Deen - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 59
Hier is pagina 59 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIJN LIEVELINGSSOEP
-
—
mma
Marokkaanse harira
tt
VOOR 4 PERSONEN
CA. 30 MINUTEN + 1,5 UUR KOKEN
# x
500 g rundvlees, in blokjes
(sukadelappen, hacheevlees
of runderriblappen)
Ma theel. komijnpoeder (djinten)
Ya theel. chilipoeder
of cayennepeper
% theel. kaneelpoeder
Ma theel. gemberpoeder (djahé)
2 eetl. olijfolie
1 blikje (70 g) tomatenpuree
re
2 uien, gesnipperd
4 takjes koriander, grof gehakt
4 takjes bladselderij, grof gehakt
2 eetl. (platte) peterselie, gehakt
250 g prei, in ringen
1,5 ! vieesbouillon
Rd
600 g (blik) gepelde tomaten,
-
gepureerd
150 g (blik) linzen, uitgelekt
KA
150 g (blik) kikkererwten, uitgelekt
sap van 1 citroen
4
Bereiden
N
Meng het vlees met de komijn
ed
chilipoeder. kaneel, gember, zout en
peper. Verhit de olijfolie in een
SI
4
soeppan en bak hierin het vlee
>
rondom lichtbruin. Voeg de
tomatenpuree. ui. koriander
pa
ru
4
bladselderij, peterselie en prei toe en
kl
bak alles 2-3 minuten mee. Giet de
bouillon erbij en kook zachtjes 1 uur
tot het vlees bijna gaar is. S
ep de
gepureerde tomaten. linzen, kikker-
ma
ie
erwten en het citroensap erdoor en
fr
kook zachtjes 20-25 minuten verder
4
.
Lekker met Turks brood, pide of
pitabroodjes.
er Ten anne
Kl
din
>
Ki
FR,
5
Se
515 kcal, vet 27 g (waarvan verzadigd
Kd
10 g), koolhydraten 30 g. eiwit 34 g.
vezels 9 g. zout 5,28
Er
Tips
.
R
Vervang de komijn, chilipoeder,
|
aneel en gemberpoeder door
Leetlepel ras el hanout
.
Neem bleekselderij in plaats van prei.
Boodschappen [212020 GH