Deen - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 6
Hier is pagina 6 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Heb jij handige tips, leuke weetjes of een origineel
recept? Of heb je een vraag aan de redactie? Stuur
ons dan een berichtje via www.boodschappen.nl
Door een RIE T JE
of [email protected]
De Chinese keuken kent een wel
3
heel bijzondere vorm van soep
eten: ‘soup dumplings’.
Deze deegbuideltjes worden
gevuld met een gelei gemaakt van
N
bouillon. Als ze worden gestoomd,
smelt de gelei en krijg je met soep
gevulde dumplings. Een Chinees
restaurant in New York creëerde
een megavariant: de 'APUNKEN
KAUWEN
MOET
dumping .Nahet stomen
In vloeibaar eten, zoals soep en smoothies,
wordt deze extra grote dumpling
kun je veel gezonde voedingsstoffen
geserveerd met een rietje
verwerken. Maar hoe gezond vloeibaar eten
ook kan zijn, het is toch belangrijk om te
waardoor je de bouillon kunt
8
blijven kauwen. Dat heeft alles te maken met de
opzuigen. Wat overblijft is
.
spijsvertering. Die begint namelijk al in de mond.
een dumpling gevuld met krab,
Tijdens het fijnmalen van eten wordt speeksel
coquilles, garnalen en verschillende
aangemaakt. Daarbij komen enzymen vrij die een
begin maken met de vertering. De mond maakt
soorten vlees.
tijdens het kauwen een analyse van
het voedsel en stuurt daarover informatie
naar de hersenen, die op hun beurt de
spijsvertering aan het werk zetten.
(Bron: Gezondheidsnet.nl)
Lu
DSI
aol
Ï
|
ONS
à
a
Weer schoon
Mijn man is gek op gemberthee met
verse gember. Onlangs gebruikte
N
Homemade bouillon is een
hij een thermoskan om een grote
hoeveelheid te maken. Hij deed hier
smaakmaker, ingrediënt en gerecht
wat stukken gember in en liet het
in een. Het is een perfecte basis
lang trekken voor de smaak. Toen
voor zelfgemaakte soepen,
hij de kan leeg had gedronken,
stoofpotten en ander comfortfood.
Wil jij ook een kookboek winnen?
ontdekten we dat de aanslag van de
Van Italiaanse risotto tot Japanse
Stuur dan jouw supertip of keuken-
thee in de kan door de gember was
ramen: een goede bouillon is
flater met foto o.v.v. de titel van het
het halve werk, en het is veel
boek naar redactie®boodschappen.nl
makkelijker maken dan je denkt!
Wereldse bouillons, Marianne Snel,
Janne-Marie Everts wint met deze
Probeer het zelf met het boek
€ 25,99 (ISBN 9789046825297)
Inzending een kookboek.
Wereldse bouillons.
Uitgeverij Nieuw Amsterdam
8 Boodschappen | 21 2020