Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 60




Hier is pagina 60 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

OTER GEEFT

Jeannette van Dooren

‘Als we vroeger thuis asperges aten, dan

ASPERGES EEN

md

he

kwamen ze uit de römertopf. Als kind van

de jaren 70 ben ik opgegroeid met deze

| HEERLIJKE, WAT

aardewerken ovenschaal. Mijn moeder

ef

ZOETE SMAAK’

bereidde er van alles in. Ik maak haar

recept precies zoals zij het vroeger deed

_

met lekker veel boter. Daarin zit echt het

<

|

geheim van de smaak

Asperges uit

|

nn

derömertopf

el

ES

hoofdgerecht - 30. min

(+1 uuroventijd) - 4pers

1% kg asperges

120 groomboter

1mespunt versgeraspte nootmuskaat

1kg vastkokende aardappelen

4eieren

=

1bakje peterselie (15 g)

150 g gekookte Yorkham

150 g gerookte Coburgerham

&rasp

;

1

römertopf, 10 min. geweekt in koud water

1Schil de asperges en snijd het houtachtige

AR

uiteinde eraf, zodat ze perfect passen in de

römertopf. Leg 25 g boter in klontjes op de

bodem van de römertopf en leg daar / van

de asperges op. Bestrooi met versgemalen

N

So

peper, evt. zout en nootmuskaat. Herhaal met

de rest van de boter en asperges. Eindig met

boter. 2 Doe het deksel op de römertopf en zet

hem in de oven. Zet de oven op 200 °C (bij de

römertopf wordt de oven niet voorverwarmd)

|

en laat de römertopf 1 uur in de oven staan

3 Kook intussen de aardappelen in de schil in

vl

ca. 20 min. gaar. Kook de eieren 6 min. dan is

het geel nog iets vloeibaar. Laat ze schrikken

onder koud stromend water, pel en halveer ze.

EN

A

Snijd de peterselie fijn. 4 Gebruik de botersaus

Ook in deze rubriek?

uitde römertopf voor de aardappelen en

Mail je recept en dat van

bestrooi ze met peterselie. Serveer de

je buurvrouw, vriendin

rtopf?

asperges met de eieren en 2 soorten ham

oom, zoon...naar

een ovenschaal

dek die af met

[email protected]

voedingswaarde p.p. /04 kcal, vet 36 g,

o.v.v. Jouw bord

luminiumfolie. Schep

waarvan verzadigd 20 g, koolhydraten 59 g,

de asperges halverwege

mijn bord en win een

waarvan suikers 7 g, vezels 10 g, eiwit 319,

EAST A8

de oventijd om. Ook bij

kringloopwinkels zijn

zout 3,2g, groente 300 g

römertopfen te koop,

\_

60 JUNIBD