Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 61




Hier is pagina 61 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Asperges met ei-botersaus

hoofdgerecht «35 min. - 4 pers.

‘ASPERGES | -

3

6 eieren

MET EEN

=

=>

1% kg asperges

=

er

PITTIGE TWIST =

100 g gezouten roomboter

50 ml kookroom

=

%tlkurkuma

k

IN DE SAUS’

1bakje platte peterselie (15 g)

& dunschiller

1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat onder

®

koud stromend water schrikken. Snijd het

houtachtige uiteinde van de asperges

en schil de asperges met de dunschiller.

2 Kook de asperges ca.12 min. in ruim

water met zout tot ze beetgaar zijn. Smelt

intussen de boter in een steelpan. Snijd

de peterselie fijn. 3 Pel de eieren en prak

ze fijn met een vork. Voeg toe aan de

gesmolten boter en roer goed. Voeg de

kookroom en de kurkuma toe. Breng op

smaak met peper. 4 Leg de asperges op

|

een langwerpige voorverwarmde schaal

À,

en verdeel er het eimengsel over. Garneer

met de peterselie.

|E

voedingswaarde p.p. 389 kcal, vet 319,

x

ok

waarvan verzadigd 18 g, koolhydraten

|

4

10 g, waarvan suikers 4 g, vezels 5 g,

)

eiwit 15 g, zout 0,6 g, groente 300 g

7

&

Tip: lekker met aardappelen uit de oven en

rolletjes ham of rosbief. Het gerecht is dan

niet meer vegetarisch.

=>

N

Nicole Custers

\

@Hetromige

‘Net als Jeannette ben ik een echte Limburgse.

van deze asper-

We groeiden allebei op in Venray. Daar

AN

gegerechten gaat

N

leer je vanzelf asperges eten! Mijn opa had

goed met het

vb

aspergevelden, als kind ging ik met mijn

exotisch fruit in

familie asperges steken. En daarna eten

deze Zuid-

\

(x

natuurlijk. Ik bereid asperges op de klassieke

Afrikaanse wijn.

Zn

y

manier, maar wel met een twist in de saus. Ik

N

>

dus.

Bloemfontein

voeg aan de gesmolten boter geprakte eieren,

chenin blanc

een beetje kookroom en wat kurkuma toe.”

Tekst Astrid Bijl Fotografie Eddy Haitjema (gerechten) en Marcel van Driel (portretten) Styling Désirée van Dijk Kok Jessica Lek Voedingswaarden Bob Mulder

750 ml 5,99

À

Alle Nederlandse asperges bij Jumbo zijn PR

JUB 61