Deen - Folder van 01.03.2021 tot 31.03.2021 - Pagina 87




Hier is pagina 87 van 99 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.03.2021 tot 31.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DIT IS HET ULTIEME RECEPT

Courgettefrietjes

met oregano-

mayonaise

\ VOOR RESTJES RISOTTO

© ca. 25 MINUTEN

F — co

Ô HAPJE OF SNACK

BA VOOR 4 PERSONEN

Q GEMIDDELD

® ZONDER VLEES OF VIS

|



ds

INGREDIËNTEN

è

+] courgette

LS

+leidooier

È

*leetl. citroensap

*2 theel. mosterd

|

«150 ml zonnebloemolie

…1 klein teentje knoflook,

geperst

«theel oregano

te

g e

«frituurolie

ar

+75 g bloem

Ee

=

4

BEREIDEN

1. Was de courgette en snijd

in dunne frietjes. Bestrooi

?

met flink zout en laat circa 15

minuten staan in een vergiet

>

of zeef om uit te lekken.

2. Klop intussen de eidooier

E

los met het citroensap en de

gn

mosterd. Klop druppelsgewijs

==

de olie erdoor tot een stevige

Arancini met tapenade

mayonaise ontstaat. Roer de

knoflook en oregano erdoor

BEREIDEN

en houd apart. 3. Dep de

® cA. 20 MINUTEN

courgettefrietjes droog met

À HAPJE OF SNACK

1. Meng de olijven met de kappertjes en knoflook

keukenpapier. Verhit de

B, VOOR 4 PERSONEN

Meng met de olijfolie, citroenrasp, } eetlepel

frituurolie tot 170°C. Bestrooi

citroensap, de basilicum en zongedroogde

Q GEMIDDELD

de courgette met de bloem

tomaten. 2. Schep een paar eetlepels rijst in

en schud overtollige bloem

® ZONDER VLEES OF VIS

je hand. Maak een kuiltje en schep daarin wat

eraf. Frituur de frietjes in

tapenade, Duw de rijst om de vulling heen,

3-4 porties in circa 3 minuten

zodat er geen vulling meer zichtbaar is en

\

goudbruin en krokant. Serveer

INGREDIËNTEN

de rijst alles bedekt. Rol het balletje door het

met de mayonaise.

+100 g zwarte olijven, fijngehakt

broodkruim. Herhaal stap 2 met de rest van de

4

«1 eetl. kappertjes, grof gehakt

rijst en tapenade. 3. Verhit de frituurolie tot 170°C

voedingswaarde per persoon

» 2 teentjes knoflook, geperst

en bak hierin de rijstballetjes in circa 4 minuten

Bit

in

N

500 kcal, vet 46 g (waarvan

«2 eeu. olijfolie

goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

verzadigd 6 g), koolhydraten

«rasp en sap van 1 citroen

Serveer de arancini warm of lauwwarm.

17 g, eiwit 5 g, vezels 1 g,

«2 eetl. basilicum, fijngehakt

zout Ol g

3 zongedroogde tomaten

Tip

60 g groente p.p.

op olie, fijngehakt

Lekker met mayonaise gemengd met

* 500 g gekookte risottorijst

zongedroogde tomaat en knoflook.

of bereide risotto

je

Scan de QR-code

om naar het

+50 g fijn broodkruim

voedingswaarde per persoon

he

|

2

recept te gaan

of paneermeel

760 kcal, vet 26 q (waarvan verzadigd 3 g),

Ey

« frituurolie

koolhydraten NS g, eiwit 12 g, vezels 6 g, zout 1} q

Boodschappen

0312071