Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AD JARULI KHACHAPURI

(GEORGISCH

KAAS-EIBROOD)

GREEN GS CM

d

ECE)

&

N

A)

« 100 ml halfvolle melk



+ 7 g gedroogde gist (1zakje)

OEUFS EN COCOTTE

« V2tl suiker

LP

7

MET ZALM

+ 325 g tarwebloem + extra om te bestuiven

« Vz tl zout

ook

LEKKER

GREEN CS)

« lel zonnebloemolie + extra

Probeer eens gevulde eieren met

oem)

+ 2bollen mozzarella (à 125 g)

avocado! Tap hier voor het recept

+ 200 g feta 50+

en nog veel meer recepten voor

« 25 g roomboter (op kamertemperatuur)

« 2middelgrote eieren

gevulde eieren,

« Vz bakje dille (à 15 g)

+ 30 groomboter

+ 10 gbieslook (bakje 25 g)

« deegroller

« 125 g warmgerookte zalmmoot (schaal)

« bakpapier

+ Trobuust biologisch volkorenstokbrood*

- 125 g crème fraîche

1 Verwarm de melk met 100 ml water op

* 4 eieren

laag vuur tot lauwwarm. Zet het vuur uit,

vervolgens op tot er in het midden een stuk

« 4ramequins of ovenbestendige

van 9 cm overblijft. Breng de uiteinden per

voeg de gist en suiker toe en laat 10 min.

schaaltjes (D 9 cm)

staan.

deeglap bij elkaar en knijp het deeg stevig

« braadslee (20 x 30 cm)

tot een puntje, zodat er 2 ‘bootjes’ ontstaan.

2 Zeef ondertussen de bloem boven een

7 Verdeel de rest van de kaas over de bo-

kom en voeg het zout toe. Voeg 1l el olie

1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

toe aan het melkmengsel en schenk bij de

dem van de boot jes. Leg de broodjes met

Vet de ramequins of schaaltjes royaal in

behulp van het bakpapier op een bakplaat

bloem. Roer met een houten lepel tot een

en bak ze in het midden van de oven

met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn.

samenhangend geheel.

Verdeel de zalm in stukjes. Snijd het stok-

ca. 15 min.

3 Bestuif het werkblad met wat bloem en

brood in 12 schuine plakken.

leg het deeg erop. Kneed met je handen

8 Neem de broodjes uit de oven. Splits de

eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Maak

2 Verdeel achtereenvolgens de crème

ca. 8 min. tot het deeg elastisch is. Bestuif

fraîche, 2/3 van de kruiden en de zalm over

een kuiltje in het midden van elk broodje en

het deeg met extra bloem als het nog te

leg voorzichtig het eigeel erin. Bak nog

de ramequins of schaaltjes. Maak een

plakkerig is. Vorm een bol van het deeg en

kuiltje in het midden en breek boven elk

1-2 min. in het midden van de oven. Het

besmeer rondom met \tl olie. Leg in een

kuiltje een ei.

kom, dek af met een schone, vochtige thee-

eigeel hoort zacht te blijven.

9 Halveer de boter. Neem de broodjes uit

3 Zet de ramequins of schaaltjes in de

doek en laat 1/2 tot 2 uur op een warme

braadslee. Vul de braadslee tot 2/3 van de

plek rijzen en in volume verdubbelen.

de oven. bestrijk de randen met de helften

rand van de ramequins met heet water en

boter en leg de rest op de vulling naast het

4 Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat

zet op het rooster van de oven. Verdeel de

ondertussen de mozzarella uitlekken en

eigeel. Serveer direct.

TIP Eet dit brood zoals ze in Georgië doen

plakken stokbrood rondom de braadslee.

rasp op een grove rasp (druk hem een

Bak de oeufs en cocotte en het brood

(overigens de hele dag door): breek een

beetje tegen de rasp voor het beste resul-

stuk van de punt af en meng daarmee de

ca. 10 min. in het midden van de oven tot het

taat). Verkruimel de feta zo fijn mogelijk en

eiwit gestold, maar het eigeel nog zacht is.

kaas, het ei en de boter door elkaar.

meng door de mozzarella.

Neem uit de oven, bestrooi met de rest van

Dip telkens een stukje afgescheurd brood

de kruiden, peper en zout en serveer direct.

5 Bestrooi het werkblad opnieuw met wat

in het kaasmengsel.

bloem. Haal het deeg uit de kom, kneed

kort door en verdeel in 2 porties. Rol elke

BEVAT pst. 1435 kcal - 65 g eiwit - 73 g vet.

Dit product is niet in elke Albert Heijn-winkel

portie met behulp van de deegroller uit tot

verkrijgbaar. Vervang het door robuust

waarvan 43 g verz. -127 g koolhydraten,

een rechthoek van 22 x 32 cm.

waarvan 8 g suikers - 4.1 g zout

stokbrood bruin of bestel op ah.nl.

6 Gebruik 4 van het kaasmengsel om aan

de lange zijden van beide rechthoeken

“5 g vezels- Prijs pst. € 2.80

BEVAT p.p. 460 kcal - 22 g eiwit - 26 g vet.

2 stroken van 2 cm te maken, maar laat

waarvan 13 g verz. - 32 g koolhydraten,

2 em van de randen vrij. Vouw de vrijge-

waarvan 2 g suikers - 1,4 9 zout

laten randen over de stroken kaas en rol

Foodfotografie Sven Benjamins. Ernie Enkelaar. foodstyling Martine Steenstra, styling Ulrika Gustafsson, Jan-Willem van Riel, Nicole de Werk, fotografie Rolinda Windhorst

-6g vezels - Prijs p.p. € 2.25

K