Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 68
Hier is pagina 68 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
EE
ro
[y
nt
ze
4
ae,
ea,
N
NT
x
di
5
#
ER
Ss
Se
js
Ie
Le
re
en
a
en
SE
4
sit
&
dl
2
SO
KE
Wz
ER
ur
Ee
'
2
#
*
dE
72
\
lu
ER
+
5
ns
19
ee
en
zi
fe
=
4
Ds
©
Y
€
AG
Ee
De
6
N
#2)
à
EN
=
Sr
“=
R
=
RN
Rs.
RL
,
ohan Pater, directeur van een van
je bijvoorbeeld dat ons bruine broodje
de bakkerijen van Jumbo,
kaas zo typisch Nederlands is, dat het is
is naar eigen zeggen
uitgeroepen tot cultureel erfgoed?
‘opgegroeid tussen de
Helemaal terecht!’
meelzakken’: zijn opa en
vader waren ook bakker.
Vakmanschap
De bakkerij was achter hun
«
Jumbo heeft meerdere bakkerijen,
verdeeld over het hele land. Elke
bi
huis en als klein jongetje
%
deed hij daar al allerlei klusjes
bakkerij bakt het brood voor de winkels
Er was geen enkele twijfel: hij wilde zelf
in hun regio. De bakkerij van Johan staat
Dan
ook bakker worden. ‘Brood is een heel
in Geldermalsen en bedient Midden-
à
fascinerend product om mee te werken.
Nederland. Om de grote vraag aan te
Het is elke dag anders, omdat je werkt
kunnen, zijn veel onderdelen van het
met natuurlijke grondstoffen. Als er een
bakproces geautomatiseerd. Toch komt er
hete, droge zomer is, heeft dat invloed op
nog steeds veel vakmanschap bij kijken, zo
het graan. En de gist die we toevoegen,
vertelt Johan. ‘Op verschillende punten in
reageert op de temperatuur en
het bakproces controleren we het brood
luchtvochtigheid buiten. Je moet dus elke
en sturen we waar nodig bij. Bijvoorbeeld
dag kijken naar de juiste samenstelling
na het kneden van het deeg. Het kneden
van het deeg.”
BI JUMBO ZIJN
Broodje kaas
In het kantoor van Johan hangen foto’s
ALLE DONKERE
Lekker zo'n brood. Maar wat doe je erop?
van bakkers van over de hele wereld. ‘Daar
Kijk op p.73 voor beleginspiratie.
kijk ik graag naar’, vertelt Johan. ‘Ze laten
BRODEN 100%
zien dat brood overal ter wereld gemaakt
wordt, maar toch overal anders is. Wist
VOLKOREN
68 JUMBO