Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 77

Hier is pagina 77 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
1
LA
TROTS UIT DE STREECK
de
$
>
1
ii:
Ar
RX
MINIFRITTATA’S
U
MET SPINAZIE,
>>
HAM EN RODE Ul
Pe
BR,
3
#
A
|
i
à
2A
A
Hi
|
ij
Rd
À
Gi
+ 2rode uien
%
« 2el olijfolie
À
S\
3
D
« 200 g spinazie
« 75 ghazelnoten
B
« 100 g Streeckgenoten Limburgse
Ben checkt of'de
hammenalgaar ziji
a
achterham (Slagerij Jack Keulen)*
TE
|
Hi
eieren
« 100 g crème fraîche
vn
« lel grove mosterd
ens vader Jack was een van de
Go
« fijne zeef
dia”
* muffinbakvorm met 12 holtes
grondleggers van het Streeck-
Ee
genoten-merk. Samen met zijn
« papieren muffinvormpjes
vrouw Tonny nam hij 38 jaar
geleden de dorpsslagerij in het Limburgse
De Streeckgenoten Limburgse achterham is
niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar.
Hulsberg over van zíjn ouders. Ben: ‘Als
Bestel het op ah.nl of vervang het door
AH Biologische Achterham.
startende ondernemers met 3 kleine
kinderen hadden ze het superdruk. Ik
groeide letterlijk op tussen het vlees.
afgesloten hamblik. Door de ham daarna
Als kleine uk stond mijn box naast de
tien uur lang op lage temperatuur te
ae
it
uitsnijtafel. Als afleiding kreeg ik weleens
garen, wordt hij in zijn eigen vocht
een bot om mee te spelen. Van kleins af
gekookt. En dus blijven alle smaken in het
A
y
aan hielp ik al mee: eerst poetsen en
vlees en komt de ham uiteindelijk heerlijk
afwassen en later als vakantiewerk. Het
mals en supersappig uit het blik.”
was dus geen heel grote verrassing toen ik
Hoewel er door heel Nederland heen
ing Marjolein Vonk. Cyn Ferdinandus. fotografie Ernie Enkelaar
een slagersopleiding ging volgen.”
inmiddels veel Limburgse achterhammen
van Keulen worden verkocht, krijgt elke
es
Platte bil en bovenbil
ham nog steeds evenveel aandacht. ‘De
es
En nu is het dan bijna zover: Ben neemt de
smaak is en blijft onze eerste prioriteit.
4)
slagerij over van zíjn ouders. Ook hij
Het gaat erom dat je elke dag bezig bent
Ba
2
9
Ac Hi
omarmt het Streeckgenoten-concept.
met de vraag: hoe kun je je product toch
Ed
Chase
Neem bijvoorbeeld de beroemde achter-
nog steeds iets beter maken?’
Cette lat 8
ham, waarvoor vader Jack ging samen-
werken met Limburgse varkensboeren die
Veelgeprezen
allemaal werken volgens het 1 ster Beter
De 3 sterrenslagerij van Jack en straks dus
Leven-principe. ‘Zij hebben dezelfde
van Ben Keulen won al vele prijzen: van de
grote passie voor het houden van varkens
Gouden Slagers Ring tot het Limburgs en
#
als wij voor het maken van ham. Voor de
Nederlands kampioenschap worst maken.
#7
achterham gebruiken we de twee mooiste,
Ben: ‘Ambachtelijk werken wordt gewaar-
“ou
meest luxe delen van het varken: de platte
deerd. go procent van onze producten
bil en de bovenbil. Gekruid met een
maken we zelf en we breiden het assorti-
speciale pekelsamenstelling, naar een
ment nog altijd uit.’ Ja, het is een vak dat
recept van mijn vader, gaat het vlees in een
je kunt leren, maar volgens Ben bén je een
slager of ben je het niet. ‘Als een klant mij
een compliment geeft over mijn advies
> À
voor het bereiden van een goed stuk vlees:
Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Alon Jensen, foodstylng Yvonne Jimmink. Bart Stuart. s
daar krijg ik pas echt een kick van.’
FPT
En