Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 52




Hier is pagina 52 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

4 Verwijder de steelaanzet van de snij-

bonen en halveer de bonen in de breedte.

LAMSRACK MET

Snijd vervolgens de helften in de lengte in

GEGRILDE LAMSKOTELET

CHIMICHURRI EN

repen van een V2 cm dik. Kook de snijbonen

MET MUNT EN KOMIJN

KRIELTJES

in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken

in een vergiet. Laat de paprika's erbij uit-

lekken. Meng samen met de kappertjes en

de rest van de peterselie in een kom. Breng

op smaak met peper.

« 2tlkomijnzaad

5 Serveer de lamsracks met de krieltjes,

« 2el wittewijnazijn

« lkilo krieltjes

chimichurri en groente.

« 5el olijfolie

«+ \bakje Italiaanse kruiden (20 9)

« 2tl honing (Melvita Premium)

« 2tenen knoflook

Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren

« lrode peper

* 30 g gezouten roomboter

maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en

+ Va bakje munt (à 15 9)

(op kamertemperatuur)

laat voor serveren op kamertemperatuur

« I2lamskoteletten (op kamertemperatuur)

+ 2lamsracks (AH Excellent,

komen.

* vijzel

op kamertemperatuur)

- grilpan

« Va kleine rode ui

BEVAT pp. 775 kcal 37 g eiwit : 45 g vet,

« lbakje platte peterselie (15 9)

waarvan 14 g verz. - 51g koolhydraten,

1 Verhit een koekenpan zonder olie of

« 3elrodewijnazijn

waarvan 2 g suikers -1.4 g zout

boter en rooster het komijnzaad 4 min. op

« óel olijfolie

-1Og vezels - Prijs pp. € 9.20

middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat

+ tl paprikapoeder

afkoelen op een bord. Doe in de vijzelen

« Va tl chilivlokken

stamp fijn.

« 400 g snijbonen

2 Meng de komijn, azijn, 3 el olie en de ho-

« l potje gegrilde paprikareepjes (310 g)

WIJNTIPS

ning met peper en zout. Snijd de rode peper

+ 3elkappertjes

in dunne ringen en de blaadjes munt fijn.

+ bakpapier

Moselland

3 Verhit de grillpan zonder olie of boter.

« vleesthermometer

Riesling Classic

Bestrijk de koteletten met de rest van de

Smaak fris en droog

olie en bestrooi met peper en eventueel

Herkomst Duitsland,

1 Verwarm de oven voor op 220 °C.

zout. Gril de koteletten 2 min. op hoog vuur.

NORTON,

Mosel

Halveer de grote krieltjes en verdeel over

Prijs €499

Keer halverwege.

een met bakpapier beklede bakplaat.

Deze fruitige Riesling-

4 Neem uit de pan en leg op een schaal,

Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn

©

wijn heeft opwek-

verdeel de peperringen, marinade en 2/3

kende zuren en ook

uit het bakje Italiaanse kruiden en 1 teen

wat kruidigheid. Het is

van de munt erover en schep om. Dek losjes

knoflook fijn en meng door de boter. Dep

af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

een topper bij allerlei

de lamsracks droog met keukenpapier en

soorten visgerech-

5 Bestrooi met de rest van de munt en

verdeel het botermengsel erover. Bestrooi

Norton Barrel

ten, maar drink hem

serveer.

met peper. Steek de vleesthermometer in

Select Malbec

ook eens bij lam! De

TIP Lekker met stokbrood en een frisse

Smaak stevig

zuren in de wijn gaan

het midden van 1 van de lamsracks en zorg

salade.

ervoor dat je het bot niet raakt.

Herkomst Argentinië

prachtig samen met

Prijs €799

het malse lamsvlees

2 Leg de lamsracks op de krieltjes en roos-

Deze stevige. volle

en het kruidige is een

BEVAT pp. 590 kcal - 32 g eiwit 50 g vet.

ter het vlees in ca. 25 min. medium rare, met

Argentijn heeft don-

smakelijke partij voor

waarvan 17 g verz. - 3 qg koolhydraten,

een kerntemperatuur van 58 °C. Neem het

ker fruit als bramen

de vele kruiden in

waarvan 2 g suikers -.0.5 g zout

en pruimen en veel

deze lamsgerechten.

vlees uit de oven en laat losjes afgedekt

Og vezels - Prijs p.p. € 5.95

kruidigheid. Dat

15 min. rusten. Schep de krieltjes om. rooster

combineert gewel-

nog 15 min. in het midden van de oven.

dig met alle kruiden

3 Maak ondertussen de chimichurri.

in deze gerechten.

Zoals chimichurri, die

PUUR NATUUR

Snipper de halve rode ui. Snijd de peter-

zn oorsprong kent

selie en de blaadjes oregano uit het

De rijke, zachte smaak

op de Argentijnse

van deze hoge kwaliteit

bakje Italiaanse kruiden fijn. De rest van

pampa's. Echte

‘barbecuewijn’, maar

honing maakt veel

de kruiden wordt niet gebruikt. Meng de

gerechten af.

ui. oregano. /3 van de peterselie, azijn, olie,

vanwege de zachte

au

Gesponsord

afdronk kan hij ook

Melvita Premium

paprikapoeder en chilivlokken in een kom-

wel zonder (lams)-

Bloemenhoning

AR 17

metje. Pers de rest van de knoflook erboven

vlees worden

500 g € 399

uit. Breng op smaak met peper en zout.

gedronken.

Foodfotografie Eric van Lokven, foodstyling Goran Todorovic. styling Ulrika Gustafsson. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst