Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BUITENKIJKEN BIJ …

Eigenhandig knutselde tv-kok Hugo Kennis

Ri

A

zijn paradijselijke moestuin in elkaar. Alles is er

|

et

l

duurzaam, van de gewasbescherming tot

|

1-8

1

het grasmaaien. De moestuin is zijn voorraadkast,

|

fe

=

zijn inspiratiebron én zijn sportschool in 1.

ki

3

N

PN

Zo, wat een tuin! Wat zien we

hier allemaal? ‘Altes wat je ziet kun

je eten. De tuin staat volmet bieten, wortel,

knolselderij, kolen, snijbonen, peultjes,

courgette … alles. In de kassen groeien

tomaten en paprika's. En daarnaast zie je

Er

hetkippenhok. Elke dag heb ik 6verseeitjes

van mijn kippen. Tante Leen is mijn grote

‘Deze cavia heet Gerrie, die loopt 's nachts nog hele

vriendin, zij is een echte theaterkip en heeft

rondes door de tuin. Ze wordt binnenkort 10 jaar,

in30o shows ‘meegespeeld’. Was niet echt

heel oud voor een cavia.

werken voor haar, hoor. Ze genootervan,

à:

>

legde elke dag een ei. Verder staan er een

heleboel fruit- en notenbomen, van kersen

e

en

2 eten

en walnoot tot Hongaarse abrikoos, die is

Alles wat in deze tuin staat kun

lekker! Kilo’s fruit komen er vanaf

Van de kolen tot de appels en de tomaten!’

Wat doe je met zoveel

opbrengst? ‘Hetis natuurlijk heerlijk

opgevangen en gezuiverd, daarmee sproei

De restaurants zijn dicht en zelfs mensen

om zoveel vers fruit te hebben, maar hetis

ikde moestuin en de kas. Al het groen- en

die nooit kookten, gaan zelf eten maken.

vaak te veel. Dus maak ik peren in, maak

fruitafval gaat naar dekippen, de cavia’sen

Alles wat ik normaal overal in het land deed,

ik pruimenjam, droog ik veel fruit … En

de paarden van de buren. Enik heb een berg

diners, kookworkshops en masterclasses,

ikmaakeen voorraad tomatensaus, die ikk

compost, die gebruik ik als mest, samen

gaat nu online door. Dat is superleuk.”

invries. Dan heb iktoch het hele jaar door

met de paardenmest. Mijn 40 cavia's maaien

die verse, zomerse tomatensmaaken hoef

het gras, ze ruimen alles op: rotteappels, de

Geeft je tuin rust of juist iets

iknikswegte gooien.’

minder mooie koolbladeren. Heel handig,

om handen? ‘ret isveel werk, maar

maar hetis ook heel gezellig, dat gescharrel.

hetis heel fijn om te doen. ’s Avonds kan ik

Is duurzaamheid belangrijk

En wist je dat ze extreem oud worden hier?

de tuin helemaal verlichten, alsof het dag

voor je? Jazeker, ik probeer zo

Zehebben het gewoon heel goed.”

is. Ikheb maar s uur slaap per nachtnodig,

circulair mogelijk te leven. Met gasveren

vind het heerlijk om ’s nachtsnogeven door

gaan de kassen open als het te warm is.

Hoe gaat het met jou in deze

te gaan en inspiratie op te doen voor nieuwe

Zonnepanelen geven energie voor het

gekke tijd? tk neb het ongekend

recepten. Afgelopen zomer vond ik het wel

huis en de tuin. Het regenwater wordt

druk. Koken is superrelevant geworden.

chill, toen iknog 5 Uur Live deed. Ineens

mochten we niet meer samen presenteren,

dustoen zei ik: ik doe het gewoon vanaf

huis, met mijn vriend als cameraman.

Uiteindelijk hebben we samen gweken lang,

5 dagen in de week live tv gedraaid. Best

wel spannend, maar heel leuk. Vervolgens

kwam de lockdown en was ik wel heel

blij met mijn moestuin.”

allerhande