Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 30

Hier is pagina 30 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AD JARULI KHACHAPURI
(GEORGISCH
KAAS-EIBROOD)
GREEN GS CM
d
ECE)
&
N
A)
« 100 ml halfvolle melk
€
+ 7 g gedroogde gist (1zakje)
OEUFS EN COCOTTE
« V2tl suiker
LP
7
MET ZALM
+ 325 g tarwebloem + extra om te bestuiven
« Vz tl zout
ook
LEKKER
GREEN CS)
« lel zonnebloemolie + extra
Probeer eens gevulde eieren met
oem)
+ 2bollen mozzarella (à 125 g)
avocado! Tap hier voor het recept
+ 200 g feta 50+
en nog veel meer recepten voor
« 25 g roomboter (op kamertemperatuur)
« 2middelgrote eieren
gevulde eieren,
« Vz bakje dille (à 15 g)
+ 30 groomboter
+ 10 gbieslook (bakje 25 g)
« deegroller
« 125 g warmgerookte zalmmoot (schaal)
« bakpapier
+ Trobuust biologisch volkorenstokbrood*
- 125 g crème fraîche
1 Verwarm de melk met 100 ml water op
* 4 eieren
laag vuur tot lauwwarm. Zet het vuur uit,
vervolgens op tot er in het midden een stuk
« 4ramequins of ovenbestendige
van 9 cm overblijft. Breng de uiteinden per
voeg de gist en suiker toe en laat 10 min.
schaaltjes (D 9 cm)
staan.
deeglap bij elkaar en knijp het deeg stevig
« braadslee (20 x 30 cm)
tot een puntje, zodat er 2 ‘bootjes’ ontstaan.
2 Zeef ondertussen de bloem boven een
7 Verdeel de rest van de kaas over de bo-
kom en voeg het zout toe. Voeg 1l el olie
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
toe aan het melkmengsel en schenk bij de
dem van de boot jes. Leg de broodjes met
Vet de ramequins of schaaltjes royaal in
behulp van het bakpapier op een bakplaat
bloem. Roer met een houten lepel tot een
en bak ze in het midden van de oven
met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn.
samenhangend geheel.
Verdeel de zalm in stukjes. Snijd het stok-
ca. 15 min.
3 Bestuif het werkblad met wat bloem en
brood in 12 schuine plakken.
leg het deeg erop. Kneed met je handen
8 Neem de broodjes uit de oven. Splits de
eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Maak
2 Verdeel achtereenvolgens de crème
ca. 8 min. tot het deeg elastisch is. Bestuif
fraîche, 2/3 van de kruiden en de zalm over
een kuiltje in het midden van elk broodje en
het deeg met extra bloem als het nog te
leg voorzichtig het eigeel erin. Bak nog
de ramequins of schaaltjes. Maak een
plakkerig is. Vorm een bol van het deeg en
kuiltje in het midden en breek boven elk
1-2 min. in het midden van de oven. Het
besmeer rondom met \tl olie. Leg in een
kuiltje een ei.
kom, dek af met een schone, vochtige thee-
eigeel hoort zacht te blijven.
9 Halveer de boter. Neem de broodjes uit
3 Zet de ramequins of schaaltjes in de
doek en laat 1/2 tot 2 uur op een warme
braadslee. Vul de braadslee tot 2/3 van de
plek rijzen en in volume verdubbelen.
de oven. bestrijk de randen met de helften
rand van de ramequins met heet water en
boter en leg de rest op de vulling naast het
4 Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat
zet op het rooster van de oven. Verdeel de
ondertussen de mozzarella uitlekken en
eigeel. Serveer direct.
TIP Eet dit brood zoals ze in Georgië doen
plakken stokbrood rondom de braadslee.
rasp op een grove rasp (druk hem een
Bak de oeufs en cocotte en het brood
(overigens de hele dag door): breek een
beetje tegen de rasp voor het beste resul-
stuk van de punt af en meng daarmee de
ca. 10 min. in het midden van de oven tot het
taat). Verkruimel de feta zo fijn mogelijk en
eiwit gestold, maar het eigeel nog zacht is.
kaas, het ei en de boter door elkaar.
meng door de mozzarella.
Neem uit de oven, bestrooi met de rest van
Dip telkens een stukje afgescheurd brood
de kruiden, peper en zout en serveer direct.
5 Bestrooi het werkblad opnieuw met wat
in het kaasmengsel.
bloem. Haal het deeg uit de kom, kneed
kort door en verdeel in 2 porties. Rol elke
BEVAT pst. 1435 kcal - 65 g eiwit - 73 g vet.
Dit product is niet in elke Albert Heijn-winkel
portie met behulp van de deegroller uit tot
verkrijgbaar. Vervang het door robuust
waarvan 43 g verz. -127 g koolhydraten,
een rechthoek van 22 x 32 cm.
waarvan 8 g suikers - 4.1 g zout
stokbrood bruin of bestel op ah.nl.
6 Gebruik 4 van het kaasmengsel om aan
de lange zijden van beide rechthoeken
“5 g vezels- Prijs pst. € 2.80
BEVAT p.p. 460 kcal - 22 g eiwit - 26 g vet.
2 stroken van 2 cm te maken, maar laat
waarvan 13 g verz. - 32 g koolhydraten,
2 em van de randen vrij. Vouw de vrijge-
waarvan 2 g suikers - 1,4 9 zout
laten randen over de stroken kaas en rol
Foodfotografie Sven Benjamins. Ernie Enkelaar. foodstyling Martine Steenstra, styling Ulrika Gustafsson, Jan-Willem van Riel, Nicole de Werk, fotografie Rolinda Windhorst
-6g vezels - Prijs p.p. € 2.25
K