia Prosecco

Frizzante en Spumante

Prosecco is de naam van een wijn, een streek

Tip

en een druif. Dat is misschien een beetje te veel

Geen brioche? Snijd 4 melkbroodjes

van het goede, Vandaar dat de kalianen hebben

een beetje open, zoals een

besloten om de prosecco-druif om te dopen

hotdogbroodje.

tot ‘gilera’. En laat dat nou nét de belangrijkste

druif zijn uit het gebied Prosecco waar die

voedingswaarde per persoon

beroemde bubbelwijn vandaan komt. Prosecco is

630 kcal, vet 34 g (waarvan verzadigd

verkrijgbaar als frizzante en spumante, Frizzante

20 g), koolhydraten 65 g, eiwit 1 g,

heeft een zachtere bubbel en minder druk op

vezels 2 g, zout 0,2 g

de fles. Hij wordt afgesloten met een normale

kurk of schroefdop. Spumante heeft meer druk

en ook een stevigere bubbel, je herkent hem aan

de paddenstoelvormige champagnekurk. Beide

MEER WETEN volg ons op:

prosecco's staan bekend om hun fruitige en

lichte karakter waarin je de smaak van gele appel

600

en rijpe peer herkent.

of ga naar boodschappen.nl

0312071