Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 87
Hier is pagina 87 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DIT IS HET ULTIEME RECEPT
Courgettefrietjes
met oregano-
mayonaise
\ VOOR RESTJES RISOTTO
© ca. 25 MINUTEN
F — co
Ô HAPJE OF SNACK
BA VOOR 4 PERSONEN
Q GEMIDDELD
® ZONDER VLEES OF VIS
|
€
ds
INGREDIËNTEN
è
+] courgette
LS
+leidooier
È
*leetl. citroensap
*2 theel. mosterd
|
«150 ml zonnebloemolie
…1 klein teentje knoflook,
geperst
«theel oregano
te
g e
«frituurolie
ar
+75 g bloem
Ee
=
4
BEREIDEN
1. Was de courgette en snijd
in dunne frietjes. Bestrooi
?
met flink zout en laat circa 15
minuten staan in een vergiet
>
of zeef om uit te lekken.
2. Klop intussen de eidooier
E
los met het citroensap en de
gn
mosterd. Klop druppelsgewijs
==
de olie erdoor tot een stevige
Arancini met tapenade
mayonaise ontstaat. Roer de
knoflook en oregano erdoor
BEREIDEN
en houd apart. 3. Dep de
® cA. 20 MINUTEN
courgettefrietjes droog met
À HAPJE OF SNACK
1. Meng de olijven met de kappertjes en knoflook
keukenpapier. Verhit de
B, VOOR 4 PERSONEN
Meng met de olijfolie, citroenrasp, } eetlepel
frituurolie tot 170°C. Bestrooi
citroensap, de basilicum en zongedroogde
Q GEMIDDELD
de courgette met de bloem
tomaten. 2. Schep een paar eetlepels rijst in
en schud overtollige bloem
® ZONDER VLEES OF VIS
je hand. Maak een kuiltje en schep daarin wat
eraf. Frituur de frietjes in
tapenade, Duw de rijst om de vulling heen,
3-4 porties in circa 3 minuten
zodat er geen vulling meer zichtbaar is en
\
goudbruin en krokant. Serveer
INGREDIËNTEN
de rijst alles bedekt. Rol het balletje door het
met de mayonaise.
+100 g zwarte olijven, fijngehakt
broodkruim. Herhaal stap 2 met de rest van de
4
«1 eetl. kappertjes, grof gehakt
rijst en tapenade. 3. Verhit de frituurolie tot 170°C
voedingswaarde per persoon
» 2 teentjes knoflook, geperst
en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten
Bit
in
N
500 kcal, vet 46 g (waarvan
«2 eeu. olijfolie
goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
verzadigd 6 g), koolhydraten
«rasp en sap van 1 citroen
Serveer de arancini warm of lauwwarm.
17 g, eiwit 5 g, vezels 1 g,
«2 eetl. basilicum, fijngehakt
zout Ol g
3 zongedroogde tomaten
Tip
60 g groente p.p.
op olie, fijngehakt
Lekker met mayonaise gemengd met
* 500 g gekookte risottorijst
zongedroogde tomaat en knoflook.
of bereide risotto
je
Scan de QR-code
om naar het
+50 g fijn broodkruim
voedingswaarde per persoon
he
|
2
recept te gaan
of paneermeel
760 kcal, vet 26 q (waarvan verzadigd 3 g),
Ey
« frituurolie
koolhydraten NS g, eiwit 12 g, vezels 6 g, zout 1} q
Boodschappen
0312071