Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 69




Hier is pagina 69 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

RES en = CE

gebeurt automatisch, maar we controleren daarna

altijd of het deeg niet te slap of te stijf is”

Andere vorm

Is het deeg goed, dan worden daar gelijke bollen

van gemaakt. Die rijzen een uur in een speciale kast

die de bollen in beweging houdt. Daarna worden de

EN

È

bollen langwerpig gemaakt - je kunt nu al de vorm

van brood herkennen - en volgt de zogenaamde

‘narijs’ van 80 minuten. Johan: ‘We maken zowel

Nn

busbroden als schotelbroden. Schotelbroden zijn

N

een luxere lijn van het Goudeerlijk brood. Ze hebben

|

een vulling door het deeg, bijvoorbeeld zaden of



3

pitten, en een decoratie op het brood. Schotelbroden

worden niet in een blik gebakken, maar op een

j

UE

schotel, en hebben daardoor een rondere vorm. Het

verschil met busbroden zit ‘m in de vorm: busbroden

pr

zijn smal en hoog, schotelbroden zijn breder en

293

lager. Schotelbroden hebben hierdoor meer korst

aan de onderkant

Supervers

Vervolgens gaan de broden ruim een half uur de

Br

oven in, volkorenbrood een paar minuten langer

BE

m

dan witbrood. Nadat het brood uit de oven komt,

wordt het iets afgekoeld. Sommige broden worden

vervolgens gesneden en verpakt, maar het dagverse

Goudeerlijk brood gaat onverpakt en ongesneden

nen

in kratten naar Jumbowinkels. Johan: ‘Dit brood

7

AANGEPASTE BROODVERPAKKING

MET VEZELWIJZER

Met de vezelmeter op

Alle donkere broden

de verpakking zie je in

één oogopslag of het

Zie in één oogopslag het brood-type

voorverpakte brood

100%

wit, bruin, volkoren

mn,

volkorenmeel

ER

>

of gevuld isen met

A

>

de vezelmeter is het

É

3

V

à

<<

a

ES

;

meteen duidelijk

hoeveel vezels het

WIT

BRUIN

VOLKOREN

GEVULD

brood bevat.

VEZEL-

> >

=

METER

weinig vezels

Bron van vezels

Rijk aan vezels

=

Fotografie Maarten van der Wal

JUMBO 69