Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 56

Hier is pagina 56 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
GEGRILDE WITTE
TIP Je kunt voor dit gerecht ook gewone
ASPERGES MET
burrata gebruiken. Voeg eventueel truffel
TRUFFELBURRATA
tapenade naar smaak toe aan het gerecht.
« lkilo witte
« 2elkappertjes
asperges
« 3 takjes basilicum
« 2el olijfolie
(bakje 15 9)
GROENE ASPERGES
5 Pers de citroen uit. Meng al het sap en
« 250 g romaatjes
+ 2elcremaceto
MET PARELCOUSCOUS
de rest van de olie, peper en zout met de
(schaal)
classico
EN PISTACHEPESTO
warme parelcouscous. Voeg de rest van
« lel pijnboompitten
(flesje 250 ml,
de rucola toe en meng goed. Verdeel de
« 150 g burrata met
Mazetti)
parelcouscous over de borden. Leg de
truffel (Zanetti)
+ grillpan
asperges erop en schep de pesto ernaast.
Leg er een gepocheerd ei op en bestrooi
» 45 ggepelde
« 4 middelgrote
met de chilivlokken.
1 Schilde asperges rondom met een
dunschiller vanaf vlak onder het kopje
pistachenoten
eieren
naar beneden en verwijder de houtachtige
« 35 g Pecorino
« 700 g groene
BEVAT pp. 635 kcal: 22 g eiwit - 35 g vet,
onderkant. Besprenkel met de olie. Verhit
Romano (stukje)
asperges
waarvan 8 g verz. «55 g koolhydraten,
de grillpan en gril de asperges. afhankelijk
+60 grucola
(zak 350 9)
waarvan 4 g suikers - 09 g zout
van de dikte, in ca. 8 min. beetgaar. keer
+ Va teen knoflook
«citroen
-5gvezels- Prijs pp. € 390
regelmatig en verdeel over een platte
« bel olijfolie
« Ve tl chilivlokken
schaal. Knip de tomaten in trosjes en gril i
« 250 gparel-
« staafmixer met
dezelfde pan 4 min.
COUSCOUS
bakje
« Lel azijn
« schuimspaan
WIJNTIPS
2 Verhit ondertussen een koekenpan
AH Excellent
zonder olie of boter en rooster de pijn-
Selectie Grüner
boompitten in 4 min. op middelhoog
1 Verhit een pan zonder olie of boter en
Veltliner
vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat
rooster de pistachenoten op middelhoog
Kamptal
afkoelen.
vuur in ca. 4 min. goudbruin. Snijd onder-
Smaak fris en droog
tussen de kaas grof en doe in het bakje van
Herkomst
3 Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes,
Oostenrijk, Kamptal
pijnboompitten en blaadjes basilicum over
de staafmixer. Voeg 25 g rucola, de knoflook,
de asperges. Besprenkel met de cremaceto
3 el olie, 2 el water en de warme pistache-
Prijs € 699
Lekker sappige
en bestrooi met peper en zout. Lekker met
noten toe. Maal tot een gladde pesto. Maak
wijn van Oostenrijks’
bekendste druif.
ciabatta en (parma)ham.
eventueel gladder door nog wat water toe
te voegen. Breng op smaak met peper en
#4
— de grüner veltliner —
#71
die soms liefkozend
BEVAT pp. 250 kcal - 7 g eiwit «18 g vet,
eventueel zout.
gruvee wordt
waarvan 7 g verz. 13 g koolhydraten,
2 Bereid ondertussen de parelcouscous
genoemd. Veel fris
waarvan 8 g suikers - 11 g zout - 4 g vezels
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
citrusfruit en een
- Prijs p.p. € 4.85
Giet af en laat goed uitlekken.
spannend wit peper-
tje, dat een beetje
3 Breng ondertussen een laag van 6 cm
Cave de
extra pit geeft aan
water aan de kook in een ruime pan. Voeg
Beblenheim
je (groene) asperges.
de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het
Pinot Blanc
Ook heel fijn om
Smaak fris en droog
mee te borrelen.
water niet meer borrelt. Breek een ei boven
Herkomst
N
een kommetje, maak met een lepel een
>
Frankrijk. Elzas
draaikolk in het water en laat het ei voor-
Prijs € 499
€
zichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min.
Kies je voor klassiek,
;
Neem met de schuimspaan uit het water en
dan ontkom je niet
aan Pinot Blanc uit de
\ 2
laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met
Elzas bij je asperges.
de rest van de eieren,
Deze milde wijn heeft
4 Snijd ondertussen de houtachtige onder-
frisheid en is fruitig,
OOK LEKKER
kant van de asperges. Verhit 2 el olie in een
met smaken van per-
zik en peer. En dan is
Houd je meer van de klassieker
ruime koekenpan en bak de asperges in
asperges met ham, boter en ei?
8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep
hij ook nog eens een
excellente partij voor
Tap hier voor het recept en nog veel
regelmatig om en breng op smaak met
de romige burrata,
meer recepten voor asperges.
zalm en geitenkaas.
peper en eventueel zout.