Albert Heijn - Folder van 01.04.2021 tot 30.04.2021 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 122 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 01.04.2021 tot 30.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GEGRILDE WITTE

TIP Je kunt voor dit gerecht ook gewone

ASPERGES MET

burrata gebruiken. Voeg eventueel truffel

TRUFFELBURRATA

tapenade naar smaak toe aan het gerecht.

« lkilo witte

« 2elkappertjes

asperges

« 3 takjes basilicum

« 2el olijfolie

(bakje 15 9)

GROENE ASPERGES

5 Pers de citroen uit. Meng al het sap en

« 250 g romaatjes

+ 2elcremaceto

MET PARELCOUSCOUS

de rest van de olie, peper en zout met de

(schaal)

classico

EN PISTACHEPESTO

warme parelcouscous. Voeg de rest van

« lel pijnboompitten

(flesje 250 ml,

de rucola toe en meng goed. Verdeel de

« 150 g burrata met

Mazetti)

parelcouscous over de borden. Leg de

truffel (Zanetti)

+ grillpan

asperges erop en schep de pesto ernaast.

Leg er een gepocheerd ei op en bestrooi

» 45 ggepelde

« 4 middelgrote

met de chilivlokken.

1 Schilde asperges rondom met een

dunschiller vanaf vlak onder het kopje

pistachenoten

eieren

naar beneden en verwijder de houtachtige

« 35 g Pecorino

« 700 g groene

BEVAT pp. 635 kcal: 22 g eiwit - 35 g vet,

onderkant. Besprenkel met de olie. Verhit

Romano (stukje)

asperges

waarvan 8 g verz. «55 g koolhydraten,

de grillpan en gril de asperges. afhankelijk

+60 grucola

(zak 350 9)

waarvan 4 g suikers - 09 g zout

van de dikte, in ca. 8 min. beetgaar. keer

+ Va teen knoflook

«citroen

-5gvezels- Prijs pp. € 390

regelmatig en verdeel over een platte

« bel olijfolie

« Ve tl chilivlokken

schaal. Knip de tomaten in trosjes en gril i

« 250 gparel-

« staafmixer met

dezelfde pan 4 min.

COUSCOUS

bakje

« Lel azijn

« schuimspaan

WIJNTIPS

2 Verhit ondertussen een koekenpan

AH Excellent

zonder olie of boter en rooster de pijn-

Selectie Grüner

boompitten in 4 min. op middelhoog

1 Verhit een pan zonder olie of boter en

Veltliner

vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat

rooster de pistachenoten op middelhoog

Kamptal

afkoelen.

vuur in ca. 4 min. goudbruin. Snijd onder-

Smaak fris en droog

tussen de kaas grof en doe in het bakje van

Herkomst

3 Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes,

Oostenrijk, Kamptal

pijnboompitten en blaadjes basilicum over

de staafmixer. Voeg 25 g rucola, de knoflook,

de asperges. Besprenkel met de cremaceto

3 el olie, 2 el water en de warme pistache-

Prijs € 699

Lekker sappige

en bestrooi met peper en zout. Lekker met

noten toe. Maal tot een gladde pesto. Maak

wijn van Oostenrijks’

bekendste druif.

ciabatta en (parma)ham.

eventueel gladder door nog wat water toe

te voegen. Breng op smaak met peper en

#4

— de grüner veltliner —

#71

die soms liefkozend

BEVAT pp. 250 kcal - 7 g eiwit «18 g vet,

eventueel zout.

gruvee wordt

waarvan 7 g verz. 13 g koolhydraten,

2 Bereid ondertussen de parelcouscous

genoemd. Veel fris

waarvan 8 g suikers - 11 g zout - 4 g vezels

volgens de aanwijzingen op de verpakking.

citrusfruit en een

- Prijs p.p. € 4.85

Giet af en laat goed uitlekken.

spannend wit peper-

tje, dat een beetje

3 Breng ondertussen een laag van 6 cm

Cave de

extra pit geeft aan

water aan de kook in een ruime pan. Voeg

Beblenheim

je (groene) asperges.

de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het

Pinot Blanc

Ook heel fijn om

Smaak fris en droog

mee te borrelen.

water niet meer borrelt. Breek een ei boven

Herkomst

N

een kommetje, maak met een lepel een

>

Frankrijk. Elzas

draaikolk in het water en laat het ei voor-

Prijs € 499



zichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min.

Kies je voor klassiek,

;

Neem met de schuimspaan uit het water en

dan ontkom je niet

aan Pinot Blanc uit de

\ 2

laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met

Elzas bij je asperges.

de rest van de eieren,

Deze milde wijn heeft

4 Snijd ondertussen de houtachtige onder-

frisheid en is fruitig,

OOK LEKKER

kant van de asperges. Verhit 2 el olie in een

met smaken van per-

zik en peer. En dan is

Houd je meer van de klassieker

ruime koekenpan en bak de asperges in

asperges met ham, boter en ei?

8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep

hij ook nog eens een

excellente partij voor

Tap hier voor het recept en nog veel

regelmatig om en breng op smaak met

de romige burrata,

meer recepten voor asperges.

zalm en geitenkaas.

peper en eventueel zout.