Jumbo - Folder van 20.04.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 97




Hier is pagina 97 van 124 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 20.04.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N

©

A

Indische sperziebonen met

gehaktballen en sambaljus

hoofdgerecht « 20 min. - 4 pers.

2

300 g witte rijst

u

F

2uien



ER

{|

IN)

125 ml ketjap manis

won

\

1schaal mager rundergehakt (350 g)

Es

ra

(li

u

6 el zonnebloemolie

pré

1zak gebroken sperziebonen (600 g)

m7

N

2tlsambal badjak

Mr

3elseroendeng

da

Fe

1Zet een pan water op voor de rijst.

Ks

Snipper de uien fijn. Meng de helft

van de ui met 25 ml ketjap door het

%

?

>

gehakt. Kneed goed en vorm er met

5

5

2

vochtige handen 4 gehaktballen van.

Verhit in een koekenpan 3 el olie. Bak de

gehaktballen in 5 min. aan alle kanten

bruin. Voeg 150 ml water toe en gaar

V

ze in 10 min. Keer ze regelmatig. Bereid

/

m



4

de rijst volgens de aanwijzingen op de

verpakking. 2 Verhit in een koekenpan de



v

rest van de olie. Fruit de ui 1 min. Schep de

4

sperziebonen door de ui en bak ze 1 min.

ÿr



=

#

mee. Schep ze regelmatig om. Schenk de

>

S

resterende 75 ml ketjap met 50 ml water

bij de sperziebonen en breng tegen de

bi

kook. Smoor de sperziebonen in 10 min.

zachtjes gaar. 3 Schuif de gehaktballen

jh

Al

aan de kant en voeg de sambal toe aan het

#

bakvet. Bak de sambal 1 min. mee. Schenk

li;

150 ml water bij de gehaktballen en stoof

kt

ze nog 5 min. Neem de deksel van de

Ei

pan met gehaktballen en laat het vocht

=

tot jusdikte inkoken. Breng eventueel

5

4

N

op smaak met extra ketjap. 4 Schep

=

de gehaktballen met de sambaljus op

1

|

IN

SEROE

Lg

4 borden. Schep er de sperziebonen

de

R

Al

bij. Bestrooi de sperziebonen met de

seroendeng en serveer met de rijst.

voedingswaarde p.p. 809 kcal, vet 35 g,

waarvan verzadigd 12 g, koolhydraten

93 g, waarvan suikers 24 g, vezels 9 g, eiwit

26 g, zout 3,8 g, groente 200 g

21

JUMBO

97