Jumbo - Folder van 07.09.2020 tot 04.10.2020 - Pagina 58




Hier is pagina 58 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 07.09.2020 tot 04.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Stevige tomaten-spinaziesoep met

aardappel en gehaktballetjes

hoofdgerecht - 30 min. - 4 pers.

D

2 uien

1kg tomaten

400 g kruimige aardappelen

1schaal rundergehakt (175 g)

1 zak gewassen spinazie (400 g)

&rasp

staafmixer

Uit de voorraadkast:

2 teentjes knoflook

Gehaktschotel met spinazie en tomaat

hoofdgerecht « 30 min. (+ 25-30 min. oventijd) « 4 pers

2el olijfolie

2 groentebouillonblokjes

1,5 kg kruimige aardappelen

2 uien

1 Houd een % ui apart voor de soepballetjes. Snipper de

1schaal gemengd gehakt (500 g)

rest van de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in

2 zakken gewassen spinazie (à 400 g)

partjes. 2 Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de uien

2 tomaten

knoflook 1 min. Schep er de tomaat door en bak 2 min. mee.

& ovenschaal (18 x 28 crn)

3 Voeg 1 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de

pureestamper

kook. Kook de soep 10 min. zachtjes. 4 Schil de aardappelen

en snijd ze in blokjes van 1 bij 1cm. Rasp de apart gehouden

Uit de voorraadkast:

% ui, meng door het gehakt en breng op smaak. Vorm met

4 el olijfolie

vochtige handen kleine soepballetjes van het gehakt.

200 ml melk

5 Pureer de tomatensoep met de staafmixer. Voeg de

50 g roomboter

aardappelblokjes en de soepballetjes toe en kook ze in de

soep in 10 min. gaar. 6 Hak de spinazie grof en voeg in porties

1 Schilde aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen

toe. Laat slinken in de warme soep. Breng de soep op smaak

in 20 min. gaar. Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C.

met peper en schep in 4 kommen.

2 Snipper de uien. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Fruit de ui

2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en bruin. Breng op

voedingswaarde p.p. 330 kcal, vet 14 g, waarvan

smaak en schep het gehakt in de ovenschaal. 3 Verhit de rest van

verzadigd 4 g, koolhydraten 31 g, waarvan suikers 11 g,

de olie in de koekenpan. Voeg de spinazie in porties toe en laat

vezels 8 g, eiwit 16 g, zout 2,1g, groente 400 g

al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Verdeel de

spinazie over het gehakt. 4 Giet de aardappelen af. Stamp ze met

de melk en de boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met

peper en schep de puree op de spinazie. Strijk de puree glad.

5 Snijd de tomaten in schijfjes en duw ze in de aardappelpuree.

Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in

25-30 min. goudbruin

voedingswaarde p.p. 873 kcal, vet 45 g, waarvan

verzadigd 18 g, koolhydraten 73 g, waarvan suikers

9 g, vezels 12 g, eiwit 38 g, zout 0,4 g, groente 300 g

=

davatmerts

ma

© Toscaanse rode wijn. Lekker fruitig en dankzij

de sangiovese-druif een perfecte match met

gerechten met tomaat.

Casamarta chianti 750 ml 4,79

58 JUMBO