Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

1

LA

TROTS UIT DE STREECK

de

$

>

1

ii:

Ar

RX

MINIFRITTATA’S

U

MET SPINAZIE,

>>

HAM EN RODE Ul

Pe

BR,

3

#

A

|

i

à

2A

A

Hi

|

ij

Rd

À

Gi

+ 2rode uien

%

« 2el olijfolie

À

S\

3

D

« 200 g spinazie

« 75 ghazelnoten

B

« 100 g Streeckgenoten Limburgse

Ben checkt of'de

hammenalgaar ziji

a

achterham (Slagerij Jack Keulen)*

TE

|

Hi

eieren

« 100 g crème fraîche

vn

« lel grove mosterd

ens vader Jack was een van de

Go

« fijne zeef

dia”

* muffinbakvorm met 12 holtes

grondleggers van het Streeck-

Ee

genoten-merk. Samen met zijn

« papieren muffinvormpjes

vrouw Tonny nam hij 38 jaar

geleden de dorpsslagerij in het Limburgse

De Streeckgenoten Limburgse achterham is

niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar.

Hulsberg over van zíjn ouders. Ben: ‘Als

Bestel het op ah.nl of vervang het door

AH Biologische Achterham.

startende ondernemers met 3 kleine

kinderen hadden ze het superdruk. Ik

groeide letterlijk op tussen het vlees.

afgesloten hamblik. Door de ham daarna

Als kleine uk stond mijn box naast de

tien uur lang op lage temperatuur te

ae

it

uitsnijtafel. Als afleiding kreeg ik weleens

garen, wordt hij in zijn eigen vocht

een bot om mee te spelen. Van kleins af

gekookt. En dus blijven alle smaken in het

A

y

aan hielp ik al mee: eerst poetsen en

vlees en komt de ham uiteindelijk heerlijk

afwassen en later als vakantiewerk. Het

mals en supersappig uit het blik.”

was dus geen heel grote verrassing toen ik

Hoewel er door heel Nederland heen

ing Marjolein Vonk. Cyn Ferdinandus. fotografie Ernie Enkelaar

een slagersopleiding ging volgen.”

inmiddels veel Limburgse achterhammen

van Keulen worden verkocht, krijgt elke

es

Platte bil en bovenbil

ham nog steeds evenveel aandacht. ‘De

es

En nu is het dan bijna zover: Ben neemt de

smaak is en blijft onze eerste prioriteit.

4)

slagerij over van zíjn ouders. Ook hij

Het gaat erom dat je elke dag bezig bent

Ba

2

9

Ac Hi

omarmt het Streeckgenoten-concept.

met de vraag: hoe kun je je product toch

Ed

Chase

Neem bijvoorbeeld de beroemde achter-

nog steeds iets beter maken?’

Cette lat 8

ham, waarvoor vader Jack ging samen-

werken met Limburgse varkensboeren die

Veelgeprezen

allemaal werken volgens het 1 ster Beter

De 3 sterrenslagerij van Jack en straks dus

Leven-principe. ‘Zij hebben dezelfde

van Ben Keulen won al vele prijzen: van de

grote passie voor het houden van varkens

Gouden Slagers Ring tot het Limburgs en

#

als wij voor het maken van ham. Voor de

Nederlands kampioenschap worst maken.

#7

achterham gebruiken we de twee mooiste,

Ben: ‘Ambachtelijk werken wordt gewaar-

“ou

meest luxe delen van het varken: de platte

deerd. go procent van onze producten

bil en de bovenbil. Gekruid met een

maken we zelf en we breiden het assorti-

speciale pekelsamenstelling, naar een

ment nog altijd uit.’ Ja, het is een vak dat

recept van mijn vader, gaat het vlees in een

je kunt leren, maar volgens Ben bén je een

slager of ben je het niet. ‘Als een klant mij

een compliment geeft over mijn advies

> À

voor het bereiden van een goed stuk vlees:

Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Alon Jensen, foodstylng Yvonne Jimmink. Bart Stuart. s

daar krijg ik pas echt een kick van.’

FPT

En