Deen - Folder van 01.02.2020 tot 29.02.2020 - Pagina 6




Hier is pagina 6 van 86 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.02.2020 tot 29.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Heb jij handige tips, leuke weetjes of een origineel

recept? Of heb je een vraag aan de redactie? Stuur

ons dan een berichtje via www.boodschappen.nl

Door een RIE T JE

of [email protected]

De Chinese keuken kent een wel

3

heel bijzondere vorm van soep

eten: ‘soup dumplings’.

Deze deegbuideltjes worden

gevuld met een gelei gemaakt van

N

bouillon. Als ze worden gestoomd,

smelt de gelei en krijg je met soep

gevulde dumplings. Een Chinees

restaurant in New York creëerde

een megavariant: de 'APUNKEN

KAUWEN

MOET

dumping .Nahet stomen

In vloeibaar eten, zoals soep en smoothies,

wordt deze extra grote dumpling

kun je veel gezonde voedingsstoffen

geserveerd met een rietje

verwerken. Maar hoe gezond vloeibaar eten

ook kan zijn, het is toch belangrijk om te

waardoor je de bouillon kunt

8

blijven kauwen. Dat heeft alles te maken met de

opzuigen. Wat overblijft is

.

spijsvertering. Die begint namelijk al in de mond.

een dumpling gevuld met krab,

Tijdens het fijnmalen van eten wordt speeksel

coquilles, garnalen en verschillende

aangemaakt. Daarbij komen enzymen vrij die een

begin maken met de vertering. De mond maakt

soorten vlees.

tijdens het kauwen een analyse van

het voedsel en stuurt daarover informatie

naar de hersenen, die op hun beurt de

spijsvertering aan het werk zetten.

(Bron: Gezondheidsnet.nl)

Lu

DSI

aol

Ï

|

ONS

à

a

Weer schoon

Mijn man is gek op gemberthee met

verse gember. Onlangs gebruikte

N

Homemade bouillon is een

hij een thermoskan om een grote

hoeveelheid te maken. Hij deed hier

smaakmaker, ingrediënt en gerecht

wat stukken gember in en liet het

in een. Het is een perfecte basis

lang trekken voor de smaak. Toen

voor zelfgemaakte soepen,

hij de kan leeg had gedronken,

stoofpotten en ander comfortfood.

Wil jij ook een kookboek winnen?

ontdekten we dat de aanslag van de

Van Italiaanse risotto tot Japanse

Stuur dan jouw supertip of keuken-

thee in de kan door de gember was

ramen: een goede bouillon is

flater met foto o.v.v. de titel van het

het halve werk, en het is veel

boek naar redactie®boodschappen.nl

makkelijker maken dan je denkt!

Wereldse bouillons, Marianne Snel,

Janne-Marie Everts wint met deze

Probeer het zelf met het boek

€ 25,99 (ISBN 9789046825297)

Inzending een kookboek.

Wereldse bouillons.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam

8 Boodschappen | 21 2020