Jumbo - Folder van 07.09.2020 tot 04.10.2020 - Pagina 83
Hier is pagina 83 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 07.09.2020 tot 04.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
He
4
Citroen-yoghurtcake met
s KR
+
yoghurtglazuur
gebak + 20 min. (+1 uur oventijd) + 4 pers
Re”
200 g roomboter op
kamertemperatuur
200 g suiker
ng
1zakje vanillesuiker
tag
hai
4 eieren
» y
1bakje yoghurt Griekse stijl (150 g)
200 g bloem
3 citroenen
150 g poedersuiker
=
& keukenmachine of mixer
rasp
ie
cakevorm (25 cm), ingevet
hd
satéprikker
keke |
ER
“
a
1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop
u
wi
Wr
in de keukenmachine of met de mixer de
Jd
gee
boter met de suiker en vanillesuiker
3
ei
romig. Klop er een voor een de eieren
door. 2 Klop er 100 g yoghurt door. Zeef
de bloem en spatel luchtig door het
beslag. 3 Boen de citroenen schoon en
rasp de gele schil van de vruchten. Pers
de citroenen uit. Bewaar 2 tl citroenrasp
en schep de rest door het beslag. Schep
het beslag in de cakevorm. 4 Bak de
E
cake in de voorverwarmde oven in
+
4.
an
re
ca. 1 uur goudbruin en gaar tot de
satéprikker schoon uit de cake komt.
vt
Prik de cake vervolgens in met de
|
satéprikker en schenk het citroensap
over de cake. Laat de cake 10 min. in de
vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat
de cake helemaal afkoelen. 5 Zet de
cake op een schaal. Roer van de rest van
de yoghurt en de poedersuiker een dik
E je
aa
glazuur: begin met 1 flinke el yoghurten k
voeg wat extra yoghurt toe als het
+
En)
.
glazuur te dik is. Schep het yoghurt-
glazuur over de cake en bestrooi metde
achtergehouden citroenrasp.
voedingswaarde p.p. 347 kcal, vet 17 g,
waarvan verzadigd 11 g, koolhydraten
43 g, waarvan suikers 319, vezels 1g,
eiwit 5g, zout 0,1g
en
JUMBO 83