Deen - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u—

SOEP momentje

Niets troostrijker en verwarmender deze stevig op de kom. Bak 15

dan soep op een koude dag. Maak

minuten in de oven (175°C).

iets bijzonders van dit soepmoment

* Serveer een gladde, gepureerde

serveren.

soep in een klein (borrel)glas. Zo

kun je de soep serveren als warm

. Verstop de soep onder een dakje:

hapje bij de borrel of als amuse.

|

bestrijk de randen van een

* Zoek een paar mokken of

ovenvaste soepkom met water,

theebekers bij elkaar, vul ze met

Hoezo Hollands?

snijd een ruim passende cirkel

soep en deel ze uit met breekbrood

uit een plakje bladerdeeg en druk

of soepstengels erbij.

Een Hollandse winter is niet compleet zonder erwtensoep.

==

Liefst zo dik mogelijk en gevuld met rookworst en verse

groenten. Maar zo typisch Hollands is die snert helemaal

niet: in nog veel meer landen wordt erwtensoep gegeten. De

soep is al bekend van oude Griekse beschavingen en werd

‘A first-rate soup is more

waarschijnlijk al vele eeuwen eerder in Azië bereid. Veel

noordelijke landen als Canada, Zweden en Finland hebben

(l/o than a second-rate

hun eigen (splitjerwtensoep. Maar ook in India en het

Midden-Oosten eten ze soep van erwten.

painting’

Abraham Maslow, Amerikaanse psycholoog

SLIM BESPAREN

KIES JE

Energie besparen kan vaak

noe

dels

makkelijker dan je denkt, ook in de keuken!

Noedels en pasta's zijn lekkere vullers om van

Met de volgende tips voorkom je verspilling

je soep een complete maaltijd te maken. Maar

as, elektriciteit én tijd.

welke soort past het beste bij welke soep?

.

Ki

niet meer water dan je nodig hebt.

Rijstnoedels: deze plantaardige noedels

worden gemaakt van rijstmeel en zijn

dus vul de pan of waterkoker met een

verkrijgbaar in dunne of dikkere vorm. Platte,

hoeveelheid die is €,

stemd ophet

dunne rijstnoedels worden bijvoorbeeld

gebruikt voor de Vietnamese pho, een kruidige

gebruik.

en gevulde bouillon. Rijstnoedels zijn ook

« Gebruikeen heteluchtoven in plaats

heerlijk in pittige Thaise soepen.

.

De beroemde Italiaanse maaltijdsoep

van een oven met boven- en onderwarmte.

minestrone wordt traditioneel

Met een lagere temperatuur bereik je met

gevuld met kleine pastasoorten,

„a's

een heteluchtoven hetzelfde resultaat.

.

zoals schelpjes of orzo.

A

« Kook met een

Zin in een Japanse noedelsoep?

op de pan, zodat er

Dan is er keuze uit vele soorten.

niet onnodig warmte verloren gaat.

Het bekendst zijn de stevige udon

noedels gemaakt van tarwemeel,

« Zet de

ui,

AP niet standaard op de

sobanoedels van boekweitmeel,

hoogste stand, maar stem de stand af op

en somen, noedels van tarwemeel

waaraan plantaardige olie is toegevoegd

wat je kookt. Zorg dat de roosters schoon

om het deeg elastisch te maken.

zijn, zodat de afzuiger optimaal werkt.

of

10 Boodschappen 1212020