Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 52

Hier is pagina 52 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
4 Verwijder de steelaanzet van de snij-
bonen en halveer de bonen in de breedte.
LAMSRACK MET
Snijd vervolgens de helften in de lengte in
GEGRILDE LAMSKOTELET
CHIMICHURRI EN
repen van een V2 cm dik. Kook de snijbonen
MET MUNT EN KOMIJN
KRIELTJES
in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken
in een vergiet. Laat de paprika's erbij uit-
lekken. Meng samen met de kappertjes en
de rest van de peterselie in een kom. Breng
op smaak met peper.
« 2tlkomijnzaad
5 Serveer de lamsracks met de krieltjes,
« 2el wittewijnazijn
« lkilo krieltjes
chimichurri en groente.
« 5el olijfolie
«+ \bakje Italiaanse kruiden (20 9)
« 2tl honing (Melvita Premium)
« 2tenen knoflook
Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren
« lrode peper
* 30 g gezouten roomboter
maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en
+ Va bakje munt (à 15 9)
(op kamertemperatuur)
laat voor serveren op kamertemperatuur
« I2lamskoteletten (op kamertemperatuur)
+ 2lamsracks (AH Excellent,
komen.
* vijzel
op kamertemperatuur)
- grilpan
« Va kleine rode ui
BEVAT pp. 775 kcal 37 g eiwit : 45 g vet,
« lbakje platte peterselie (15 9)
waarvan 14 g verz. - 51g koolhydraten,
1 Verhit een koekenpan zonder olie of
« 3elrodewijnazijn
waarvan 2 g suikers -1.4 g zout
boter en rooster het komijnzaad 4 min. op
« óel olijfolie
-1Og vezels - Prijs pp. € 9.20
middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat
+ tl paprikapoeder
afkoelen op een bord. Doe in de vijzelen
« Va tl chilivlokken
stamp fijn.
« 400 g snijbonen
2 Meng de komijn, azijn, 3 el olie en de ho-
« l potje gegrilde paprikareepjes (310 g)
WIJNTIPS
ning met peper en zout. Snijd de rode peper
+ 3elkappertjes
in dunne ringen en de blaadjes munt fijn.
+ bakpapier
Moselland
3 Verhit de grillpan zonder olie of boter.
« vleesthermometer
Riesling Classic
Bestrijk de koteletten met de rest van de
Smaak fris en droog
olie en bestrooi met peper en eventueel
Herkomst Duitsland,
1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
zout. Gril de koteletten 2 min. op hoog vuur.
NORTON,
Mosel
Halveer de grote krieltjes en verdeel over
Prijs €499
Keer halverwege.
een met bakpapier beklede bakplaat.
Deze fruitige Riesling-
4 Neem uit de pan en leg op een schaal,
Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn
©
wijn heeft opwek-
verdeel de peperringen, marinade en 2/3
kende zuren en ook
uit het bakje Italiaanse kruiden en 1 teen
wat kruidigheid. Het is
van de munt erover en schep om. Dek losjes
knoflook fijn en meng door de boter. Dep
af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
een topper bij allerlei
de lamsracks droog met keukenpapier en
soorten visgerech-
5 Bestrooi met de rest van de munt en
verdeel het botermengsel erover. Bestrooi
Norton Barrel
ten, maar drink hem
serveer.
met peper. Steek de vleesthermometer in
Select Malbec
ook eens bij lam! De
TIP Lekker met stokbrood en een frisse
Smaak stevig
zuren in de wijn gaan
het midden van 1 van de lamsracks en zorg
salade.
ervoor dat je het bot niet raakt.
Herkomst Argentinië
prachtig samen met
Prijs €799
het malse lamsvlees
2 Leg de lamsracks op de krieltjes en roos-
Deze stevige. volle
en het kruidige is een
BEVAT pp. 590 kcal - 32 g eiwit 50 g vet.
ter het vlees in ca. 25 min. medium rare, met
Argentijn heeft don-
smakelijke partij voor
waarvan 17 g verz. - 3 qg koolhydraten,
een kerntemperatuur van 58 °C. Neem het
ker fruit als bramen
de vele kruiden in
waarvan 2 g suikers -.0.5 g zout
en pruimen en veel
deze lamsgerechten.
vlees uit de oven en laat losjes afgedekt
Og vezels - Prijs p.p. € 5.95
kruidigheid. Dat
15 min. rusten. Schep de krieltjes om. rooster
combineert gewel-
nog 15 min. in het midden van de oven.
dig met alle kruiden
3 Maak ondertussen de chimichurri.
in deze gerechten.
Zoals chimichurri, die
PUUR NATUUR
Snipper de halve rode ui. Snijd de peter-
zn oorsprong kent
selie en de blaadjes oregano uit het
De rijke, zachte smaak
op de Argentijnse
van deze hoge kwaliteit
bakje Italiaanse kruiden fijn. De rest van
pampa's. Echte
‘barbecuewijn’, maar
honing maakt veel
de kruiden wordt niet gebruikt. Meng de
gerechten af.
ui. oregano. /3 van de peterselie, azijn, olie,
vanwege de zachte
au
Gesponsord
afdronk kan hij ook
Melvita Premium
paprikapoeder en chilivlokken in een kom-
wel zonder (lams)-
Bloemenhoning
AR 17
metje. Pers de rest van de knoflook erboven
vlees worden
500 g € 399
uit. Breng op smaak met peper en zout.
gedronken.
Foodfotografie Eric van Lokven, foodstyling Goran Todorovic. styling Ulrika Gustafsson. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst