Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 103

Hier is pagina 103 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BUITENKIJKEN BIJ …
Eigenhandig knutselde tv-kok Hugo Kennis
Ri
A
zijn paradijselijke moestuin in elkaar. Alles is er
|
et
l
duurzaam, van de gewasbescherming tot
|
1-8
1
het grasmaaien. De moestuin is zijn voorraadkast,
|
fe
=
zijn inspiratiebron én zijn sportschool in 1.
ki
3
N
PN
Zo, wat een tuin! Wat zien we
hier allemaal? ‘Altes wat je ziet kun
je eten. De tuin staat volmet bieten, wortel,
knolselderij, kolen, snijbonen, peultjes,
courgette … alles. In de kassen groeien
tomaten en paprika's. En daarnaast zie je
Er
hetkippenhok. Elke dag heb ik 6verseeitjes
van mijn kippen. Tante Leen is mijn grote
‘Deze cavia heet Gerrie, die loopt 's nachts nog hele
vriendin, zij is een echte theaterkip en heeft
rondes door de tuin. Ze wordt binnenkort 10 jaar,
in30o shows ‘meegespeeld’. Was niet echt
heel oud voor een cavia.
werken voor haar, hoor. Ze genootervan,
à:
>
legde elke dag een ei. Verder staan er een
heleboel fruit- en notenbomen, van kersen
e
en
2 eten
en walnoot tot Hongaarse abrikoos, die is
Alles wat in deze tuin staat kun
lekker! Kilo’s fruit komen er vanaf
Van de kolen tot de appels en de tomaten!’
Wat doe je met zoveel
opbrengst? ‘Hetis natuurlijk heerlijk
opgevangen en gezuiverd, daarmee sproei
De restaurants zijn dicht en zelfs mensen
om zoveel vers fruit te hebben, maar hetis
ikde moestuin en de kas. Al het groen- en
die nooit kookten, gaan zelf eten maken.
vaak te veel. Dus maak ik peren in, maak
fruitafval gaat naar dekippen, de cavia’sen
Alles wat ik normaal overal in het land deed,
ik pruimenjam, droog ik veel fruit … En
de paarden van de buren. Enik heb een berg
diners, kookworkshops en masterclasses,
ikmaakeen voorraad tomatensaus, die ikk
compost, die gebruik ik als mest, samen
gaat nu online door. Dat is superleuk.”
invries. Dan heb iktoch het hele jaar door
met de paardenmest. Mijn 40 cavia's maaien
die verse, zomerse tomatensmaaken hoef
het gras, ze ruimen alles op: rotteappels, de
Geeft je tuin rust of juist iets
iknikswegte gooien.’
minder mooie koolbladeren. Heel handig,
om handen? ‘ret isveel werk, maar
maar hetis ook heel gezellig, dat gescharrel.
hetis heel fijn om te doen. ’s Avonds kan ik
Is duurzaamheid belangrijk
En wist je dat ze extreem oud worden hier?
de tuin helemaal verlichten, alsof het dag
voor je? Jazeker, ik probeer zo
Zehebben het gewoon heel goed.”
is. Ikheb maar s uur slaap per nachtnodig,
circulair mogelijk te leven. Met gasveren
vind het heerlijk om ’s nachtsnogeven door
gaan de kassen open als het te warm is.
Hoe gaat het met jou in deze
te gaan en inspiratie op te doen voor nieuwe
Zonnepanelen geven energie voor het
gekke tijd? tk neb het ongekend
recepten. Afgelopen zomer vond ik het wel
huis en de tuin. Het regenwater wordt
druk. Koken is superrelevant geworden.
chill, toen iknog 5 Uur Live deed. Ineens
mochten we niet meer samen presenteren,
dustoen zei ik: ik doe het gewoon vanaf
huis, met mijn vriend als cameraman.
Uiteindelijk hebben we samen gweken lang,
5 dagen in de week live tv gedraaid. Best
wel spannend, maar heel leuk. Vervolgens
kwam de lockdown en was ik wel heel
blij met mijn moestuin.”
allerhande