Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 68




Hier is pagina 68 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EE

ro

[y

nt

ze

4

ae,

ea,

N

NT

x

di

5

#

ER

Ss

Se

js

Ie

Le

re

en

a

en

SE

4

sit

&

dl

2

SO

KE

Wz

ER

ur

Ee

'

2

#

*

dE

72

\

lu

ER

+

5

ns

19

ee

en

zi

fe

=

4

Ds

©

Y



AG

Ee

De

6

N

#2)

à

EN

=

Sr

“=

R

=

RN

Rs.

RL

,

ohan Pater, directeur van een van

je bijvoorbeeld dat ons bruine broodje

de bakkerijen van Jumbo,

kaas zo typisch Nederlands is, dat het is

is naar eigen zeggen

uitgeroepen tot cultureel erfgoed?

‘opgegroeid tussen de

Helemaal terecht!’

meelzakken’: zijn opa en

vader waren ook bakker.

Vakmanschap

De bakkerij was achter hun

«

Jumbo heeft meerdere bakkerijen,

verdeeld over het hele land. Elke

bi

huis en als klein jongetje

%

deed hij daar al allerlei klusjes

bakkerij bakt het brood voor de winkels

Er was geen enkele twijfel: hij wilde zelf

in hun regio. De bakkerij van Johan staat

Dan

ook bakker worden. ‘Brood is een heel

in Geldermalsen en bedient Midden-

à

fascinerend product om mee te werken.

Nederland. Om de grote vraag aan te

Het is elke dag anders, omdat je werkt

kunnen, zijn veel onderdelen van het

met natuurlijke grondstoffen. Als er een

bakproces geautomatiseerd. Toch komt er

hete, droge zomer is, heeft dat invloed op

nog steeds veel vakmanschap bij kijken, zo

het graan. En de gist die we toevoegen,

vertelt Johan. ‘Op verschillende punten in

reageert op de temperatuur en

het bakproces controleren we het brood

luchtvochtigheid buiten. Je moet dus elke

en sturen we waar nodig bij. Bijvoorbeeld

dag kijken naar de juiste samenstelling

na het kneden van het deeg. Het kneden

van het deeg.”

BI JUMBO ZIJN

Broodje kaas

In het kantoor van Johan hangen foto’s

ALLE DONKERE

Lekker zo'n brood. Maar wat doe je erop?

van bakkers van over de hele wereld. ‘Daar

Kijk op p.73 voor beleginspiratie.

kijk ik graag naar’, vertelt Johan. ‘Ze laten

BRODEN 100%

zien dat brood overal ter wereld gemaakt

wordt, maar toch overal anders is. Wist

VOLKOREN

68 JUMBO