Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 61
Hier is pagina 61 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Asperges met ei-botersaus
hoofdgerecht «35 min. - 4 pers.
‘ASPERGES | -
3
6 eieren
MET EEN
=
=>
1% kg asperges
=
er
PITTIGE TWIST =
100 g gezouten roomboter
50 ml kookroom
=
%tlkurkuma
k
IN DE SAUS’
1bakje platte peterselie (15 g)
& dunschiller
1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat onder
®
koud stromend water schrikken. Snijd het
houtachtige uiteinde van de asperges
en schil de asperges met de dunschiller.
2 Kook de asperges ca.12 min. in ruim
water met zout tot ze beetgaar zijn. Smelt
intussen de boter in een steelpan. Snijd
de peterselie fijn. 3 Pel de eieren en prak
ze fijn met een vork. Voeg toe aan de
gesmolten boter en roer goed. Voeg de
kookroom en de kurkuma toe. Breng op
smaak met peper. 4 Leg de asperges op
|
een langwerpige voorverwarmde schaal
À,
en verdeel er het eimengsel over. Garneer
met de peterselie.
|E
voedingswaarde p.p. 389 kcal, vet 319,
x
ok
waarvan verzadigd 18 g, koolhydraten
|
4
10 g, waarvan suikers 4 g, vezels 5 g,
)
eiwit 15 g, zout 0,6 g, groente 300 g
7
&
Tip: lekker met aardappelen uit de oven en
rolletjes ham of rosbief. Het gerecht is dan
niet meer vegetarisch.
=>
N
Nicole Custers
\
@Hetromige
‘Net als Jeannette ben ik een echte Limburgse.
van deze asper-
We groeiden allebei op in Venray. Daar
AN
gegerechten gaat
N
leer je vanzelf asperges eten! Mijn opa had
goed met het
vb
aspergevelden, als kind ging ik met mijn
exotisch fruit in
familie asperges steken. En daarna eten
deze Zuid-
\
(x
natuurlijk. Ik bereid asperges op de klassieke
Afrikaanse wijn.
Zn
y
manier, maar wel met een twist in de saus. Ik
N
>
dus.
Bloemfontein
voeg aan de gesmolten boter geprakte eieren,
chenin blanc
een beetje kookroom en wat kurkuma toe.”
Tekst Astrid Bijl Fotografie Eddy Haitjema (gerechten) en Marcel van Driel (portretten) Styling Désirée van Dijk Kok Jessica Lek Voedingswaarden Bob Mulder
750 ml 5,99
À
Alle Nederlandse asperges bij Jumbo zijn PR
JUB 61