Jumbo - Folder van 07.09.2020 tot 04.10.2020 - Pagina 83




Hier is pagina 83 van 128 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 07.09.2020 tot 04.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

He

4

Citroen-yoghurtcake met

s KR

+

yoghurtglazuur

gebak + 20 min. (+1 uur oventijd) + 4 pers

Re”

200 g roomboter op

kamertemperatuur

200 g suiker

ng

1zakje vanillesuiker

tag

hai

4 eieren

» y

1bakje yoghurt Griekse stijl (150 g)

200 g bloem

3 citroenen

150 g poedersuiker

=

& keukenmachine of mixer

rasp

ie

cakevorm (25 cm), ingevet

hd

satéprikker

keke |

ER



a

1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop

u

wi

Wr

in de keukenmachine of met de mixer de

Jd

gee

boter met de suiker en vanillesuiker

3

ei

romig. Klop er een voor een de eieren

door. 2 Klop er 100 g yoghurt door. Zeef

de bloem en spatel luchtig door het

beslag. 3 Boen de citroenen schoon en

rasp de gele schil van de vruchten. Pers

de citroenen uit. Bewaar 2 tl citroenrasp

en schep de rest door het beslag. Schep

het beslag in de cakevorm. 4 Bak de

E

cake in de voorverwarmde oven in

+

4.

an

re

ca. 1 uur goudbruin en gaar tot de

satéprikker schoon uit de cake komt.

vt

Prik de cake vervolgens in met de

|

satéprikker en schenk het citroensap

over de cake. Laat de cake 10 min. in de

vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat

de cake helemaal afkoelen. 5 Zet de

cake op een schaal. Roer van de rest van

de yoghurt en de poedersuiker een dik

E je

aa

glazuur: begin met 1 flinke el yoghurten k

voeg wat extra yoghurt toe als het

+

En)

.

glazuur te dik is. Schep het yoghurt-

glazuur over de cake en bestrooi metde

achtergehouden citroenrasp.

voedingswaarde p.p. 347 kcal, vet 17 g,

waarvan verzadigd 11 g, koolhydraten

43 g, waarvan suikers 319, vezels 1g,

eiwit 5g, zout 0,1g

en

JUMBO 83